Decraene Fernand, "Het fenomenale Spanje-avontuur van de 'SUPER BARCELONA' bij grootmeester FERNAND DECRAENE uit HARELBEKE"

Kan het nog wel beter ? Is dit niet de beste Barcelonaduif van het ogenblik?
3 maal op rij top uit Barcelona met een uniek laag coëfficiënt: In 3 jaar een totaal nationaal van 1,83% en internationaal 2,39%.

We horen Notaris Jan Dons van Cureghem Centre het nog altijd zeggen op de receptie ten huize van de familie Gyselbrecht uit Knesselare dit ter gelegenheid van hun internationale zege op Barcelona en het behalen van de “Gouden Vleugel” in 1995.
Toen sprak Notaris Dons in een korte résumé zijn eerste Barcelona-ervaren uit als verantwoordelijke voor de lossing.
We onthielden daaruit volgende passage !
“ Beste vrienden........Nu heb ik moeten vaststellen dat elke duif die uit Barcelona terugkomt...ons respect moet meedragen” Of ze nu vroeg of laat thuiskomt het is een unieke prestatie!”

Een kolonie met weergaloze fondvliegers !
Dat Fernand Decraene uit Stasegem - een deelgemeente van stad Harelbeke (Zuid-West-Vlaanderen) - een groot kampioen is....werd in het verleden al meermaals bewezen aan de hand van de talrijke superieure prestaties en titels welke hij in zijn “banier” draagt. Het betreft een kolonie waarop meerdere superstars voor fond en grote fond jaarlijks worden geboren.Stuk voor stuk kampioenen met een grote “K”. Eén van zijn onweerstaanbare marathonduiven is zijn “Super Barcelona” 3274911/99.

De spreekwoordelijke appel valt niet ver van de boom !
Ook aan de hand van dit verhaal , komen we tot de vaststelling dat de goeie afstammen van de goeie. Die “Super Barcelona” is een kleinzoon van de fameuze Primus Inter Pares van Fernand, die als onze info juist is, als 1ste werd afgevlagd in het driejaars Barcelonaklassement en twee jaar later als 2° eindigde in het vijfjaars Barcelonaklassement van de Brugse Barcelona Club midden de 90-er jaren. Het betreft een prestigieus klassement waarin de beste Barcelonaduiven uit een periode van een handvol seizoenen worden geselecteerd. Het is reeds een hele eer om zich daartussen te klasseren, laat staan aan de top van dit klassement post te vatten.

Super...super....”Super Barcelona” !
Het gaat hem hier om een prachtige blauwe duiver , die door zijn unieke Barcelona resultaten respect afdwingt bij vriend en tegenstander. Hieronder geven wij U zijn prestaties over de 3 seizoenen. Zijn successtory op de Spanjerace begon in 2002 als driejaarse. In de prestigieuze Fondclub te Rekkem heeft die duif reeds gezorgd voor een pak geld omdat hij steeds met de grootste inzet ging lopen,we spreken dan nog niet van hetgeen er provinciaal – nationaal en internationaal werd gewonnen.
Ziehier de pure cijfers.......het zijn getuigenissen van uitzonderlijke klasse!

Barcelona 2002.
Fondclub: 1° op 401 duiven
W-Vl. 2° op 2138 duiven
Nationaal 12° op 13021 duiven( 0,10 %)
Internationaal 55° op 26928 duiven(0,20 %)

Barcelona 2003.
Fondclub 7° op 340 duiven
W-Vl. 34° op 1905 duiven
Nationaal 149° op 11806 duiven(1,27%)
Internationaal 281° op 20204 duiven(1,39%)

Barcelona 2004
Fondclub 3° op 347 duiven
W-Vl. 8° op 1822 duiven
Nationaal 56° op 12275 duiven(0,46%)
Internationaal 200° op 24913 duiven(0,80 %)

Fe-no-me-naal !!

Laat ons het maar zeggen met de legendarische woorden van Rik Desaedeleer .....”Dat is hem...Dat is hem.....!!”
Er is echter nog meer ..............

De “Super Barcelona” werd in 2004 ook nog uitgespeeld op Perpignan met alweer een schitterende prestatie .
Hij deed de race als volgt over....
Fondclub 17° op 220 duiven - W-Vl. 124° op 1259 duiven - Nationaal 303° op 6489 duiven - Internationaal 647° op 17570 duiven.

We spreken dikwijls over een “witte” merel....wel......dat is er zo één !!
Notaris Dons zei toen nog ..... “Barcelona is en blijft Barcelona” . Als we zien hoe de Barcelonavliegers de bergen en plateaus ten zuiden van Parijs moeten verteren , als we daarbij de gevaren van die vele, vele hoogspanningskabels bedenken, de gevaren van de talrijke roofvogels incalculeren, om nog te zwijgen over de weersomstandigheden waarin ze hun meer dan 1000 km lange terugtocht moeten maken dan moeten we daar uiteraard zeer veel respect voor tonen en in ’t bijzonder voor hen die in de kortste tijd hun thuishaven bereiken.”
Met deze woorden rekening houdend en daarbij de prestaties van de “Super Barcelona” van Fernand Decraene bekijkend, dan moeten we daaruit besluiten met de volgende woorden....”Chapeau voor duif en voor eigenaar” ...het is grandioos !! . Alvast onze hartelijke felicitaties. Fernand.!