Klokke Roeland - Kampioenenviering

Op vrijdag 17 februari 2006 had in duivenvereninging "Union et Liberté" te Gent de kampioenenviering plaats van "Klokke Roeland 2005". Om 19.30 uur schoven een honderdtal leden aan voor de gratis maaltijd aangeboden door de vereninging. Een typisch Gents gerecht: Waterzooi. Daarna was het de hoogste tijd voor de uitreiking van de ereprijzen en de huldiging van de winnaar Klokke Roeland 2005.

Op elke provinciale en nationale vlucht wordt een ereprijs uitgereikt voor de liefhebber die het snelst zijn 1e afgegeven duif klasseert. Naast de slokop van 2005, Luc Crucke uit Asper met 4 ereprijzen (Vierzon 2x,
Chateauroux en Argenton), waren er ook 3 combinaties met 3 ereprijzen: De Smet André & Patrick uit Semmerzake (Bourges, Marseille, Angoulème), Meurysse John & Willy uit Asper (Cahors, Limoges, Souillac) en Van Den Hove
Gebroeders uit Gavere (Chateauroux, Argenton, Tours). De overige ereprijzen werden gewonnen door verschillende liefhebbers.

Na de uitreiking van de ereprijzen werden er nog trofeeën uitgedeeld aan Deploige Yves uit Merelbeke (1+2 op Cahors) en aan Waldack Luc uit Gavere en Derweduwen Albert, Luc en Dirk uit Zingem (Barcelona). De vriendenkring Fond overhandigde vervolgens een aandenken aan Luc Van Copenolle uit Ouwegem (overwinaar Pau en Dax), Derweduwen Albert, Luc en Dirk uit Zingem (overwinaars Barcelona) en voorzitter Daniël Aerens uit Drongen (overwinnaar Narbonne).

De Trofee ING Insurance, asduif fond, werd net als in 2004 gewonnen door John & Willy Meurysse uit Asper.

De apotheose van de avond was de huldiging van de winnaar "Klokke Roeland 2005". Deze onderscheiding wordt toegekend aan de liefhebber die het meest zijn 1e afgegeven duif klasseert op alle fondvluchten voor oude duiven. In 2005 werd "de klok" weggekaapt door Daniël Aerens uit Drongen.

Top 5 Klokke Roeland 2005
1. Aerens Daniël - Drongen 7 p.
2. Van Copenolle Luc - Ouwegem 7 p.
3. De Meulemeester Eric - Oudenaarde 6 p.
4. De Smet André & Patrick - Semmerzake 5 p.
5. Derweduwen A., L. & D., Zingem 5 p.

Na de uitreiking was het gezellig keuvelen en uitkijken wat 2006 in petto heeft?
Alleszins een perfecte afsluiter van het seizoen 2005!