Euro Diamond Pigeon Club

Laureaten van de Euro Diamond Pigeon 2007 gehuldigd op een spetterend feest !

Met een boottocht op de Brugse Reien gevolgd door een uitgebreid aperitief (aangeboden door Georges Van Maele) kon de huldiging van de laureaten uit de Euro Diamond Pigeon editie 2007 van start gaan.
Het geheel groeide - zoals naar traditie trouwens - opnieuw uit tot een unieke happening van duivensportvrienden uit verschillende landen met hun dames.
Voorzitter Frans Vanwildemeersch mocht met fierheid de 178 aanwezigen verwelkomen in de prachtige zaal van Salons "Lodewijk van Male" te Brugge. In datzelfde kort openingswoord had hij het over de perikelen uit het voorbije seizoen, had een bijzonder woord van dank over voor de verschillende sponsors, voor zijn medewerkers, voor de pers en sprak de hoop uit dat 2008 een beter seizoen - zonder problemen- zou mogen worden.
Terzelfdertijd stelde hij aan de aanwezigen een nieuw bestuurslid voor, namelijk de heer Jaak de Taeye, in die zin wordt voorzitter Frans Vanwildemeersch voortaan bijgestaan door Germain Vandermaas, Jaak de Taeye en Frida Vyncke…..een kwartet dat met 't feest van deze editie 2007 andermaal zorgde voor een vlot verlopende en fel gesmaakte bijeenkomst.
Roland Keereman en Rudy Wittevrongel - twee muzikale grootmeesters uit het Brugse - zorgden voor de nodige sfeer tijdens en na het banket.
De E.D.P. Ranking kende in 2007 liefst 520 deelnemers , samengesteld uit liefhebbers van België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Luxemburg en Engeland.
Er waren in totaal 120 geklasseerden, die punten konden winnen op hetzij Pau, Barcelona,Irun (Tarbes), Irun (Marseille) en Perpignan. De rangschikking verscheen reeds uitgebreid in de pers…..Wij zorgden voor enkele foto's in verband met de huldiging van de laureaten. Alvast een dikke proficiat aan Frans, Jaak, Germain en Frida voor dit uniek feest…..Het is één der laatste van het "dode" seizoen, maar wel eentje om letterlijk en figuurlijk je vingers ervan af te likken !

Jacques Mestdagh 

Prognose Euro Diamond Pigeon

Toegekende Ereprijzen E.D.P. 2007 / Zuerkannte Ehrenpreise E.D.P. 2007 / Prix D’Honneurs Attribués E.D.P. 2007