Skip to main content

Laureaten Euro Diamond Pigeon 2011 gehuldigd tijdens schitterende happening

De Euro Diamond Pigeon (E.D.P.) was aan haar 12de huldiging der winnaars toe. Zoals ieder jaar vond deze plaats in de Salons van het Hotel-Restaurant Lodewijk Van Male in Brugge. Tijdens het feestbanket werden alle laureaten en ereprijswinnaars in de bloemetjes gezet. In de voormiddag hadden zij reeds een bezoek aan de stad Brugge achter de rug met o.a. een rondvaart op de Reien en een geleid bezoek aan het stadhuis.

Voorzitter F. Vanwildemeersch en zijn bestuursteam kregen 170 man aan tafel  waaronder naast vele Belgische fondkampioenen, ook toppers uit Duitsland, Nederland en Frankrijk. Bij aanvang - na een uitgebreid aperitief aangeboden door Georges Van Maele - werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland en ter nagedachtenis van overleden leden  binnen de E.D.P. Er volgde een attentie voor de sponsoren, voor de nationale winnaars, voor de inrichters, voor  de verantwoordelijken van de KBDB en voor de pers.

Remy Vantorre uit Virelles: Algemeen winnaar E.D.P Ranking 2011

De meest  bejubelde winnaar  van de dag was de uitgeweken Vlaming  Remy Vantorre, nu woonachtig te  Virelles nabij Chimay  die als 1e algemeen laureaat op het podium  mocht. De top-3 trouwens in de algemene ranking, namelijk Remy Vantorre (1e) , Germain D’Hondt (2e) en Willy Verbruggen (3e) klasseerden zich respectievelijk op de internationale uitslag als 2e (Agen), als 5e (Perpignan) en als 16e (Barcelona), plus de 4e met name Wijlen Chris Van Der Velden en Jaap uit Nderland klasseerden zich als 11e op de internationale uitslag van Perpignan. De grote klasse stond dus voorop!

De uitmuntende fondspeler uit Frankrijk met name Gerard Ledoux & Fils uit Rollot werd “de Man van het jaar E.D.P. 2011” met een  31e, een  50e en een 93e prijs internationaal.

Georges Carteus uit Ronse was  de laureaat in het vijfjaarsklassement met een totaal van slechts 218 punten over 2007 t.e.m. 2011 . Hij won de Ereprijs P. Wijnants.

Raf & Lars Luyckx uit Geel triomfeerden op hun beurt in het driejaarsklassement en dit in de Trofee Paloma Belgium , vóór G. Carteus en Nouwen-Paesen.

In het tweejaarsklassement - de Trofee Familie Herbots - ging de titel naar Jules Hardy uit Riemst met een 5e en 10e prijs internationaal in de laatste 2 seizoenen. Op de 2e plaats eindigde Remy Vantorre uit Virelles en als 3e Gerard Ledoux & Fils uit Rollot.

De Ereprijs van Schepen Laloo uit Brugge aan de 1e geklasseerde die buiten de prijzen valt ging naar J & E Bleus uit Wellen.

De Ereprijs van Schepen Mevr. Lambrecht van de stad Brugge voor de 1e geklasseerde uit het arrondissement Brugge ging naar Marc Pollin uit Snellegem.

De Ereprijs Fr. De Jaeger aan de 1e geklasseerde van bestuur / Raad van ere & ereleden was voor André Vaernewijck uit Waregem.

De Ereprijs KBDB aan de 1e geklasseerde v/d Meerjaren leden was voor Chris en Jaap van Der Velden uit Z. Beijerland (NL).

De laureaten op Marseille:

Winnaar van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon : H. & R. Wijnands uit Maastricht, 2e werd Jules Hardy uit Riemst en 3e Jacobs Mathieu uit Essen.

De laureaten op Barcelona:

Winnaar van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon: Willy Verbruggen uit Londerzeel,  2e werd Claessen-Wyndorps uit Zoersel en 3e Karel Huygen uit Stabroek.

De laureaten op Perpignan:

Winnaar van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon :  Germain D’ Hondt uit Anzegem,  2e werd Chr & Jaap van Der Velden uit Z. Beijerland en 3e Jean Evens uit Peer.

De laureaten op Pau:

Winnaar van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon : Frank Rohan  uit Bivange ( G.H. Luxemburg) , 2e werd Christof Descheerder uit Ruiselede en  3e Gerard Ledoux & Fils uit Rollot(Fr).

De laureaten op Tarbes (Agen):

Met de  2e prijs internationaal is Remy Vantorre uit Virelles de algemene winnaar en de winnaar van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon , tevens ook winnaar van een 18 karaat Gouden Diamond Pigeon speld met diamanten . Op de 2e plaats eindigde Georges Carteus uit Ronse en als 3e Serge Wybailli uit Bully.

In 2011 was er een deelname aan de E.D.P. van 550 liefhebbers uit België ( 424), uit Nederland ( 63), uit Frankrijk ( 47), uit Duitsland ( 10), uit Luxemburg ( 3), uit Gr. Brittannië ( 2) en uit Polen (1) .

Al deze laureaten ontvingen vanwege de aanwezigen telkens een daverend applaus en dit alles werd aaneengepraat door Voorzitter Fr. Vanwildemeersch , voor de uitreiking geassisteerd door zijn bestuursteam en dit alles verliep bijzonder vlot.  Zoals ieder jaar groeide het feest van de E.D.P. - traditioneel als één der laatsten uit de lange rij van het tussenseizoen -  andermaal uit tot één der toppers in zijn genre. Onze felicitaties aan alle genommeerden alsook aan de organisatoren voor dit bijzonder geslaagd feest.