De Gouden Ringen van het Waasland: inrichting 2 vluchten ter ere van 30-jarig jubileum

Reeds 30 jaar organiseren 'De Gouden Ringen van het Waasland' hun gratis kampioenschap. Ter gelegenheid van 30 jaar 'De Gouden Ringen van het Waasland' worden 2 vluchten, m.n. Noyon en Bourges, voor jonge duiven voorzien van een massa gratis naturaprijzen.

In de beginjaren dacht iedereen dat deze organisatie geen lang leven beschoren was, maar ze kregen ongelijk. Met de nodige inzet en de medewerking van de vele sponsoren blijkt zelfs in de duivensport veel mogelijk. Het wordt stilaan een traditie om om de vijf jaar jubileumvluchten te voorzien van een massa gratis naturaprijzen. Alle Wase verenigingen en/of verbonden die voor Noyon jonge duiven inkorven, komen op een gezamenlijke uitslag - uiteraard met een massa duiven tot gevolg - en op deze uitslag worden de gratis prijzen verdeeld. Deze prijzen worden gewonnen met de 4 eerstgetekende duiven van de liefhebbers. Door het verspelen van de prijzen op de 4 eerstgetekende duiven schakelt men voor een groot stuk het windvoordeel uit en krijgt de hele regio mogelijkheden.

De barslechte weersomstandigheden hebben ons wijselijk laten besluiten de vlucht uit Noyon te verschuiven naar een latere datum. Deze was voorzien op 10 juni, maar is nu verschoven naar 24 juni. Hopelijk kunnen we op de medewerking van de weergoden rekenen. Voor de liefhebbers die de langere afstand verkiezen doen we iets dergelijks op Bourges voor jonge duiven op 28 Juli, zij het wel met de 3 eerstgetekende duiven.

Op deze wijze hopen wij alle Wase liefhebbers een extra dosis duivengenot te bezorgen, en hen later samen te brengen op de feestelijke prijsuitreiking in Feestzaal “Art Nouveau” op 8 december in St.-Gillis-Waas. Hier worden tezelfdertijd de winnaars van de gouden, zilveren en bronzen ringen gehuldigd. Deze jaarlijkse competitie heeft een uitstraling tot buiten de regiogrenzen en het is dan ook een harde strijd om deze begeerde trofees in de wacht te slepen.

Wij wensen alle deelnemers veel succes en genot bij deze extra vluchten, u aangeboden door De Gouden Ringen van het Waasland en meewerkende zelfstandigen die onze sport genegen zijn.

Het bestuur

(Klik hier om de affiche over de jubileumvluchten te lezen.)