Provinciale Kampioenschappen Oost-Vlaanderen

Provinciale Kampioenschappen Oost-Vlaanderen - Resultaten


60e Provinciale Kampioenendag
KBDB Oost-Vlaanderen
Opnieuw een groots succes!!

Op zaterdag 18 Februari werden de Provinciale kampioenen van de KBDB afdeling Oost-Vlaanderen gelauwerd in de ‘Oktoberhallen’ te Wieze. De Oost-Vlaamse afdeling mocht zich verheugen op een pak meer inschrijvingen voor het feestmaal, een bonus van meer dan 100 liefhebbers tav het voorgaande jaar. De ruim 600 feestgangers werden om 17u30 stipt uitgenodigd tot het gesmaakte feestmaal, welk aan een strikt uurschema diende afgewerkt te worden, omdat het optreden van ‘gastvedette’ Laura Lynn zich reeds om 19u30 aankondigde. Tegen die tijd zaten de Oktoberhallen afgeladen vol, met naar schatting meer dan 1000 aanwezigen die ‘Laura Lynn’ om 19u50 mochten verwelkomen, voor een spetterend optreden. De ‘koningin van de Vlaamse Schlager’ bracht de zaal in beweging… de handen, de zakdoekjes en aanstekers… gingen de lucht in, en de dansvloer raakte overvol op de bekende tonen van ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ en ‘Als de wolken verdwijnen’… de hits waarmee Laura Lynn de hitparade veroverde, en waarvan Laura op aanvraag van het publiek ook een bis-nummer vertolkte.
Na het optreden volgden de eerste huldigingen waarbij de ‘Oost-Vlaamse Jeugdclub’ het startschot mocht geven, gevolgd door de Provinciale en Nationale winnaars 2005 uit de provincie. Hierop aansluitend werden de ‘Top-3’ van de verschillende Provinciale Kampioenschappen Fond, Halve Fond en Snelheid op het podium geroepen, met als afsluiter natuurlijk de apotheose van de avond… de huldiging van de Algemeen Provinciaal Kampioen van Oost-Vlaanderen 2005, of niemand minder dan Sonia Van Der Maelen uit Aspelare !

Toen was het de beurt Martin Martens om de Bonsverkoop in goede banen te leiden. Een Bonsverkoop die opnieuw hoge toppen scheerde, en waar ondanks de perikelen rond de vogelgriep, opnieuw alle records van de tabellen werden geveegd met een opbrengst van om en bij de 170 euro per stuk als gemiddelde! De Oost-Vlaamse tophokken die waren aangesproken voor deze bonsverkoop, zetten dan ook hun beste beentje voor, en schonken traditioneel iets uit ‘het neusje van de zalm’ van hun kolonie… iets wat duidelijk op prijs werd gesteld, want de hoogste bedragen werden neergeteld voor de schenkingen van Daniel Aerens met 400 euro, Geert Philips met 300 euro, Jules Mannaert met 280 euro… Andre & Patrick De Smet met 270 euro… Chris Hebberecht en Marcel Aelbrecht met 260 euro… Luc Crucke met 220 euro… Sonia Van Der Maelen, Cyriel Martens, Etienne Meirlaen, Alain en Dirk Vandendriessche, Rudy Marcle en David Vermassen met 200 euro… of dus 13 van de 30 schenkingen die werden verkocht voor 200 euro en meer ! Een gigantisch succes!
Na deze Bonsverkoop volgden de laatste huldigingen van de laureaten in de Provinciale Kampioenschappen, waarna het feest kon doorgaan tot in de kleine uurtjes op de tonen van ‘Ludwig’s Disco Show’ ! Ja, de mensen van de KBDB Oost-Vlaanderen kunnen opnieuw terugblikken op een geslaagde kampioenenviering, met niets dan blije en tevreden gezichten die na afloop huiswaarts trokken in de hoop er volgend jaar ‘opnieuw’ te staan of bij te zijn! Hierbij een overzichtje van de ‘toppers’ uit Oost-Vlaanderen in 2005, zijnde de ‘TOP-3’ in de verschillende disciplines:

Fondkampioenschap Oude Duiven
1 HEBBERECHT Chris, Evergem
2 Van Landuyt Antoine, Vinkt
3 Meurysse John & Willy, Asper