Oost-Brabant (NL) afdeling 3 NPO - Jeugddag

Op zondag 22 januari stond de jeugd danig in de schijnwerper op de jaarlijkse jeugddag van de afdeling Oost-Brabant. De jeugdcommissie van deze afdeling doet er alles aan om de jeugdleden in het seizoen aantrekkelijk spel te bieden en rond een en ander tijdens het winterseizoen af met een sfeervolle prijsuitreiking.
Deze vond wederom plaats in het lokaal van PDV Gemert.
Na een echte Brabantse koffietafel waarvan jeugd, ouders, grootouders en genodigden genoten was het de beurt aan Cees Donker met zijn duivenfilms.
Cees wist junioren en senioren dusdanig te boeien, dat jong en oud het jammer vond toen de film was afgelopen. Een compliment voor onvermoeibare Cees.

Maurits Molengraaf, voorzitter van de jeugdcommissie, huldigde vervolgens alle kampioenen met voor ieder een persoonlijk woord. Een schat aan trofeeën en prijzen viel de jeugd ten deel. De commissie heeft flinke sponsors in Fondclub Zuiderkempen en afdeling Oost-Brabant terwijl ook enkele cc’s en privé sponsors een duit in het zakje doen.
Tussen alle bedrijven door had Henk Schepens de viertallen gekeurd en kwam tot de volgende uitslag:
1. Anouk & Linda van Zuijlen;
2. Ilse van de Wetering;
3. Tom Verdeuzeldonk.

Joep van de Veerdonk (Den Dungen) was wel op de jeugddag aanwezig, maar heeft geen duiven meer; een bunzing heeft zijn hele hok uitgemoord. Heel spontaan kreeg hij van zowel senioren als junioren toezeggingen voor jonge duiven, zodat zijn hokje weer spoedig bewoond zal zijn.
De dag werd besloten met een gratis loterij waarin alle aanwezige jeugdleden een prijs wonnen. De jeugddag van Oost-Brabant echt een parel in het winterseizoen!