Gouden Vleugel - Brugse Barcelonaclub - groot feest

Het jaarlijkse feest van de 'Brugse Barcelonaclub' (BBC) is in duivenmiddens zowat de 'ouverture' van de talrijke prominente 'kampioenenvieringen' die in de komende wintermaanden op de agenda staan!

Op zaterdag 18 Oktober 2008 stond dit jaar het 'Gouden Vleugelfeest' geprogrammeerd welke voor het derde jaar op rij doorgang vond in het 'Domein Vossenberg' te Hooglede.
Wie de term 'Barcelona' uitspreekt in het gezelschap van duivenliefhebbers, denkt zonder meer aan de 'jaarlijkse topklassieker' bij uitstek, de internationale vlucht vanuit de Catalaanse hoofdstad Barcelona! Zowat ieder 'grote fondfanaat' moet er al eens van gedroomd hebben, of een nachtje minder slaap door gehad hebben… om ooit eens deze 'Tour de France' van de duivensport (zoals hij door insiders al eens wordt omschreven) op zijn palmares te kunnen bijschrijven.

Het is ieder jaar slechts voor één persoon (of duiventandem) weggelegd. Net als het winnen van de felbegeerde 'Gouden Vleugel', een competitie binnen de competitie… welke wordt gewonnen door de 1° liefhebber op de nationale uitslag met zijn 1° ingegeven duif… die uiteraard lid is van de BBC, en dat is men reeds voor amper 3€ per jaar!

Dit jaar viel de eer te beurt aan Solange De Cuyper uit Gijzenzele met haar geweldige 'Barcelonacrack' ring 4035419/04, welke in 2007 reeds 11° Nat Barcelona 12.612 d. won (maar toen als 2° getekende de mand inging), en die dit jaar 2008 als 1° getekende zich 5° Nat Barcelona 11.848 d. klasseerde, meteen goed dus voor het winnen van de 'Gouden Vleugel'. Op de 2° plaats en goed voor 'Zilver' vinden we Martial Milleville uit Ieper, en de 3° plaats of 'Brons' was er voor Robert & Jean Calonne uit Péruwelz.

Iets na het middaguur werden de laureaten van de 'Gouden Vleugel competitie' en sympathisanten te Hooglede verwachten, en trok men in 'stoet' richting Brugge, voor het traditionele 'geleide bezoek' aan 'Brugge die schone…', een stadsbezoek aan enkele toeristische trekpleisters en een rondvaart op de 'Brugse reien'!

Daarna trok men opnieuw richting 'Domein Vossenberg' voor de eigenlijke feestviering en huldiging der verschillende laureaten, ook in de onderliggende competities. Het prachtige avondfeest genoot opnieuw een talrijke opkomst met liefhebbers 'groot en klein' uit alle uithoeken van het land, zelfs enkele buitenlandse gasten vonden hun weg naar Hooglede. Jammer dat voorzitter Antoine Van Hove, de man die mee aan de wieg stond van 'zijn' Brugse Barcelonaclub, dat zowat als zijn geesteskind mag worden aanzien… door ziekte er niet kon bijzijn. Les 'faits d'honneurs' dienden waargenomen te worden door zijn secretaris Luc Delbaere (hierin bijgestaan door Peter Simaeys en onze 'Nationaal voorzitter van het Sportcomité' de heer John Goegebeur) en penningmeester Etienne Meirlaen, die de openingsrede en verwelkoming uitsprak… waarna de laureaten 2008 van de 'Gouden Vleugelcompetitie' onder hartverwarmend applaus de zaal werden binnengeleid door 'Gouden Vleugel-koningin' Ann Sophie en haar eerste eredame.

Het overheerlijke banket werd opnieuw opgeluisterd door de oorstrelende muziek van 'harpiste' Janu. Toen volgden de verschillende prijsuitreikingen met de laureaten van het '2-jaars klassement' gewonnen door Emiel Denys uit Tielt… het '3-jaars klassement' gewonnen door Marc Dezutter uit Eke… naast de uitreiking van de prestigieuze 'Primus Inter Pares' trofee voor de 'beste Barcelonavlieger' over de jongste 5 jaar Barcelona, gewonnen door vader Jaak en zoon Dirk Nouwen-Paesen uit Peer… en de wisseltrofee van de 'Gouden Vleugeltriomf' welke wordt toegekend aan het inkorfbureel, welke eerst 5 liefhebbers (lid van de Brugse Barcelona Club), klasseert op de nationale uitslag, met hun eerst ingegeven duif… dit jaar gewonnen door het lokaal uit het Oost-Vlaamse Zottegem.

Geen wonder dat het grootste aantal feestvierders uit die hoek kwamen, want dit inkorfbureel was zowat de grootste slokop uit Barcelona 2008, want naast de 'Gouden Vleugel'-winnares en de 'Gouden Vleugeltriomf'… leverden zij in 2008 ook de 1° Internationaal Barcelonawinnaar: Danny Vagenende!

Zelfs 1° Nationaal Kampioen 'Grote Fond' KBDB 2008: André Colbrandt heeft er zijn thuishaven! Daar zal dus nog wat afgefeest worden in de komende weken en maanden! Dit om maar aan te geven dat er dus heel wat 'schoon volk' in de zaal aanwezig was !

Want ook de winnaar '1° Nationaal Asduif 'Grote Fond' KBDB 2008': Etienne Meirlaen was er uiteraard, als bestuurslid en penningmeestervan de BBC… naast nationaal voorzitter de heer Pierre De Rijst, Luc De Geest (van Cureghem Centre) en zoveel andere prominenten en sponsoren, die we niet allemaal gaan vernoemen, op straffe van sommige personen over het hoofd te zien! Na de uitreiking van de Gouden, Zilveren en Bronzen vleugel was het 'showbizztime' en mocht gastvedette Lisa Del Bo, ondanks een zwaar verkouden stem… de feestvierders aan het dansen brengen! Iets waarin ze wonderwel slaagde met enkele 'schlagers' uit haar ruime repertoire! Waarna de danslustigen het feest nog konden verder zetten tot in de 'kleine uurtjes'!

Het feest van de 'Brugse Barcelonaclub' was alvast een geslaagde ouverture voor de vele vieringen die straks in sneltreintempo in hun voetsporen zullen volgen!