Limburg: de prijzenkast en de laureaten van de 52ste Derbyvlucht Orléans (Fay-aux-Loges) zijn gekend

Met een dag uitstel kregen de Limburgse duiven van de 52ste Derbyvlucht op 21 juli het startsein in Fay-aux-Loges. Laureaat werd Schroyen-Henderix uit Heusden-Zolder.

De winnaars zijn: Castermans-Maes uit Dilsen-Stokkem bij de 2.505 derby’s en de 3.972 jonge duiven, Ludo Panis en zoon uit Diepenbeek bij de 2.691 jaarse en Van Hertem-Schuurmans uit Neerpelt bij de 4.600 oude duiven.

Fernand Schroyen en Jacqueline Henderix uit Heusden hebben de 52ste Orléansvlucht op hun naam geschreven. Zij slaagden erin als eersten de ‘juiste derbyduif’ thuis te krijgen, hun 1ste inzet. Fernand, op de drempel van zijn 70ste verjaardag, is een specialist met de jonge duiven. Het echtpaar wint de hoofdprijs: 1.500 euro en krijgt de ereplaats op het Orléans-podium op 20 september in Zonhoven.


Fernand Schroyen met kleinzoon/oogappel Charlie en de Derby-laureate. 

Fernand Schroyen ringt 50 jongen per jaar, en begint het seizoen met 15 doffers en evenveel speelduivinnen. Hij speelt al sinds 1979 met de duiven en staat bekend als een strenge melker. Streng voor zichzelf en voor zijn duiven. Hij stuurde 12 oude, 6 jaarse en 24 jongen naar de Loirestreek. “Provinciaal vliegen ze geweldig in de prijzen: 17 bij de piepers, 5 bij de jaarse en 9 bij oude.


De Orléans-winnares werd verduisterd en gemotiveerd met de schuifdeur. 

De huldiging van de winnaars gebeurt op vrijdag 20 september vanaf 18 uur in de Evenementenhal in Zonhoven. Daar krijgen de winnaars per gemeente een aandenken uit handen van hun burgemeester, schepen of sportfunctionaris.

Klik hier voor de prijzenkast van de 52ste editie.

Alle provinciale uitslagen van de 52ste Derbyvlucht vind je hier.

De Derbyvlucht mag rekenen op volgende sponsors: Bricon, Comed, Cristal Alken, Het Belang van Limburg, Horta, Natural Granen, Paloma, PIPA en Rings4Wings.