Marathon Noord Nederland

Stichting Marathon Noord - huldigde haar kampioenen - 2005

Op zaterdagmiddag 22 oktober 2005 zette de Stichting Marathon – Noord (SMN) haar kampioenen op de jaarlijkse feestmiddag in de schijnwerpers. Deze geweldige happening vond plaats in zalencentrum Kets in Doetinchem.
Voorzitter Hans Wolfsen kon ongeveer twee honderd gasten verwelkomen. In zijn openingswoord stak Hans Wolfsen de loftrompet over de trouwe sponsoren, die deze middag mogelijk hadden gemaakt, want de SMN blijft trouw aan haar standpunt dat alle ingelegde gelden ook weer allemaal aan de winnaars dienen te worden uitgekeerd.

De prijsuitreikingen en huldigingen voor de vluchtwinnaars van de middaglossingen St. Vincent, Mont de Marsan, Bergerac, de uitreiking van de attractieprijzen voor deze vluchten en de huldiging Criterium der Azen en de beste marathon noord-duiven werden met korte tussenpozen door de verschillende bestuursleden in een rap tempo afgewerkt.

Vervolgens werden de vluchtwinnaars van de ochtendlossingen Barcelona, Marseille en Perpignan naar voren gehaald voor het in ontvangst nemen van hun prijzen. Dit wederom gevolgd door het uitreiken van de attractieprijzen en het huldigen van de winnaars van de beste Marathon Noord-duiven van de ochtendlossingen.
Aan de eisen (6 prijzen) voor het Criterium der Azen van de ochtendlossingen werd door geen der deelnemers voldaan, zodat hiervoor geen prijzen konden worden uitgereikt.

Na al deze huldigingen werden de gasten uitgenodigd voor een meer dan voortreffelijk warm- en koud buffet.

Na het koud- en warm buffet werden een vijftiental bonnen van top-fondhokken verloot. Dit is een prima initiatief, want zo kan ook een duivenliefhebber met een kleine beurs eens voor weinig geld aan een duif van een tophok geraken.
Het bestuur MSN was de schenkers van deze topbonnen hiervoor veel dank verschuldigd, want de beste liefhebbers worden toch al vaak genoeg “lastig gevallen” voor een bon. Hulde dat zij toch bereid waren weer een bon te schenken!

Aan het einde van de middag werden de eerste drie kampioenen van zowel de middag- als de ochtendlossingen gehuldigd en klonk voor hen het Wilhelmus.
Vervolgens werden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld de kampioenen te feliciteren en daarmee kwam er aan deze sfeervolle feestmiddag van de MSN weer een einde.

Tot slot: Ik was voor de eerste keer te gast tijdens een feestmiddag van de SMN, maar ik ben echt onder de indruk geraakt van de gezellige sfeer die er onder de duivenliefhebbers was en van de super geoliede organisatie van deze feestmiddag. Hulde aan allen die deze middag tot een dergelijk succes hebben gemaakt! Ik hoop in de toekomst nog vaker jullie gast te mogen zijn.