Loos-Rijsbergen, "1e Nationaal Pau Nederland"

 


Combinatie LOOS–RIJSBERGEN, Roelofarendsveen (NL)

PAU 2007
, een vlucht die men niet snel zal vergeten, een drama voor v. Tuyl, het zal je maar overkomen dat je vergeet je tweede gummi door te draaien en hierdoor een 1e nationaal en een 1e internationaal te verspelen. Maar ik las nu dat er waarschijnlijk hoop is voor de 1e internationaal, omdat de Belgische regels anders zijn dan die van ons.

De combinatie Loos – Rijsbergen uit Roelofarendsveen winnen nu met een 6 jarige nestdoffer de 1e nationaal van Pau. De 2001-1883406 werd ingekorfd op een jong van 9 dagen en ging zeer gemotiveerd de mand in.
Eigenlijk was dit zijn eerste ZLU vlucht, andere jaren werd hij altijd op de middaglossingen ingekorfd en speelde dan in de middenmoot mee. Maar hij kreeg steeds het vertrouwen van de combinatie, omdat broers en zussen ontzettend hard vlogen, maar een ander had hem er al lang uitgeselecteerd, volgens John.
De ‘406’ of de ‘Pau’ liet zich afklokken om 5.21.33 uur met een snelheid van 1919.38 m/min. en moet de achterhoede van Montauban ingehaald hebben en zich zo hebben laten meesleuren, want dat hij ’s nachts heeft door gevlogen is een feit met deze vroege aankomst.

"De 406"

De ‘406’ of de ‘Pau’ met zijn jong
1ste nationaal Pau Nederland 2007


De hokken


Zijn zus de ‘08’ vloog in 2005 de eerste van Bordeaux in de fondclub “De Glazenstad” en op TELETEKST.
In 2007 weer de eerste op Bordeaux, nu samen met haar dochter de “12” en allebei op TELETEKST. Het is toch een unicum om 2 jaar op rij met dezelfde duif een eerste prijs in groot verband te vliegen.
Ze komen uit het wonder kweekkoppel de ‘686’ en de ‘986’ die buiten deze drie toppers nog meer kanjers op de wereld gezet hebben, met allemaal kopprijzen nationaal.
Maar nu komt het, John en Patrick rozen kwekers van beroep, zijn zes jaar geleden overgeschakeld van programma spelers naar de fond, maar wel met dezelfde snelle duiven. Het werd selecteren en nog eens selecteren tot er alleen duiven overbleven die dit aankonden. Alle fond kampioenschappen werden gewonnen, 3e Keizerkampioen in 2005 en 1e Keizerkampioen in 2006 van het sterke fondcentrum “ De Glazenstad”. In CC.Leiden kampioen fond van de middag lossingen, maar ook van de ochtend lossingen, duifkampioen enz enz. In het nationaal inkorfcentrum Nieuwveen tientallen eerste prijzen en kampioenschappen.
Ook hun tweede duif van Pau is een vroege, rond de 32e Nationaal.

Op hun zolderhok huizen ongeveer 60 koppels nestduiven en 80 jongen, de plafonds zijn helemaal open, voeren doen ze aan volle bak van Mariman (gele en rode maïs).
’ s Morgens om zes uur gaan ze allemaal naar buiten, doffers en duivinnen en ’s middags om zes uur weer. De jongen rond vier uur .
Medicijnen, af en toe een geelkuurtje en de verplichte entingen, verder niets. De verzorging is wel zeer stipt en dit gebeurd tweemaal per dag.
De twee hard werkende rozen kwekers houden het zo simpel mogelijk.