Fondclub Steenbrugge huldigde zijn kampioenen

Het DB-center van Hubert Debaene te Beernem was voor het laatst dit jaar het trefpunt voor de jaarlijkse huldiging van de kampioenen van Fond Club Steenbrugge. Nieuwe bazen zijn nieuwe wetten en men heeft beslist om er geen dergelijke feesten meer te laten doorgaan. Niettemin hadden de afwezigen weerom eens ongelijk.

Het geheel kende een vlot en vlekkeloos verloop met heel wat kampioenen die de revue passeerden. Het was schepen Annick Lambrecht van de stad Brugge die er samen met haar voorganger Eric Cardon de schalen van de stad Brugge kwam overhandigen aan Luc Van Hoecke en Marnique De Witte, de twee meest gelauwerde kampioenen van het afgelopen seizoen. Luc Van Hoecke werd voor de 9° maal in 11 jaar algemeen kampioen. Dit jaar won hij ook nog het betalend fond kampioenschap met de oude duiven, werd winnaar op de nationale vluchten en werd zowel in de betalende als de gratis kampioenschappen algemeen kampioen.

Marnique De Witte was dit jaar subliem met zijn jonge duiven. Hij won het fond kampioenschap voor de jongen en het superfond kampioenschap. Hendriek Mortier werd marathon kampioen met de oude duiven terwijl de tandem De Jaeger-De Vylder het fond kampioenschap met de jaarse duiven won. Emiel Denijs won het kampioenschap der internationale vluchten. De Ereprijs van Cureghem Centre ging dit jaar naar Marijn Laureyns. De asduiven dit jaar zijn eigendom van Dobbelaere-De Buck en Hubert Debaene.

Naast deze kampioenen werden nog tientallen liefhebbers bedacht met een prachtige ereprijs. Een prachtige organisatie die voor volgend jaar noodgedwongen naar een nieuwe locatie moet zoeken, maar met het dynamische van voorzitter Mark Boddaert en zijn bestuur zal dit wel geen probleem zijn.