Kampman G. & T. Coevorden NL

GRADI EN TONNIE KAMPMAN, COEVORDEN 1° + 2° NATIONAAL MORLINCOURT SECTOR 4
Tekst & foto : Gerrit van Eikenhorst
De laatste krachtmeting in het seizoen met de jonge duiven vanaf Morlincourt is er één waar de specialisten in Friesland, Groningen, Drenthe en een deel van Overijssel altijd met spanning naar uit kijken. Zo ook Gradi en Tonnie Kampman wiens duiven op de voorgaande NPO vluchten bewezen hadden in topconditie te verkeren. De lucht boven Coevorden zat potdicht en het regende, toen even voor vieren twee duiven vanuit het zuidwesten ( de goede richting ) kwamen en als een duveltje uit een doosje naar beneden schoten. Gradi en Tonnie klokten beide duiven, de NL 08-2040003 en de NL 08-2039997, resp. op 15.59.39 en 15.59.40 uur. Meteen de 2 vroegste meldingen bij het Nationaal Inkorfcentrum 'DZOH' Coevorden. Later, naar de avond toe kwam het bericht dat Gradi (79 j) en Tonnie (50 j) Kampman de 1e en 2e Nationaal winnen vanaf Morlincourt in Sector 4!
GEBOREN MET EEN DUIF IN HUN HART
Hun hele leven hebben deze beide sympathieke mannen al duiven. Een kleine bloemlezing uit hun palmares: 1e Nationaal Ruffec 1994 - Generaal Kampioen van Afdeling Drenthe N.O.O. - Asduiven in Afdelingsverband - veelvuldig vitesse- en midfondkampioen in alle spelverbanden! De vliegduiven zitten bij vader Kampman, terwijl zoon Tonnie zich vooral bemoeit met het kweken en de stamvorming. De huidige stamduiven zijn: " Louis van Loon, Poppel. Lijn 'Grote Blauwe van 84' en 'Kleine Blauwe van 84'. " Harm Vredeveld, Coevorden. 'Chantal' en 'Lenie' (beiden uit het superkoppel 'Boy'x 'Queen'). " Flor Engels en Znn. Putte (B). 'Angela', lijn beroemde '231' via Anton Ruitenberg. " Dirk van Dijck, Zandhoven (B). Twee dochters van 'De Kannibaal' x zuster 'Rambo'. " Günter Prange, Meppen (D). Broer van de gekende '402', 1e Nationale Asduif Duitsland. Met deze duiven wordt in Coevorden tot en met de dagfond gespeeld, maar de voorkeur gaat toch vooral uit naar de vitesse- en midfondvluchten.
HET SPEL MET DE JONGE DUIVEN
De jonge duiven werden eind februari gespeend… 65 stuks, die vanaf dat moment tot twee weken voor de eerste klokvlucht werden verduisterd. Tot één week voor de vluchten krijgen de jonge duiven een mengsel van vlierbessen siroop, appelazijn en vitamine c (om het gebrek aan zon i.v.m. het verduisteren te compenseren). Er werd voor aanvang van de wedvluchten zeker tien keer opgeleerd tot een afstand van 70 km. Tijdens de vluchten wordt er niet meer gereden en ze trainen één keer per dag. De voeding van de duiven is iedere dag hetzelfde en bestaat uit GARVO Speciaal Zoontjens en kweek van Beyers. Verder snoepzaad, zonnepitjes etc. Op de dag van inkorving krijgen de duiven rond 15.00 uur witzaad en paddy.
DE WINNAARS: 'GEESJE' EN 'DE 997' De winnende duif is de NL 08-2040003, inmiddels omgedoopt tot 'Geesje' naar de vrouw van Tonnie. De vader is de NL 06-1589958 en komt uit 'De Midfondkampioen' (zoon 'Blue Star' x 'Pootje', beiden rechtstreeks Louis van Loon) x 'Chantal' topkweekster en dochter van het topkoppel 'Boy' x 'Queen' van Harm Vredeveld, Coevorden. De moeder is de B 03-1792199 'Angela' een rechtstreekse van Flor Engels en Zonen (uit de lijn van beroemde '231'), via Anton Ruitenberg, Zwolle. De 2° Nationaal is de NL 08-2039997, een doffer die reeds drie weken in de eerste 10 van de club vloog. De vader is 'Jordie', broer van de 1° Asduif Vitesse Rayon 9 Afd 10 (uit de eerder genoemde 'Blue Star' x 'Chantal'). De moeder is een rechtstreekse van Louis van Loon, Poppel. Ook van onze kant nogmaals de hartelijke felicitaties, maar bovenal bidden wij om Gods kracht voor het mogelijke herstel van Ellie, de vrouw van Tonnie. .nl