Skip to main content

In nood kent men zijn vrienden… Martin Dhooge wint Ablis, met dank aan Alex Dauwe!

Het zal je maar overkomen... op vrijdagavond al uw duiven in de mand stoppen voor Ablis... en 's nachts met hoogdringendheid opgenomen worden in de 'spoedafdeling' van de kliniek. En 's anderdaags toch nog de 1° prijs winnen, ondanks de afwezigheid van de man aan het roer! Het overkwam Martin Dhooge uit Ursel!

Vorig weekend stond in Fondclub Eeklo de eerste vlucht van het seizoen op de kalender. Vermits in deze club pas vanaf de halve fond wordt ingekorfd, betekende de eerste zaterdag van mei meteen ook de opener van het sportseizoen aldaar, met de vlucht uit Ablis.

Het werd een gezellige bedoening, veel volk over de vloer en alles samen gingen 957 oude en 395 jaarlingen de mand in. Zo ook de duiven van Martin Dhooge uit Ursel die zijn 53 oude fondkleppers in de mand had steken. Gezien het mooie getal duiven, en het voorspelde gunstige vliegweer beloofde het voor de duiven van Martin een ideale invliegvlucht te worden met het oog op de fond. Hierna kunnen ze naar Vierzon, en dan staat de nationale Limoges op de agenda. Iedereen met goede moed, en een tevreden gevoel huiswaarts toe dus, de volgende morgen zou men weten hoever het met de conditie van de vliegploeg gesteld was.

Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag liep het serieus mis met de gezondheid van Martin Dhooge. ’s Avonds nog volle goeie moed op wat komen ging … een paar uur later bijna de dood voor ogen. Van het ene uiterste in het andere. Meteen richting kliniek naar de ‘spoed’ was de boodschap… de mannen in ‘groene plunje’ kwamen er aan te pas… en deze spoedartsen stelden vrij vlug hun diagnose… een maagbloeding was de oorzaak van het plotse ‘onwel’ worden. Een gevolg van stress, druk beroepsleven… luidde het verdict. Martin Dhooge runt te Eeklo immers een ‘drukkerij’ (Printing Partners) … en de maand mei is ‘communiemaand’… dat betekend extra werk, grotere werkdruk, vaak een ‘rush’ tegen de klok om alles in tijd klaar te krijgen. De duiven zijn voor Martin daarom een ideale uitlaatklep om even aan die drukte te ontsnappen… maar toch liep het in de nacht van vrijdag op zaterdag van 6-7 mei bijna fout. En… op zaterdagmorgen maakten die Ablisduiven hun opwachting… hun ‘baasje’ lag in de kliniek… wat nu gezongen?

In nood kent men zijn vrienden… en  goede vriend en collega Alex Dauwe uit Ronsele, met wie ook vaak aan samenkweek wordt gedaan, stelde Martin meteen gerust… hij zou het zaakje wel klaren. De hokken werden open gelegd, het elektronisch constateersysteem werd aangesloten, de duiven zouden ook zonder Martin hun weg wel vinden naar het juiste hok… en of! Alsof de duiven wisten wat hun baasje was overkomen, plooiden ze zich dubbel, en gingen met een klinkende zege aan de haal…

Ablis  957 oude 1-3-19-25-46-47-54-90-91-99-119-133… 
en 24 prijzen op 53 per 3-tal aan de 318° prijs!

Voor deze duiven, wiens uitverkoren actieterrein op de nationale fond en internationale ‘grote fond’ ligt, een uitslag om in te kaderen… die ei zo na in de rubriek ‘mooie prestaties’ kon!

Beslist een hart onder de riem voor Martin Dhooge, die nu een tijdje ‘rust’ voorgeschreven kreeg van zijn artsen… dit zowel voor zijn professionele activiteiten, als voor zijn duiven! Geen nood… Alex Dauwe zal zolang als nodig de verzorging van de Martin Dhooge-duiven op zich nemen… hen dagelijks laten trainen, hen voorzien van hun  nodige ‘droogje’ en ‘natje’… naast die van zijn eigen kolonie! De Nederlandse formatie ‘Het Goede Doel’ zong destijds… ‘vriendschap is een illusie’…  gelukkig niet vatbaar op Martin Dhooge en Alex Dauwe, zo blijkt!

Martin Dhooge wou via deze weg zij sportvriend Alex Dauwe bedanken voor zijn steun en hulp… zodat hij het lopende duivenseizoen hopelijk zonder grote problemen, verder zal kunnen afwerken! Van onze kant wensen we Martin in ieder geval een spoedig herstel !