Comb. Busscher-Albertz (Elsloo, NL) pakten 3 provinciale overwinningen in 2012

Zowel Pau, Marseille als ook Cahors werd in Nederlands Limburg een prooi voor Jo Busscher en Wilma Albertz! Ze lukten hiermee een unicum, door binnen de 4 weken liefst 3 Provinciale klassiekers op hun naam te schrijven, wie deed ooit beter?

Twee van deze overwinningen werden behaald door hun blauwe getijgerde doffer 'De Stille' NL10-1986069 die naast de Provinciale overwinning op Pau mooi als 10° Nationaal staat geklasseerd. Twee hokgenoten maakten het feest compleet met een 79° en 122° Nationaal. Provinciaal gaf dit 1-15-20 als resultaat, een knap staaltje vliegkunst!

Het waren deze 3 weduwnaars die enkele weekjes later ook op Marseille werden gezet. Door hun prestatie op Pau en de topconditie waarin de vliegploeg duidelijk verkeerde, is het niet meer dan logisch dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Marseille werd een zware dobber, gevlogen onder een staalblauwe hemel met lichte kopwind, een kolfje naar de hand van de Busscher-Alberts-flyers. ´s Ochtends waren Jo en Wilma samen met de aanhang reeds vroeg op het appel. Krantje, bakkie koffie bij de hand... tot  ineens, pats, een duif op de klep valt. Potverdorie het is “De Stille”, stamelt Jo vol verwondering... niemand had hem zien komen. Bij melding van de "Stille' blijkt al vlug dat deze klepper wederom een topprestatie had neergezet. Enige tijd later blijkt “De Stille” goed 4 weken na Pau zijn tweede Provinciale overwinning op rij op zak te hebben, waarmee hij voor een ware 'triple' zorgt door dat jaar al voor de 3° Provinciale overwinning van de kolonie Comb. Busscher-Alberts te zorgen, dit binnen de 4 weken.

Een dag eerder had een jaarling kras doffer NL11-1061359 op Cahors  ook al voor Provinciale winst gezorgd. U zult begrijpen dat Jo en Wilma wellicht gedacht hebben dat zij in een immense droom terecht waren gekomen, 3 overwinningen, 2 in één weekend, 2x met dezelfde duif, wat kan je nog meer overkomen? Om even met de jaarling doffer te beginnen over zijn roots. Hij is geboren uit een broer van de stamdoffer van het hok Busscher-Albertz, "De 711" NL96-1173711, die in 2001 Nationaal Asduif Middaglossing werd in Nederland, met een 37° Nat Mont de Marsan, 65° Nat St.Vincent en 70° Nat Dax... nadat hij in het jaar 2000 ook al 10° -293° en 315° Nationaal had gewonnen, in totaal won hij liefst 12 prijzen Nationaal! De moeder van de Cahors winnaar is weer een dochter van deze stamdoffer “711” en we hebben hier dus met een vrij nauw inteelt product te maken.


Winnaar Cahors Provinciaal

De dubbele Provinciaal overwinnaar “De Stille”, heeft ook deze stamduif "De 711" als grootvader. Deze klasbak en fenomenale stamdoffer “De 711” heeft het van geen vreemde... zijn vader was een volle broer van de 1° Internationaal Barcelona 1995 van Carlo Gyselbrecht.  De vader van de “De Stille” (zoon van “De 711”) werd als jonge duif direct voor de kweek gehouden. De moeder van “De Stille” is de NL05-1723431 van Lou Vroomen en werd gekocht op zijn totale verkoop enkele jaren terug. Zij is inmiddels een vaste kweekwaarde op het hok geworden. Ook zij heeft topbloed door de aderen lopen. Haar grootvader is de “606” van Hub Nijsten uit Geulle welke beste fondduif over 5 jaar werd in 1999 bij de fondspiegel.

Dat er zich veel talent in het hok van Jo en Wilma bevindt, werd nog duidelijker Cahors, waar 2 volle broers van “De Stille” de 20° en 32° prijs Provinciaal winnen. Waaruit blijkt dat al deze toppers en Provinciale winnaars heel dichte familie zijn van elkaar, ontsproten uit dezelfde bloedlijnen. De stamdoffer “De 711”, was niet alleen een geweldige vliegduif, maar evenzeer een machtige kweekduif die wonderbaarlijk vererfd. Clubgenoot Jos Martens uit Stein won een 1° Internationaal Tarbes 2011 met een nazaat van deze zelfde “De 711”!  “De Stille” dankt zijn naam aan het feit dat hij altijd roerloos blijft zitten in zijn bak als Wilma enkele nootjes en snoepzaad komt brengen en hem ziet denken... Wilma ga nu weg dan kan ik rustig mijn toetje verorberen”.


Jo & Wilma met hun 2 winnaars

Een prachtige combinatie die samen heel erg begaan zijn met hun duiven en de duivensport in het algemeen. Het specialiseren op de ZLU vluchten en morgenlossingen van de afdeling Limburg begint stilaan zijn vruchten af te werpen, de 3 x 1° Provinciale overwinningen zijn ongetwijfeld een perfecte stimulans.

Het is verdomd moeilijk om aan de top te komen, en er zich te handhaven... het vereist een uiterste inspanning. Wie zelf aan de top staat of ooit stond, kan er beslist over meepraten. Jo en Wilma zijn absolute top op de overnachtfond en zullen zich ongetwijfeld met zulk een sterke basis, en een reeks aan aanstormend talent, beslist in staat zijn er zich te handhaven.

Jo, Wilma petje af en snel tot ziens.