Marc Pollin - Snellegem (BE) Van ‘superstar’ uit West-Vlaanderen tot ‘nationale topper’!

We trokken voor een volgende opdracht even de provincie West-Vlaanderen in, meer bepaald richting Snellegem… gelegen ten zuidwesten van Brugge in de driehoek Jabbeke-Oostkamp-Brugge…

In de historische statistieken bekend als landbouwdorp, dat in de vroege middeleeuwen tot een Merovingisch kroondomein was uitgegroeid, waarbij het huidige gekende restaurant, feestzaal en tearoom ‘t Oosthof’ in die tijd als ‘centrale hoeve’ fungeerde. Wij trokken niet meteen richting Snellegem om er onze smaakpapillen te laten verwennen met de ‘culinaire hoogstandjes’ uit de streek… maar wel om er een bezoek te brengen aan één der grootmeesters uit onze actuele nationale duivensport, met name Marc Pollin… de man die Snellegem via de duivensport ook een stuk internationale naambekendheid heeft bezorgd!
Marc Pollin is een goedlachse man, een ‘bon vivant’… zeg maar een echte levensgenieter. Duivensport is voor Marc meer dan het ‘spelletje’ alleen… het is ook een uitverkoren uitlaatklep, een middel tot sociale contacten, kuieren met de talrijke vrienden over de sport… soms met een hapje en een drankje… toch mooi die folklore rond onze sport, aldus Marc! Een gegeven waar Marc Pollin met volle teugen van kan genieten. Al is en blijft hij uiteraard een absolute ‘topper’… een man die de kunst verstaat om jaar na jaar knalprestaties neer te zetten, en dit van snelheid tot de zwaarste fonddrachten. Ten huize Polin is duivensport dan ook familiesport… waarin Marc wordt bijgestaan door vrouwtje Diana,  zoon Geert en zijn echtgenote Samran. Ieder neemt er een deel van de taken voor zijn rekening… en daar ligt ongetwijfeld voor een groot deel de basis tot succes. Marc bezit een vrij ruime en prachtige hokaccommodatie, welke doordacht werd ingericht en opgebouwd. Een topper van het kaliber Marc Pollin weet als geen ander dat in de duivensport alles staat of valt met… goeie duiven! De ‘goeie’ komen van de ‘goeie’… vertelt Marc op zijn pittig West-Vlaams… en daar wordt ook naar gehandeld.  Zo omvat de kolonie slechts een 20-talkweekkoppels, waarvan een aantal… zeg maar, de ‘echte toppers’… in een individuele kweekbox vertoeven. Momenteel vertoeven daar topatleten van het kaliber ‘Mortifer’, de ‘Dortmunder’, de ‘Limoges’ en de ‘Nai’… de ‘peilers’ waarop het huidige hokbestand grotendeels is gestoeld.

Normaal worden de kweekduiven eind november gekoppeld tezamen met de weduwnaars (een 100-tal). Alle duiven brengen dan een koppel jongen groot, waarbij een oogje in het zeil wordt gehouden opdat de vliegduiven tijdig worden gescheiden alvorens de duivin herlegd! De vliegers gaan dan de volières in, terwijl de duivinnen hun kroost verder groot brengen.  De kweekduiven kunnen uiteraard verder gewoon hun gang gaan. De vliegduiven worden dan tegen midden maart terug op de hokken gebracht, om dan eind maart opnieuw te worden gekoppeld… en na enkele dagen broeden vangt het echte weduwschap definitief aan.  Dit is het stramien dat reeds jaren aan een stuk met succes wordt gevolgd… dus waarom veranderen? Tenzij het door omstandigheden niet anders kan… en dat was dit jaar het geval! Marc diende in de winterperiode gehospitaliseerd te worden… met bijhorende operatie. Zodoende hebben niet alle vliegduiven deze winterperiode aan ‘winterkweek’ gedaan.  Om het werk wat te verlichten na de operatieve ingreep… werden de vliegduiven nu in groepjes gekoppeld, en kregen dus een enigszins andere voorbereiding naar het seizoen toe, dan gewoonlijk. Maar of dit straks enig verschil zal uitmaken?... We denken het niet, gewoon omdat de klasse van de Pollinduif gewoon zal blijven boven drijven als voorheen… ook al om dat ‘klasse’ en ‘kwaliteit’ het altijd en overal haalt!

Nu… tijdens de broedperiode eind maart – begin april worden de doffers opgeleerd, en klaargestoomd voor het sportseizoen dat eraan komt. ’s Morgens rond de klok van 7u gaan de ramen open voor een eerste training. De ramen worden na het loslaten meteen opnieuw gesloten, voor de schoonmaak van de hokken. Na 1 uur training worden de duiven dan binnen geroepen. Dit ritueel herhaald zich dan in de namiddag tussen 18 en 19 uur.  Op de vlieghokken zitten de oude duiven en de jaarlingen gewoon los door elkaar… Een groep van een 100-tal vliegduiven in het gareel houden vergt dan ook heel wat tijd en werk. Vandaar ook dat er voor het vertrek op de vluchten reeds lang geen duivinnen meer worden getoond aan de vliegduiven… dat bespaard hen een pak werk en tijd. Bij aanvang van het sportseizoen gaan alle duiven in de dans tot op de halve fond… maar vanaf de ‘grote halve fond’ in mei… worden ze opgesplitst in groepen en werken dan hun voorbestemd programma af… voor het overgrote deel van de ploeg is dit de ‘provinciale’ en ‘nationale vluchtkalender! De jonge duiven worden dan weer verduisterd van maart tot eind mei- begin juni. Ze worden goed opgeleerd, en later voor overgrote deel gespeeld op de provinciale vluchten (meestal Tours)… een beperktere groep werkt wel de ‘nationale vluchten’ voor jonge duiven af!

Ook qua voeding probeert men het ten huize Pollin zo eenvoudig mogelijk te houden… maar wel doeltreffend! Men stelt zijn vertrouwen volledig in de mengelingen van de firma Mariman en Versele-Laga. In het begin van het seizoen maakt men vooral gebruik van de ruimengeling… hierna wordt over geschakeld naar sportmengelingen uit het ‘Plus I.C.-gamma’ als daar zijn Gerry Plus, Superstar Plus , Champion Plus en Energy Plus.  Ook op het vlak van medische begeleiding kozen Marc en Geert voor de meest eenvoudige en voor de hand liggende oplossing… zij maken op dat vlak reeds enkele jaren gebruik van ‘Kaucabam’, een 100% natuurlijk gezondheidsproduct op maat van de duiven. In het begin durfden omstaanders daar soms al eens mee te lachen… maar wij ondervonden dat dit product de gezondheid van onze duiven ten goede kwam, onze duiven zelfs een grotere immuniteit bezorgde… waardoor we veel minder af te rekenen kregen met allerlei gezondheidsproblemen… ‘Kaucabam’ bewees op dat vlak zijn doeltreffendheid! De duiven krijgen nu enkel nog de noodzakelijke inentingen, en verder is het enkel zaak om vooral de ‘trichomonas’ onder controle te houden.

Zoals u kan zien is het beoefenen van de duivensport ten huize Marc Pollin alles behalve een ingewikkelde materie… maar slaagt men erin om in alle eenvoud te komen tot ‘topprestaties’… zeg maar ‘duivensport zonder veel franjes’! Het zijn finaal nog altijd de duiven die het aan het eind van de rit moeten doen… en daarin spelen de combinatie ‘natuurlijke gezondheid’, hokklimaat… en bovenal ‘aangeboren klasse’ en ‘talent’… de voornaamste en meest doorslaggevende rol! Dat de Pollin-duiven over de nodige dosis ‘klasse’ en ‘talent’ beschikken hebben zij door de jaren heen, genoegzaam bewezen, en dubbel en dik in de verf gezet. Marc creëerde door de jaren heen, enkele stamlijnen van uitzonderlijke kweekwaarde uit basisduiven als de ‘Vooruit’, de ‘Perpignan’, de ‘Montauban’, de ‘Tony’… waaruit de actuele toppers nagenoeg stuk voor stuk afstammen. De huidige stamlijnen waar de topsuccessen anno 2009-2010 op gestoeld zijn, en die ook naar de toekomst het mooie weer moeten uitmaken, zijn deze van de supercracks ‘Mortifer’, de ‘Nai’, de ‘Dortmunder’ en de ‘Limoges’! Laat het voor eenieder duidelijk zijn, dat Marc Pollin terecht hoge verwachtingen mag koesteren met dergelijke weelde aan toptalent op de kweekhokken… temeer al deze duiven zelf stuk voor stuk afstammen uit een ononderbroken lijn aan crackduiven… die zich generatie na generatie op het nageslacht verder blijft doorzetten! Eerlijk… de crackduiven die op hun beurt dergelijke referenties in hun pedigree kunnen voorleggen… zitten er ‘zeer dun’! Wie even de tijd neemt om onderstaand cijfermateriaal grondig te analyseren, zal dit volmondig moeten toegeven…  cijfermateriaal dat boekdelen spreekt:

-‘Mortifer’ B03-3002141
Zonder twijfel de meest populaire duif van dit moment op de kolonie Marc Pollin, die het tot Olympiadeduif te Dortmund heeft geschopt.  Hij heeft het alvast van geen vreemde… als zoon van de ‘internationale asduif 2000’… de ‘As’, die zelf volgende indrukwekkende topprestaties heeft neergezet:
‘De As’ B97-3150324
Internationale Asduif 2000

’00 Pau    Nat    2.560 d.  63
        Intnat    8.263 d.  189
’00 Dax    Nat    4.240 d.  201
        Intnat   11.807 d.  432
’00 Perpignan Nat 6.278 d.  23
        Intnat   18.426 d.  52
’02 Pau    Nat    2.473 d.  7
        Intnat    7.867 d.  12
’02 Dax    Nat    4.772 d.  170
        Intnat   14.507 d.  371

Deze ‘As’ komt dan op zijn beurt uit een ‘Zoon Perpignan’ B96-3190197, die meteen een kweekbestemming kreeg… als zoon van de wonderduif ‘De Perpignan’ B89-3115187 (die zelf komt de lijn van de vermaarde ‘Supercrack Gruson’, zelf 3 x 1° Nationaal winnaar)… de winnaar 1° Internationaal Perpignan 1994, en zonder meer één der beste Perpignan-vliegers ooit… geniet nog even mee van zijn prachtige erelijst:

De ‘Perpignan’ B89-3115187

’90 Perpignan  Nat    3.306 d.  73
            Intnat   10.444 d.  144
’91 Perpignan Nat     5.217 d.  51
            Intnat   13.573 d.  96
’92 Perpignan Nat     6.013 d.  37
            Intnat   17.335 d.  90
’93 Perpignan Nat     5.390 d.  239
            Intnat   18.447 d.  677
’94 Perpignan Nat     4.572 d.  1
            Intnat   14.383 d.  1

De ‘Mortifer’ komt dus uit een lijn van fenomenale ‘asduiven’ en ‘1° nationaal winnaars’… het ‘winnen’ en ‘excelleren’ zit met andere woorden in de genen verankerd. Hoeft het dan nog iemand te verwonderen dat uit dergelijke koppeling aan ‘super genen’… een nieuw vliegfenomeen als deze ‘Mortifer’ is ontsproten, die het zelf tot ‘Olympiadeduif’ te Dortmund heeft geschopt! Bekijk samen met ons even de hoogtepunten uit de indrukwekkende erelijst van deze wonderbaarlijke ‘supercrack’:
1° Olympiadeduif KBDB Cat. Marathon Dortmund 2009
2° FCI Olympiade Cat. Marathon
In 2004

Tours         2.271 d.  18
    Prov      4.132 d.  60
St.Vincent      400 d.  37
    Prov      1.946 d.  164
    Zone A    3.711 d.  316
Beziers         174 d.  8
    Prov        804 d.  34
    Nat B.V.  2.075 d.  72
    Nat       6.191 d.  169
    Intnat    6.702 d.  189
In 2005
Poitiers        146 d.  4
Limoges Oude    431 d.  3
    Prov      2.310 d.  11
    Zone A    5.108 d.  17
    Nat      12.266 d.  20
Limoges Derby   300 d.  2
    Prov      1.391 d.  4
    Zone A    3.051 d.  7
    Nat       6.617 d.  9
Narbonne        164 d.  20
    Nat       5.963 d.  738
    Intnat    9.224 d.  995
In 2006
Limoges         477 d.  9
    Prov      2.104 d.  43
    Zone A    4.067 d.  90
    Nat       9.545 d.  127
Brive           296 d.  11
    Prov      1.479 d.  42
    Zone A    3.448 d.  86
    Nat       9.446 d.  91
Dax             315 d.  45
    Nat       5.189 d.  759
    Intnat   11.517 d.  1653
Perpignan Pro 1.095 d.  157
    Nat       6.765 d.  917
In 2007
Brive           417 d.  32
    Prov      2.216 d.  147
    Zone A    4.802 d.  253
    Nat      16.007 d.  386
Irun            277 d.  4
    Prov      1.478 d.  8
    Nat       5.252 d.  26
Perpignan       267 d.  6
    Prov      1.065 d.  26
    Nat       5.547 d.  58
    Intnat   15.087 d.  114
In 2008
Chateauroux     365 d.  34
    Prov      3.709 d.  370
Brive           315 d.  2
    Prov      1.746 d.  39
    Nat      14.521 d.  802
Montauban       136 d.  1
    Prov        831 d.  2
    Zone A    2.012 d.  2
    Nat       5.438 d.  2
Tarbes          210 d.  4
    Prov      1.212 d.  24
    Nat       4.460 d.  57
    Intnat   12.537 d.  92

-‘Broer Mortifer’ B01-3051038

’07 Irun Nat     5.252 d. 19
’06 Brive Nat    9.466 d. 89
’04 Bordeaux Nat 7.519 d. 149
’04 Dax Intnat  17.526 d. 363

-‘Dortmunder’ B04-3003154
Zoon van de ‘Provinciaal Chateauroux’ B00-3241147, zelf provinciaal winnaar Chateauroux met o.a.

Chateauroux     802 d.  1
     Prov     4.498 d.  1
Limoges         609 d.  2
     Nat     16.945 d.  260

Deze ‘Provinciaal Chateauroux’ komt op zijn beurt uit ‘Zoon Brugse Asduif 272/99… deze ‘Brugse Asduif’ B98-3250172 won zijn asduiftitel met volgende prestaties:
Asduif Brugse Kampioenschappen 2000

Angoulême       433 d.  6
     Prov     3.373 d.  11
Ruffec          362 d.  3
     Prov     1.778 d.  27
Perigueux       190 d.  2
     Prov     1.119 d.  19

De ‘Dortmunder’ is dus overduidelijk uit het ‘goede hout’ gesneden… dat bewijst zijn prachtige erelijst alvast… welke volgende toppen omvat:
2° Olympiadeduif Fond Dortmund 2009

In 2005
Orleans YL      297 d.  3
     Oude       223 d.  6
Tours YL      1.007 d.  90
Chateauroux   1.187 d.  18
     Prov     7.206 d.  164
Argenton        846 d.  45
     Prov     5.428 d.  428
Limoges         850 d.  20
     Prov     4.099 d.  193
     Zone A   8.408 d.  419
     Nat     17.456 d.  1144
In 2006
Poitiers        298 d.  31
     Prov     1.917 d.  213
Argenton        314 d.  23
     Prov     2.106 d.  145
Poitiers        196 d.  8
     Prov     1.365 d.  109
In 2007
Tours           519 d.  27
     Prov     3.320 d.  256
Poitiers        397 d.  1
     Prov     1.879 d.  6
Angouleme       334 d.  8
     Prov     2.009 d.  53
Argenton        397 d.  4
     Prov     2.401 d.  37
Souillac        197 d.  12
     Prov       926 d.  54
     Intprov  1.291 d.  74
Nantes          437 d.  3
     Prov       747 d.  5
In 2008
Tours           347 d.  4
     Prov     3.135 d.  22
Poitiers Prov 1.767 d.  348
Poitiers        224 d.  2
     Prov     1.678 d.  13
Argenton        299 d.  19
     Prov     2.246 d.  158
Poitiers        185 d.  1
     Prov     1.227 d.  9
Poitiers        197 d.  3
     Prov     1.443 d.  7

Ook als kweekduif bewees de ‘Dortmunder’ reeds zijn enorme capaciteiten, zo werd hij in 2009 vader van één der beste jonge duiven op de Pollinhokken, met name de ‘12’! Deze won als jonge duif o.a.
De ‘12’ B09-3091012

Nantes          156 d.  1  (599 Km)
     Prov     2.883 d.  4
St.Junien       199 d.  1  (609 Km)
     Prov     1.706 d.  6

Duidelijk een kweeklijn waar toekomstmuziek in schuilt!

-‘Nai’ B04-3003112
Komt zelf uit de “Zoon Tony 030”  B00-3241030, met op zijn erelijst onder meer:

Dax            302 d.  1
     Nat     5.026 d.  5
     Intnat 19.420 d.  13

Ook die heeft het van geen vreemde, als zoon van de fondcrack ‘Tony’ B94-3181040 die won o.a.

’97 Narbonne Nat  6.021 d.  226
’98 Narbonne Nat  7.325 d.  466
’99 Narbonne Nat  6.228 d.  143
’00 Narbonne Nat  6.423 d.  189

En deze ‘Tony’ komt dan weer uit de ondertussen wereldvermaarde, zeg maar legendarische ‘Montauban’ B89-3382432 van Marc Pollin, die onder meer won:
’91 Montauban Nat  6.721 d.  27
’92 Montauban Nat  5.335 d.  5
’93 Montauban Nat  6.814 d.  20
’93 Brive     Nat 23.510 d.  41
’94 Brive     Nat 23.475 d.  150

Deze ‘Nai’ komt dus uit een ononderbroken lijn aan superieure ‘Crackduiven’ en ‘nationale topvliegers’… en onderstreept daarmee eens te meer de stelling dat ‘crackduiven’ uit ‘crackduiven’ afstammen. Ook hij deed ondertussen ruim zijn deel in het zakje… met volgende uitmuntende erelijst:

In 2005
Tours         1.007 d.  39
     Prov     3.587 d.  315
Perpignan       216 d.  8
     Prov       698 d.  21
     Nat      3.796 d.  177
     Intnat   4.666 d.  204
In 2006
Orleans         304 d.  11
Angoulême       282 d.  4
     Prov     1.547 d.  5
     2J-Prov    338 d.  2
Limoges         222 d.  6
     Prov     1.998 d.  46
In 2007
Brive           417 d.  42
      Prov    2.216 d.  187
      Zone A  4.802 d.  333
      Nat    16.007 d.  536
Montauban       182 d.  23
      Prov      921 d.  65
      Nat     6.187 d.  552
Irun            277 d.  36
      Prov    1.478 d.  145
      Nat     5.252 d.  414
Perpignan       267 d.  36
      Nat     5.547 d.  514
      Intnat 15.087 d.  1414
In 2008
Chateauroux     163 d.  7
Montauban       136 d.  22
      Prov      831 d.  91
      Zone A  2.012 d.  152
      Nat     5.438 d.  181
Tarbes          210 d.  48
      Nat     4.660 d.  481
      Intnat 12.537 d.  827

Ook als kweekduif lijkt deze ‘Nai’ aardig op weg om in de voetsporen van zijn ouders en grootouders te treden. Want ook hij is op zijn beurt reeds vader van meerdere ‘crackduiven’, met als meest in het oog springende, de
·    ‘Provinciaal Poitiers’ B07-3080116

      Poitiers       227 d.  1
            Prov   1.457 d.  1
      Limoges Derby  214 d.  1
            Nat    6.138 d.  25
      Limoges Oude   319 d.  2
            Nat   11.869 d.  45
      Souillac       228 d.  2
            Nat    7.597 d.  261
·    ‘As-Trix’ B07-3080019
     1° Provinciale Asduif Fond Jonge Duiven 2007
     Nantes         224 d.  1
          Intprov 1.889 d.  1
     Poitiers       206 d.  1
          Intprov 1.099 d.  6
     Tours          228 d.  6
          Prov    1.930 d.  39

Wat een geweldige kweeklijn waaruit generatie op generatie… zonder onderbreking… een machtige reeks aan superieure crackduiven zijn gekweekt. Dit lijkt zonder twijfel één der voornaamste lijnen van dit moment op de hokken Marc Pollin… eentje waar onze gastheer beslist nog menig duivenplezier zal aan beleven!

-De ‘Limoges’ B02-3005118
Nog zo’n paradepaardje van de kolonie Marc Pollin, die als ‘nationaal winnaar’ zijn over verdiende stek op het kweekhok kreeg toebedeeld… waar hij zich ondertussen opwerpt als één der boegbeelden van het hok, en belangrijke peiler naar de toekomst toe. Hier nog even zijn palmares:

In 2002
Nantes        1.799 d.  496
      Intprov 2.249 d.  617
Ruffec          108 d.  6
      Prov    1.403 d.  60
      Intprov 1.816 d.  73
In 2003
Chateauroux   1.306 d.  26
      Prov    6.564 d.  69
Chateauroux   1.238 d.  108
      Prov    6.071 d.  532
Limoges Nat  21.463 d.  1

-‘Gerardje’B99-4116196
Stamt net als de ‘Mortifer’ uit diezelfde ‘klasrijke’ Perpignanlijn… als ‘Kleinzoon’ van de ‘Perpignan’, winnaar 1° Nat Perpignan 1994. Dit ‘Gerardje’ verloochende allerminst zijn edele afstamming en klapwiekte een wonderbaarlijke erelijst bij elkaar, met hoogtepunten als:

In 2000
Chateauroux   1.080 d.  22
      Prov    6.079 d.  300
Narbonne        261 d.  12
      Prov    1.650 d.  37
      B.V.    3.516 d.  80
      Nat     6.929 d.  130
In 2001
Chartres        179 d.  6
Brive           744 d.  4 
      Prov    3.200 d.  43
      Zone A  6.793 d.  93
      Nat    22.026 d.  361
Dax             327 d.  30
      Prov    1.278 d.  130
      Nat     4.166 d.  260
      Intnat 12.176 d.  444
Perpignan       367 d.  3
      Prov    1.523 d.  19
      Nat     8.041 d.  77
      Intnat 20.859 d.  335
In 2002
Chateauroux     802 d.  6
      Prov    4.498 d.  80
Brive           899 d.  31
      Prov    3.768 d.  140
      Zone A  7.980 d.  191
      Nat    25.352 d.  199
Dax             307 d.  19
      Prov    1.282 d.  75
      Nat     4.772 d.  124
      Intnat 14.507 d.  300
Perpignan       293 d.  3
      Prov    1.427 d.  10
      Nat     7.198 d.  225
      Intnat 18.264 d.  704
In 2003
Castres         148 d.  1
      Prov      729 d.  5
      Nat     4.101 d.  18
Dax             545 d.  42
      Nat     5.026 d.  269
      Intnat 19.420 d.  671
Perpignan       267 d.  18
      Prov    1.268 d.  38
      Nat     7.537 d.  120
      Intnat 16.800 d.  265
In 2004
Brive           647 d.  24
      Prov    2.884 d.  108
      Zone A  6.217 d.  172
      Nat    19.477 d.  204
Bordeaux Nat  7.519 d.  1826
Dax             422 d.  9
      Prov    1.885 d.  54
      Nat     6.138 d.  79
      Intnat 17.526 d.  121
Perpignan       287 d.  7
      Prov    1.259 d.  28
      Nat     6.489 d.  73
      Intnat 17.570 d.  160
In 2005
Montauban Zone 2.612 d. 315
      Nat     7.303 d.  614
Dax             277 d.  14
      Prov    1.441 d.  75
      Nat     4.534 d.  311
      Intnat 11.898 d.  652
Perpignan       280 d.  7
      Prov    1.434 d.  22
      Nat     7.611 d.  100
      Intnat 17.653 d.  303

Waarmee we toch wel de huidige hoofdlijnen, zeg maar de toplijnen van het hok Marc Pollin hebben naar voor gebracht… deze van de ‘Mortifer’ (ontsproten uit de gouden stamlijn van de ‘Perpignan’), de ‘Nai’ en uiteraard de ‘Dortmunder’ en de ‘Limoges’. De peilers die momenteel in de kweekboxen ten huize Pollin naarstig bouwen aan het nageslacht… aan het imperium Marc Pollin! Met de wetenschap in het achterhoofd dat de ‘goeie’ nog altijd van de ‘goeie’ afstammen, hoopt Marc via deze weg een stuk duiventoekomst veilig te stellen, en… wanneer we de allereerste kweekresultaten bekijken lijkt hij aardig op weg in dit opzet te slagen… wie weet… op weg , om naar de toekomst toe met de nazaten van de ‘supercracks’ nog meer zijn stempel te gaan drukken op het wedstrijdgebeuren in de provincie West-Vlaanderen, en op nationaal vlak! Marc Pollin… een echte ‘all rounder’ en ‘topper’ pur sang… die reeds jaren meedraait aan de absolute top, en dit van snelheid tot de ‘grote fond! Geloof ons… het is weinigen gegeven… en alleen voor echte ‘klasbakken’ weggelegd!
Alvast proficiat aan Marc, Geert en het ganse Pollin-team!