Belgische Verstandhouding Blauwe boekje / Uitslagen kampioenschappen - Feest

Belgische Verstandhouding : Blauwe boekje
Entente Belge : Carnet Bleu
Uitslagen kampioenschappen - Résultats des championnats

 

Grandioze kampioenenviering 2008

Het jaarlijks kampioenfeest van de Belgische Verstandhouding(BV) - Entente Belge geniet de status van 'het feest' onder de 'jaarlijkse kampioenenfeesten' hier ten lande, dit tezamen met het 'kampioenengala' van Cureghem Centre! Niet toevallig zijn beide prominente organisaties dan ook zowat de 'grootste inrichters ' van onze 'nationale wedvluchten' op de nationale en internationale fondkalender!

Het feest van de BV is dan ook een feest met 'uitstraling', waar alle grote tenoren uit onze nationale duivensport present tekenen. Immers, wie hier de prijzentafel mag passeren was een 'heel grote meneer' tijdens het voorbije vluchtseizoen, zoveel is duidelijk. Daarom niet groot 'in aantal duiven', maar wel 'groots' in prestaties!

Hotel-restaurant Cortina te Wevelgem zat op zondag 14 december dan ook weer afgeladen vol, met om en bij de 400 feestgangers op het appel! Het was secretaris Yvan Eeckhout die de welkomstrede uitsprak, waarna voorzitter Filip Norman zijn 'speech' afstak, waarin hij geen blad voor de mond nam. Daaruit bleek dat voorzitter Norman zich maar matig kon vinden in de 'nieuwe maatregelen' die door de KBDB werden doorgevoerd!

Met het afschaffen van de radio-uitzendingen verdwijnt niet alleen een stuk 'folklore' uit de ether, maar verdwijnt ook een stuk 'duivensport' uit de Belgische huiskamers… aldus Mr Norman, die vervolgens zwaar uithaalde richting 'nationale vluchtkalender 2009'!

Hij sprak: Iedereen is het er nagenoeg over eens dat een inkrimping van de nationale vluchtkalender aan de orde is, dit om het zaakje naar de toekomst toe niet alleen 'aantrekkelijk' maar ook 'rendabel' te houden. In die optiek is het dan ook onbegrijpelijk dat er aan de vluchtkalender 2009 nog 2 extra 'nationale wedvluchten' worden toegevoegd. Met de nieuwe 'nationale Argenton' van eind juni kon voorzitter Norman nog enigszins leven, vermits het hier over een halve fondvlucht gaat, en nagenoeg gans België op die dag te Argenton staat om te lossen… maar de nationale Tulle (Télévie) is overduidelijk een doorn in het oog en kan bij voorzitter Norman op 'geen enkel begrip' rekenen! Vooral omdat deze vlucht nu op dezelfde dag als Perpignan wordt georganiseerd. En deze Perpignan is na Barcelona toch een '2e monument' op de internationale vluchtkalender… en heeft de BV als inrichter!

Op dezelfde dag een andere nationale vlucht inrichten voor 'oude duiven' noemde voorzitter Norman dan ook een 'schande'! Een Tulle voor jaarduiven was misschien nog acceptabel geweest, maar voor oude duiven… dat kan niet door de beugel! Daar hebben de mensen van de BV het begrijpelijk 'heel moeilijk' mee! En dat stak voorzitter Norman niet onder stoelen of banken… Zijn speech genoot instemming van het ganse publiek, en werd op een luid en daverend applaus ontvangen! Tijd om het feestbanket zijn aanvang te laten nemen, welke een aaneenschakeling was van culinaire hoogstandjes. Tussen de 'tong strelende gerechten' door, werden de talrijke kampioenen alle eer en luister aangedaan, en op sublieme wijze in de bloemetjes geplaatst… traditioneel startend met de 'Algemene Kampioen 2008', een eer die dit jaar te beurt viel aan grootmeester Jos Thoné uit As, welke onder een staande ovatie en begeleiding van 'Gouden Vleugelkoningin Ann-Sophie' naar het podium werd geleid! In zijn spoor volgden een 'scala' aan topkampioenen in de diverse kampioenschappen, waarvan een bondig overzicht in de fotoreportage!