De duivenwacht

  • 26 followers

MEDEDELING KBDB west-vlaanderen

Vrienden liefhebbers,
Hieronder het bericht van PE Westvlaanderen betreffende de lossinge uit Doornik

Dus Doornik wordt Rumes en zowel oude-jaarse als jongen duiven kunnen inkorven dinsdag om woensdag te vliegen.

vg

Richard

 

 

Beste bestuursleden,

 

De tweede leervlucht uit Quievrain zit er aan te komen.

We willen jullie allemaal bedanken voor het geleverde werk van de afgelopen dagen.

Verschillende verenigingen kregen woensdag bezoek van hun regio verantwoordelijke en overal hebben we kunnen vaststellen dat de verenigingen super hun best hebben gedaan om alles in goede banen te leiden waarvoor nogmaals onze oprechte dank. Ook de liefhebbers, op enkele uitzonderingen na ,zijn er zich voldoende van bewust dat er veilig moet ingekorfd worden.

Alles verloopt naar wens en daarmee kunnen we niet anders dan tevreden zijn.

 

Wat de komende week betreft zijn er wat problemen op organisatorisch vlak. Gezien we wat verder met de duiven naar Momignies willen zitten we met het probleem dat er zich kruis lossingen kunnen voordoen en dat moeten we ten alle tijden proberen te vermijden. 

Daarom zou het kunnen dat er voor volgende week wijzigingen kunnen voordoen op gebied van lossingsplaats en lossingsdatum. Door de KBDB is er ons beloofd dat er voor West - en Oost Vlaanderen een oplossing komt maar concreet hebben we daar nog geen zicht op. We hopen jullie ten laatste maandag daarvan op de hoogte te kunnen brengen.

 

Wat ondertussen wel al vast staat is dat er voor wat de lossing te Doornik betreft er een andere lossingsplaats gezocht werd omdat op de vorige lossingsplaats (industrie terrein Doornik) omheiningen werden geplaatst die het lossen van duiven daar onmogelijk maken.

De nieuwe coördinaten voor Doornik (Rumes) zijn  50 32 25.1"N   03 18 33.4" O (in bijlage enkele foto's van de lossingsplaats)

We willen nog mee geven dat voor het inkorven op Doornik ook oude en jaarse duiven toegelaten zijn. 

 

Zodra er meer nieuws is houden we jullie uiteraard op de hoogte.

 

 
 

Met vriendelijke groeten

 

Namens het provinciale bestuur

Haesaert Paul

Logie Wim 

Vandenberghe Dany

Verleije Davy