Fondclub Eeklo - Feest

De dag dat Sinterklaas de kinderen rijkelijk van cadeautjes, snoep en andere lekkernij voorzag, bliezen de mensen van Fondclub Eeklo verzamelen voor hun jaarlijks kampioenenfeest in de 'Salons Mimosa' te Eeklo. Voorzitter Lucien Goethals verwelkomde de 126 aanwezige feestvierders, en dankte iedereen die in 2008 had bijgedragen tot het succesvol vliegseizoen. Fondclub Eeklo korft traditioneel in voor de 'nationale fondkalender' en de interprovinciale vluchten van het 'OVV-FVOV', naast enkele Orleansvluchten in het Leieverbond die een groot succes kenden.
Met om en bij de 21.000 ingekorfde duiven, kende de maatschappij een lichte groei ten opzichte van vorig jaar.

Met liefst '8 provinciale winnaars' en een 1° Nationaal winnaar Cahors met Raoul & Xavier Verstraete, naast een 1° + 3° Nationale Asduif Grote Fond met Etienne Meirlaen… en een 2° Intnat Barcelona, 2° Intnat Tarbes, 2° Nat Limoges Oude + Derby… speelden de liefhebbers van Eeklo zich opnieuw herhaaldelijk in de kijker.
De 'Brabançonne' diende dus van onder het stof gehaald om de 'nationale laureaten' te lauweren! Wat aantoont dat Eeklo niet alleen tot de grootste maar ook tot de beste 'fondclubs' van ons land behoort! Een gegeven waar voorzitter Goethals terecht fier op was! Het was een feest dat ook ietwat in het teken stond van een afscheid, want na 21 jaar op de stoel van voorzitter te hebben gezeten, acht voorzitter Goethals… gezien zijn leeftijd en gezondheid, de tijd rijp om te stoppen als voorzitter.
Hij werd dan ook gehuldigd voor zijn 21 jaar voorzitterschap, inzet en werking voor de maatschappij… duidelijk een 'het' ontroerend moment van de avond! Na het overheerlijke banket werden de talrijke kampioenen één voor één in de bloemetjes gezet, waarna het feest nog doorging tot in de 'kleine uurtjes'!
Dit waren alvast de 'toppers' uit de verschillende kampioenschappen!