Van Hove - Uytterhoeven (Putte, BE) beresterk op Montluçon

Als er in de Belgische duivensport ooit iets bestaan heeft als de gouden driehoek, dan was ik vandaag te gast in de diamanten provincie. En één van de diamanten aan deze provinciale kroon die heden om ter hardst schittert, is deze van de kolonie Van Hove-Uytterhoeven.

Reeds 35 jaar runt men in Putte bij Mit, Gust en Geert Van Hove-Uytterhoeven een kolonie topsporters die al decennia aan de nationale top meedraaien. In andere sporten wordt men met zulks een palmares tot Ridder in de Leopoldorde geslagen. Dit maar om te verduidelijken welke status Mit, Gust en Geert genieten.

Nationale overwinningen
Mit, Gust en Geert leidden hun kolonie reeds naar de hoogste toppen van het succes. Zo wonnen ze reeds 1e Nat. Limoges oude ’94, 1e Nat. Bourges jaarlingen ’02, 1e Nat. La Souterraine jongen ’03 en 1e Nat. Gueret oude ’07. Ook in 2011 was het bijna prijs met 3e, 4e en 5e Nat. La Souterraine jonge. En afgelopen weekend werd er weer net naast de oppergaai gegrepen met 2e, 6e en 22e Nat. Montluçon tegen 22.875 jaarse. Ze hadden daarbij 6 duiven bij de eerste 100 en scoorden een 20 op 25 oftewel 80% prijs. In hogeschooltermen: geslaagd met grote onderscheiding.

De weg naar succes
Net zoals elke andere succescoach afhankelijk is van de kwaliteit van z’n spelers, zijn Mit, Gust en Geert afhankelijk van de kwaliteit van hun duiven. Het kan niet genoeg herhaald worden: vele wegen leiden naar Rome, maar kwaliteit is de enige die naar succes leidt. Laat ons even de duiven die op Montluçon zo verschroeiend hard uithaalden onder de loep nemen.

  • Keep on Smiling (6103433/11): 2e Nat. Montluçon 22.875 jaarse


 


Deze duivin draagt alles in zich om tot een supertalent uit te groeien. Haar vader won 34e Nat. Argenton 20.844 d., 106e Nat. Bourges 31.824 d. en 320e Nat. Bourges 13.354 d. Deze klepper voert nog bloed van de onvolprezen Wittenbuik van Gaby Vandenabeele. Moeder is “Miss Natsume”, die o.a. 1e Interprov. Argenton op haar palmares schreef.
Klik hier voor de volledige pedigree van "Keep on Smiling".
Zelf vloog “Keep on Smiling” in 2012 reeds een mooie erelijst bij mekaar. Klik hier om de prestatielijst 2012 van "Keep on Smiling" te bekijken.

  • Rihanna (6103407/11): 6e Nat Montluçon 22.875 jaarse


Al zingend vliegt deze duivin zich een weg naar de eindmeet. In 2011 was zij reeds 3e beste jonge duif over 2 nationale vluchten: 5e Nat. La souterraine 16.650 d. en 85e Nat. Argenton. Ze won daarvoor ook reeds 47e Interprovinciaal Blois tegen 5000 concurrenten. Ook hier weer niets dan winnaars bij haar voorouders: haar moeder “Miss Dolce Vita” won zelf de 8/37.357 Nat. Bourges, 13/17.814 Nat. La Souterraine, etc. m.a.w. een duivin die van kopvliegen haar handelsmerk gemaakt heeft. Rihanna’s vader verenigt dan weer het beste van Maurice Voets (Kessel) met Peeters-Van Leest (Nijlen). Klik hier voor de pedigree van "Rihanna" en hier voor de prestatielijst 2012 van "Rihanna".

  • Sweet Tiger 6103405/11: 22e Nat. Montluçon 22.875 jaarse

In de lijn van haar voorgangers kan ook deze duivin bogen op een uitstekende bloedlijn. Met vader “Bliksem Junior”, afstammend van de illustere “Bliksem” van Gaby Vandenabeele, stervlieger en wonderkweker, en een moeder “Miss Argiro” die zelf 8 keer een eerste prijs (waaronder 1/8353 d. Nat. Zone) vloog, stond het in de sterren geschreven dat “Sweet Tiger” ten gepaste tijde potten zou breken. Klik hier voor de pedigree van “Sweet Tiger” en hier voor de prestatielijst "Sweet Tiger".

Geduld loont
Natuurlijk was men in Putte teleurgesteld om de gemiste kans op Montluçon, maar met een ploeg die zoveel kwaliteit in de breedte heeft, zal een tweede kans zich snel aandienen. Geen paniekvoetbal beginnen spelen, maar rustig verder opbouwen, net zoals Vicente del Bosque, coach van regerend wereldkampioen en Europees kampioen Spanje predikt: “Het balletje rustig blijven rondtikken, wij hebben immers zoveel kwaliteit in onze ploeg dat we vroeg of laat moeten scoren. Desnoods pas in de 92e minuut.” In Putte is het dus rustig afwachten tot de volgende “Rihanna” de bal ‘binnenvliegt’. Om af te sluiten nog enkele van hun mooiste uitslagen in 2012, deze kunt u hier bekijken.