Rogier Ingels (Laarne, BE): 17-jarig talent bouwt aan de toekomst

Ja, ze bestaan gelukkig nog... De jongeren die in deze beeldschermwereld ook andere interesses hebben en daar zeer passioneel mee bezig zijn. Rogier is zo'n kerel die gebeten is door twee grote passies namelijk duivensport en voetbal en dit reeds van kinds af aan...

De start...

"Als kind al was hij niet bij de duiven weg te slaan", aldus papa Erwin.  "Mijn vader en ik speelden reeds in tandem en hij was steeds mee op het hok of in de buurt uit schrik toch maar iets te moeten missen.  Niets ontgaat hem en hij kent zijn duiven één voor één in de lucht.  Thuis stond er een klein hokje voor de kweek terwijl er bij zijn pepe gespeeld werd maar Rogier wou zijn eigen duifjes en later ook zelf wedstrijden spelen dus werden de coördinaten bepaald en werd hij in 2017 onder zijn naam ingeschreven bij de Belgische Duivenbond".

3 generaties Ingels

Eitjes van Gino...

Eind dat jaar kreeg hij op het kampioenfeest van de Oost-Vlaamse jeugd als prijs een bon voor een koppel eitjes van Gino Clicque.  We werden daar erg hartelijk ontvangen en Gino gaf aan dat hij eventueel in de zomer eens bij hem op stage mocht komen.  "Dat was hij natuurlijk niet vergeten", lacht Erwin en hij zaagde me de oren van het hoofd om Gino te bellen".  Gino hield woord en alhoewel Rogier nooit weg wou van huis omwille van de duifjes vertrok hij met heel veel goesting richting Wevelgem.  Hij en Gino hielden contact en ondertussen is hij al 3 jaar na elkaar daar geweest voor telkens een periode van 7 a 8 dagen. Wij zijn de familie Clicque zeer dankbaar voor de kansen en hun gastvrijheid, echt ongelofelijk !!  Gino is een groot voorbeeld voor Rogier en hij hoopt ooit in zijn voetsporen te kunnen treden.  "Ik ben langs mijn kant blij dat ik deze kerel wegwijs kan maken in de duivensport", weet Gino zelf te vertellen.  "Geloof me, we gaan nog van hem horen want hij 'ziet' het gewoon en hij voelt ook alles heel goed aan.  Toen hij hier kwam helpen ging hij tijdens zijn pauze zijn trainingsschema doen (enkele kilometers lopen) en ook dat typeert Rogier.  "Feeling gekoppeld aan inzet en motivatie zal tot iets heel moois gaan leiden, daar ben ik van overtuigd", vult Gino aan.  Wie zijn wij om dat tegen te spreken want Rogier kom je nu al bijna elke week tegen bij mooie prestaties zoals bv. Noyon tegen 930 jonge duiven met 2-9-10-16-17-30-31-48-145-242-274 (11/12).  

Vorige winter kreeg hij alvast 30 jonge duiven van Gino waar hij afgelopen seizoen mocht mee spelen.  Hoewel hij op de snelheid is begonnen (Noyon 2 seizoenen ) en al mooie resultaten behaalde (2 keer provinciaal kampioen Oost Vlaanderen snelheid jeugd en 2 keer eerste asduif snelheid Oost-Vlaanderen bij de jeugd), kiest hij ervoor om naar langere afstanden te gaan.  "Duiven voor deze langere afstanden heb ik zelf niet", aldus Erwin, dus die duiven waren heel erg welkom".  Tot nu toe speelde hij enkel met jonge duiven, vanaf volgend seizoen komen daar jaarlingen bij.

Rogier met leermeester Gino Clicque, waar hij elke vakantie op 'duivenstage' gaat

Zulte - Waregem...

Zijn andere passie is voetbal. Toen zijn opa (zelf voetballer en lang trainer) hem als 6-jarige meenam naar een voetbaltraining was hij ook daar onmiddellijk verkocht. Hij begon in eigen gemeente bij Laarne-Kalken (gewestelijke voetbal) waar ze hem kwamen halen om naar interprovinciaal voetbal over te stappen in Wetteren.  Op 11-jarige leeftijd kreeg hij de kans om naar Zulte Waregem te gaan waar hij tot op heden nog speelt.  Hij speelt op positie 5 en valt vooral op door snelheid te koppelen aan een zeer sterke fysieke paraatheid.  Daarbij gaat hij natuurlijk ook nog naar school (zesde jaar) waar hij de richting tuinbouw volgt.

Rogier in actie tegen KV Mechelen

Fantastisch om te zien dat deze jonge knaap met passie en gedrevenheid zich volledig in de duivensport gesmeten heeft. Even chapeau voor Gino Clicque die zijn kennis en kunde met plezier overdraagt aan de volgende generatie. Duivensport op zijn best!

Hok van Rogier