Provinciale Kampioenschappen Oost-Vlaanderen

Voorlopige uitslagen Provinciale Kampioenschappen Oost-Vlaanderen

 

62e Provinciale Kampioenendag KBDB Oost-Vlaanderen - 2007

Op Zaterdag 16 Februari 2008 stond één van de jaarlijkse hoogdagen voor de Oost-Vlaamse duivensport geprogrammeerd, met de Provinciale Kampioenendag van de KBDB Oost-Vlaanderen welke aan zijn 62e editie toe was, en die plaats vond in de 'Oktoberhallen' te Wieze. Een speciale editie in die zin, dat het de laatste editie was van de huidige bestuursploeg onder leiding van afscheidnemend Provinciaal Voorzitter de heer Arnold Van De Woestijne, die trouwens later op de avond in de bloemetjes werd gezet voor zijn taak en verdiensten als 9 jaar voorzitter van de KBDB Oost-Vlaanderen… en waarvoor hij nu werd benoemd tot 'Erevoorzitter'!  Ook uittredend 'nationaal voorzitter' de heer Felicien Vermeulen was present met zijn dame, naast een hele reeks bestuursleden en mandatarissen uit de andere provinciale afdelingen van ons land.

De liefhebbers die deelnamen aan de standaardkeuring BCK moesten iets vroeger op pad, omdat de inkorving om 14 uur werd afgesloten… het 'gros' van de provinciale kampioenen en eregenodigden kwam tegen de klok van 17 uur of het voorziene aanvangsuur van het buffet, waarvoor 440 personen hadden ingeschreven.
Traiteur Vandenberghe verwende opnieuw de smaakpapillen van de talrijke feestgangers met zijn overheerlijke gerechten.

Het was een duidelijk geëmotioneerde voorzitter Van De Woestijne die voor de aanvang van het buffet zijn verwelkoming en zijn openingsrede uitsprak... waarin de voorzitter (kort samengevat) een oproep deed aan ieder duivenliefhebber om onze sport een 'positief imago' te geven, en dit 'positieve' in onze sport naar de buitenwereld toe openbaar te maken. Het is alleen op een dergelijke manier dat de kans bestaat dat we 'nieuwe mensen' in de toekomst nog warm kunnen maken, om de duivensport als hobby te kiezen. Een stelling die we 100% delen en ondersteunen, en waar de 'nieuwe bewindsploeg' na 23 Februari, of de dag van hun benoeming… hopelijk werk zal van maken. Kijk maar eens naar de 'hype' die is ontstaan rond een Tom Boonen, een Kim Clijsters en een Justine Henin… zij waren de aanleiding dat een pak jongelingen aan het fietsen en aan het tennissen sloeg. Niet dat het met de duivensport ooit zo'n vaart kan en zal lopen… maar het moet toch tot nastemmen denken om in samenwerking met de media en andere kanalen iets in die zin te creëren, om de duivensport een positieve uitstraling te geven naar de buitenwereld toe, wat misschien nieuwe leden kan opleveren.
Toegegeven, niet simpel, doch… het is één van de mogelijke pistes die open liggen…

Naar traditie was het Provinciaal Ondervoorzitter, de heer Mark De Backer, die de huldiging van de kampioenen voor zijn rekening nam, startend met de Oost-Vlaamse
1e Nationaal overwinnaars in 2007:
1e Nationaal Brive: Mevr D'Huyvetter & Zoon, Olsene
1e Nat. La Souteraine Jonge: Maes Willy, Zwalm
1e Nationaal Gueret Jonge: Van Haute Marc, Smetlede

Daarna was het de beurt aan de voorzitter van de Oost-Vlaamse Jeugdclub, de heer Yvan Lasseel om zijn jeugdclub kampioenen te huldigen… op de voet gevolgd door de laureaten in de Provinciale Kampioenschappen KBDB 2007 vanaf plaats 11, met aansluitend de 'Top 3' uit alle onderliggende categorieën die door de heer De Backer op het podium werden geroepen.
Het voorziene tijdsschema had reeds een klein uurtje vertraging opgelopen toen we zelf het podium op mochten om de Bonverkoop in goede banen te leiden… een bonverkoop waar nagenoeg de ganse 'top 3' uit alle kampioenschappen, naast andere tophokken uit Oost-Vlaanderen met een provinciale of nationale zege achter hun naam in 2007… er aan gehouden had om iets uit het beste van hun hok te schenken voor deze bonverkoop.
De biedingen op de 29 'bons' lagen dicht in elkaars buurt , zonder echte uitschieters, met het hoogste bod voor de schenking van Hugo Vlaeminck aan 280€, Chris Hebberecht voor 260€, Rudy & Stijn Fosselle voor 250€, Willy Maes voor 220€, Marijn Laureyns en Benny Steveninck voor 200€… enz.

De klok wees toen 22 uur, nog net de tijd dus om enkele huldigingen te doen alvorens de topartiest van de avond zijn opwachting maakte: Michael Lanzo… die er meteen in slaagde om met bekende 'schlagers' het publiek in beweging te krijgen… en dat de Oost-Vlaamse duivenliefhebbers ook een aardig stukje kunnen dansen werd meteen duidelijk. Hoog tijd om na dit muzikaal intermezzo over te gaan tot de laatste huldigingen met als apotheose van de avond uiteraard de viering van de 'Nr 1' uit Oost-Vlaanderen in 2007, de
'Algemene Kampioen van Oost-Vlaanderen': Marijn Laureyns uit Maldegem Kleit!
Waarna de 'volharders' nog konden doorgaan tot in de 'kleine uurtjes' op de tonen van 'Ludwigs Discoshow'! Dit waren alvast de 'Top-3' uit de diverse categorieën die gedurende deze 62e Provinciale Kampioenendag van de KBDB Oost-Vlaanderen op het podium mochten komen:

Algemeen Provinciaal Kampioen Oost-Vlaanderen 2007
1 LAUREYNS Marijn, Maldegem-Kleit
2 VAN DER HEYDEN-DE SMET, Vinderhoute
3 VANDENHEEDE Freddy, Zingem

Fondkampioenschap Oude Duiven
1 DEPLOIGE Yves, Merelbeke
2 MARTENS Dirk, Deinze
3 VAN DE WALLE Marc & Francky, Zwalm

Halve Fondkampioenschap Oude Duiven
1 STEVENINCK Benny, Hamme
2 DHANYNS Julien & Dirk, Evergem Belzele
3 WALRAEVENS Paul, Zottegem

Snelheidskampioenschap Oude Duiven
1 DE GRAEVE Antoine, Waarschoot
2 DE CREMER Willy, Denderhoutem
3 GABRIEL & MEERSCHAUT, Zwalm

Fondkampioenschap Jonge Duiven
1 DE VOS Nicky, Asper
2 ANNO-DE BOUVER, Nazareth
3 VANDENHEEDE Freddy, Zingem

Halve Fondkampioenschap Jonge Duiven
1 COSIJN Andy, Ninove-Pollare
2 DE CLERCQ Stefan, Zottegem
3 VLAEMINCK Hugo, Rupelmonde

Snelheidskampioenschap Jonge Duiven
1 VERCAUTEREN Gaston, Sint-Niklaas
2 TUYPENS Danny, Geraardsbergen
3 KRICK Siegfried, Overmere

Kampioenschap Beginnelingen
1 CRUCKE Koen, Onkerzele
Grote Fondprijs 1 DE COCK Marc, Temse
2 VAN DEN BULCKE Guido, Balegem

Grote Marathonprijs 1 COPPENS Freddy, Okegem
2 LEUTENEZ Marnix, Kruishoutem

Grote Vitesseprijs 1 DE GRAEVE Antoine, Waarschoot
2 VAN KERCKHOVEN Jimmy, Denderhoutem

Oost-Vlaamse Jeugdclub
Algemeen Kampioen

1 VAN LAERE Stijn, Kruishoutem
2 VAN DER LINDEN Leny, Brakel-Parike

Kampioenschap Snelheid
1 VAN LAERE Stijn, Kruishoutem
2 VAN CLEEMPUTTE Gebr, Zottegem
3 Van Limbergen Gert, Lede

Kampioenschap Halve Fond
1 VAN DER LINDEN Leny, Brakel-Parike
2 DE WITTE Mathias, Belsele-Puivelde
3 VAN LAERE Stijn, Kruishoutem

Kampioenschap Fond 1 D'HONDT Laurens, Deinze

Asduif Halve Fond: PESSEMIER Robin, Voorde

Asduif Snelheid: VAN CLEEMPUTTE Gebr, Zottegem