Oostvlaamse Jeugdclub

Het scholencomplex ‘Don Bosco’ te Sint Denijs Westrem zat opnieuw afgeladen vol voor de jaarlijkse Propagandadag van de Oostvlaamse Jeugdclub, welke hier aan zijn 15e editie toe was. Om en bij de 250 propagandisten schoven mee aan tafel, voor het overheerlijke middagmaal. Voorzitter Yvan Lasseel was uiteraard in zijn nopjes, en dat bleek overduidelijk in zijn openingsrede waar hij éénieder verwelkomde, met een speciaal woord van dank aan de mensen van de KBDB Oost-Vlaanderen, die vertegenwoordigt waren door voorzitter Arnold Van De Woestijne, en de heren Marc De Backer en Willy Nuel met hun respectievelijk echtgenotes.

Na de maaltijd was er de uitreiking van het ‘Jeugdclub Peterkampioenschap’, waarbij alle Jeugdclubleden gekoppeld waren aan een ‘Fondtopper’ uit Oost-Vlaanderen. De ‘Peters’ betwisten dan het kampioenschap 2006 met de 1e + 2e getekende uit Limoges Derby, Limoges Jaarse, Souillac Oude en Narbonne Oude of maximaal 8 prijzen. De 15 eerst geklasseerde ‘Peters’ ontvangen een prachtige naturaprijs, terwijl hun ‘Peter-Jeugdclubleden’ een bon voor één of meerdere jonge duiven krijgen van hun respectievelijke ‘Peter’! Niets dan tevreden gezichten uiteraard bij de prijsuitreiking… moest je die jonge baasjes zien glunderen!

Ondertussen hadden de ‘Jeugdclubleden’ een vragenlijst (met 10 vragen over de duivensportactualiteit) kunnen invullen… de hoofdprijs was een prachtig duivenhok, geschonken door ‘DHOCA Duivensportcentrum’ uit Deinze, en verder waardevolle prijzen, zoals een bon van duivencoryfee Roger Vereecke uit Deerlijk, en talrijke naturaprijzen geschonken door Beduco voeders (vertegenwoordigt door Rudolf ‘alias’ Rudi Van Hee), firma Bonduelle uit Poperinge, Duivensportcentrum Chris Hebberecht uit Evergem, Norbert Wijsberghe uit Astene-Deinze enz… onder het motto ‘iedereen prijs’!

Ter ondersteuning van de werking van de ‘Oostvlaamse Jeugdclub’ vond ook de traditionele ‘Bonverkoop’ plaats, waar de 56 schenkingen van ‘tophokken’ uit het Vlaamse land, door ‘speaker van dienst’ Maurits Lippens, aan de man werden gebracht aan een gemiddelde tussen de 67 en 68 euro per duif… ronduit schitterend.
Het werd opnieuw een prachtige namiddag… ja, een echte propagandadag voor de Oostvlaamse duivensport en haar leden van de ‘Jeugdclub’. Voorzitter Lasseel bedankte uiteraard alle schenkers en kopers van de ‘Bonverkoop’, en natuurlijk alle sympathisanten die hun medewerking verleenden aan het welslagen van deze in alle opzichten geslaagde duivensportnamiddag! Een dag + datum om zeker en vast te noteren op de agenda van volgend jaar…

Eindstand van het Jeugdclub Peterkampioenschap 2006

1 BRACKENIER Oscar & Koen, Oosterzele + Van Den Hove Jelle, Moerbeke
2 D’Hondt M & F, Maarkedal + Drogenbrouck Bram, Denderleeuw
3 Aelbrecht Marcel, Lebbeke + Tant Sophie, Olsene
4 Tant Johan, Olsene + Dequere Jeroen, Dikkelvenne
5 Hebberecht Chris, Evergem + De Decker Jeroen, Appelterre
6 Van Schoorisse Gebr, Maarkedal + Boelaert Maxime, St-Kruis-Winkel
7 Heyman R + W + M, Oost-Eeklo + De Weweire Geert, Assenede
8 Van Gansbeke Roger, Zomergem + Sedeyn Tom, Merelbeke
9 Loobuyck Jos & Jan, Aalter + Cooman Laurens, Zottegem
10 Dobbelaere Danny, Zomergem + Van Cleemputte Gebr, Zottegem
11 Verstraete R & X, Oostakker + Antheunis Jarno, Ertvelde
12 De Smet Didier, Ronse + Ketels Kenny, Ertvelde
13 Van Den Berghe Jozef, Landegem + De Picker Gebr, Ninove
14 De Potter Julien, Zottegem + De Waele Martin, Moorsel
15 Ingels Marcel & Rita, Eeklo + Wijnsbergen Kenneth, Kruishoutem