Club des XX lauwert zijn kampioenen 2017

Op zaterdag 11 november 2017 kwam op het middaguur de ‘club XX’ quasi voltallig samen in de Roxy te Nieuwkerken-Waas om er te genieten van een onvergetelijke feestnamiddag.


De Top-3 van de Belgian Master werd ingenomen door leden van Club XX, met Luc Bafort als winnaar

In eerste instantie leek het alsof het ging om een kampioenenviering van de Belgian Master. De winnaar ervan, Luc Bafort, nam graag het woord om zijn geluk en dank te beschrijven over deze overwinning. Daarop trakteerde hij de 38 personen met champagne naar believen, uit eigen zak, tijdens de receptie. Daarna deed Nils Strumane de verdeling van het gewonnen geld door zijn eigen duifje door de 3e plaats en de titel van asduif te winnen. En, op de foto verscheen ook Joost De Smeyer-Restiaen die er de 2e plaats behaalde. Proficiat, 3 echte fondkleppers die er na meer dan 13 uur vliegen in slaagden om de weg van Tours naar Nevele terug te vinden. Het geldgewin was navenant aangezien de 3 personen op het podium bijna de helft van het te winnen bedrag (155.000 euro) bijeen scharrelden.    

Voorzitter Roger de Smet toonde zich terug langs zijn beste kant en, met zijn sappige opmerkingen over dat "weireldploegske", werd het eetmaal aangevat. Na de champagnereceptie smaakte het goed gekozen middagmaal uiteraard nog beter.
Onvergetelijk moest deze dag worden en dat was het ook. Vooral omdat de kampioenen nogmaals bedolven werden onder de 21 flessen champagne. Naast een fameuze geldprijs en een prachtorchidee kregen ze het verdiende applaus van iedereen.

Nog een gemeende proficiat aan de winnaars en een hartelijke dank aan de sponsoren. Om alles af te sluiten werd nog meermaals "geproost" op de vriendschap en wat voor ieder lid deze club XX betekent.

In naam van het bestuur,
Noël  Claeys  secretaris

De kampioenen uit  2017


Algemeen Kampioenschap : 3 liefhebbers haalden 21 punten. 
1. Chris Hebberecht, 2. Etienne Meirlaen , 3. Luc Bafort.

Kampioenschap Fond: 1. Etienne Meirlaen


Kampioen Zware Fond: Roger Weyn


Kampioen Jaarlingen: Raf Luyckx


Kampioen Jonge: Noël Claeys


Winnaar ereprijs Entente Belge: Etienne Meirlaen