Familie Pieters (Philippine, NL) alweer 3 generaties plezier en succes in de duivensport met o.a. 1e Nationaal Tarbes 2011 tegen 2.823 duiven & 2e Nationaal Blois 2010 tegen 33.709 duiven

Dat duivensport een leuke familie aangelegenheid kan zijn, wordt maar weer eens aangetoond door Pierre Pieters, zijn zoon Dethlef en kleinzoon Sven. Door de bundeling van hun talenten beleven zij de laatste jaren erg veel plezier en succes.

Voor Pierre begon de duivensport in het zeeuwse dorp Vogelwaarde waar hij voor het eerst in aanraking kwam met deze passie. Hier werd er eerst op de programma vluchten gespeeld. Begin jaren 90 is men verhuist naar Philippine waar de eerste duiven voor de overnachtvluchten werden aangeschaft (soort van Peter Provoost en George Bolle). De resultaten volgden al vrij snel met regelmatig vroege provinciale duiven en een hoog prijspercentage. Zelfs werden er al zeges behaald in het Rayon. Op nationaal vlak konden de successen dan ook niet uitblijven. Dit alles leidde al een keer tot de 25e Nationaal Barcelona, maar helaas ging deze duif een jaar later verloren.

In deze begin jaren 90 stond Pierre nog alleen voor de verzorging van zijn duiven. Aangezien de baan van Pierre steeds drukker werd kreeg dit ook zijn weerslag op de vliegresultaten van de duiven. De goede resultaten waren er nog wel, maar niet meer met die regelmaat wat hij vroeger gewend was. Rond 2005 kreeg de jongste zoon van Pierre steeds meer interesse in de duivensport. Het begon allemaal met het administratieve gedeelte en het verzorgen van de duiven als Pierre niet thuis was i.v.m. zijn werk. De besmetting van het duivenvirus was een feit en toen Pierre begreep dat zoon Dethlef het meende is er besloten om een nieuw duivenhok te plaatsen met 5 afdelingen. Ook werd er besloten om volledig over te schakelen op de overnacht en de ZLU vluchten. Er werden onder andere duiven gehaald bij Nederlandse toppers zoals bijvoorbeeld Jelle Jellema G. Kouters & Zn. , Sjaak van de Velde & Zn etc. De specialisatie naar de zware marathon-vluchten verliep met up en downs, maar langzaam ging het steeds beter. Het eerste echt grote succes was de 5e NPO Bordeaux 2005 (Afdeling Zeeland).

Inmiddels kreeg ook Sven (kleinkind van Pierre) interesse in de duivensport. Pierre & Dethlef besloten samen om één afdeling van het hok in te richten voor duiven van Sven. Met als doel om op de midfond en dagfond mooie uitslagen te behalen. De eerste mid- & dagfondduiven werden verkregen via een collega van Dethlef (soort van Luc van Hoecke). Dat ook Sven over de nodige talenten beschikt bleek vorig jaar. Zijn NL09-3911333 'Svennie Boy' won toen namelijk:

2e Nationaal Blois 2010 tegen ongeveer 33.709 duiven

Mede aangestoken door de behaalde successen in 2010 werd er afgelopen winter besloten om bij twee toppers extra kwaliteitsduiven te halen. De eerste waar duiven werden gehaald is niemand minder dan Etienne Meirlaen (B) al jaren een internationale topper op marathon-vluchten. De andere duiven werden gehaald bij Hans Dekkers (NL) al jaren een topspeler op de NPO-vluchten van 500-700Km vluchten. Middels deze investeringen willen zij nog beter en regelmatiger gaan presteren.

Het seizoen 2011 begon veel belovend met altijd een hoog prijspercentage en met regelmaat een kopduif op de dagfondvluchten met de duiven die bestemd zijn voor de ZLU vluchten. Toen het moment daar was en de NPO & ZLU vluchten van start gingen, vielen de resultaten aanvankelijk op St-Vincent en Pau tegen. Er werd besloten om ZLU Bordeaux over te slaan en alles te richten op het weekend van 16 en 17 Juli. Het resultaat was daar :

1e Nationaal Tarbes 2011 tegen 2.823 duiven

Deze overwinning is tot op heden hun absolute hoogtepunt in hun carriére. De overwinnaar is de NL08-1619532 (kruising G. Kouters & Zn. X Jelle Jellema). Met een snelheid van 1297,288 meter/minuut wist deze klasse duif de afstand van 939 kilometer te overbruggen. Geen andere duif wist hier nog aan te komen waardoor de eerste nationale overwinning een feit is voor de familie Pieters.