Fondcoryfee Georges Bolle (Kortemark, BE) is overleden

Op zaterdag 24 juli is oud-fondkampioen en duivencoryfee Georges Bolle (geboren in 1936) van ons heengegaan.
Image removed.

Mannen van het kaliber Georges Bolle tref je niet zoveel meer aan. Iemand die furore maakte dankzij noeste arbeid. Landbouwerszoon, precies nog met de hand gemaakt uit de aloude West-Vlaamse klei- en poldergrond, een kerel van ijzer en staal. Georges beoefende een leven lang de stiel van bouwvakker. Een beer van de vent, groot van gestalte... en met handen als kolenschoppen. En steeds recht voor de raap, zeggen waar het op stond.

de slogan van Georges Bolle: Duiven zijn mijn leven

In zijn weinige vrije tijd, vond hij in de duivensport een prima uitlaatklep. Ook hier maakte hij indruk. Met duivensport zonder franjes. Bekend om zijn beresterke natuurduiven. Duiven naar de hand van hun baas, kleppers van ijzer en staal, duiven die tegen een stootje kunnen, dankzij hun grote natuurlijke weerstand. Vers water en goed voer, meer heeft een topduif niet nodig, volgens Georges. Werken, en kilometers afmalen, doet de rest. Kwaliteit drijft snel boven. Zijn naambekendheid dankte hij aan indrukwekkende prestaties op de fond. Fond is kunnen of niet. Op zijn erelijst prijken 6 x 1e Nationale overwinningen (2 x uit Dax, 2 x uit Limoges, alsook uit Cahors en Albi), en hij werd 4 keer gekroond tot Algemeen kampioen bij de Belgische Verstandhouding. Een laatste keer in 2013.

Een leven van hard labeur en gesleur had hem getekend. Zijn karkas en knieën waren versleten. Waardoor hij in 2013 het besluit nam om definitief te stoppen met de duivensport, en dat op een hoogtepunt, na het winnen van zijn 4e titel van Algemeen Kampioen Belgische Verstandhouding. Velen zijn gelukt met de ijzersterke fondbonken van Georges Bolle. Zijn duivenras zit nog verweven in tal van actuele topduiven op fond en grote fond.

Vorige zaterdag 24 juli blies fondcoryfee Georges Bolle zijn laatste adem uit... verwisselde het aardse voor het eeuwige. Aan de familie en vele (duiven)vrienden van Georges, willen we langs deze weg ons medeleven betuigen, en hen veel sterkte wensen in deze moeilijke dagen die hen nu treffen.

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om de volledige rouwbrief te bekijken.