Mariën René wint Montauban nationaal 2007 tegen 6200 duiven


René Mariën (links) met vriend, Flémalle


De zwartgeschelpte tweejarige doffer met de ringnummer 1023648/05 wint de dagfondklassieker vanuit Montauban voor René Mariën uit Flémalle.
De vader van de duif bekwam men van Hilaire Verhellen (6477472/01).
De moeder is er eentje van Henry Leon (Duchêne X Vandenbroeck). Tussen de edele voorouders zit ook een broer van de 9de nationaal Marseille. Andere bekende basissoorten zijn Thomas Peeters en Mersch.

De 1023648/05 zijn erelijst ziet er als volgt uit:
8ste Pithiviers 2006 (100 duiven)
155ste Prov. Montluçon 2006 (1203 duiven)
134ste Jarnac 2006 (1996 duiven)
736ste provinciaal Nevers 2007 (3460 duiven)
180ste provinciaal Brive 2007 (1099 duiven)
1ste nationaal Montauban 2007 (6200 duiven)

Is Mariën dan geen Vlaamse naam? Uit het Antwerpse of de Kempen, bij voorkeur? Inderdaad, de grootvader van René verhuisde vele jaren geleden uit de Antwerpse provincie naar het kloppend industriële hart van Seraing. Van bij René in Flémalle heeft men een prachtig uitzicht op de energietorens en de industrie die nog steeds herinnert aan de vervlogen tijden.


Vader van de
1ste nationaal Montauban 2007


Pedigree : Click here  


René Mariën is zo iemand die alles wil spelen van begin april tot Perpignan en ook in alle disciplines wil uitblinken. Hij heeft het materiaal er voor zitten. Het seizoen 2007 ging als een sneltrein van start en vrijwel wekelijks werden concours opgerold, vroege duiven gedraaid en zeges aan elkaar geregen.

Ook op Pau had René duiven mee. Zijn eerste getekende kwam vrij zwaar gekwetst thuis. De heer Mariën acht de verlate lossing verantwoordelijk: “echte fondduiven kunnen 10, 12 uren en meer vliegen. Wanneer het dan donker wordt, na een ochtendlossing, zijn ze moe en moeten ze een plaats zoeken om te overnachten. Wanneer ze bij een middaglossing met rugwind na een uur of 8 in de schemering terechtkomen, zijn ze niet moe en vliegen ze verder!” Het moet gezegd; de nacht van 23 op 24 juni was een heldere nacht.


Vrij moeilijk parcours naar de hokken


Volière kwekers 


Een tweede argument is ook: “Ik hou van mijn duiven en ik vind het minder verantwoord om in Zuid-Frankrijk op de middag te lossen bij temperaturen richting 30°C en meer dan gewoon een vroege ochtendlossing te houden, zodat de duiven tegen de middag al het hete zuiden achter zich hebben kunnen laten.” Zeker en vast stof om over na te denken!Uitzicht op Seraing


Uiteraard zullen degenen dat sterk gespeeld hebben op de verlate lossing er anders over denken. Maar laat het de pret zeker niet bedorven hebben! Met René Mariën is een sympathieke winnaar uit de bus gekomen, die de duivensport een warm hart toedraagt en al jaren op topniveau meedraait. We reisden al voor de tweedemaal naar de mooi Luikse provincie en zo komt dit jaar het oosten van het land eens wat meer aan bod dan vorig seizoen! Ieder op zijn beurt is niets teveel! (Gerd – Pipa)