Eerste Dagfondvlucht prooi voor Gebr. HEESTERS - Reusel (NL)

De Eerste dagfondvlucht van dit seizoen in Oost-Brabant vanuit Bourges werd een echte vlucht onder fraaie weersomstandigheden. Het lag er van tevoren al dik bovenop dat je echte klassebakken moest hebben om je met de top van de uitslag te kunnen bemoeien.
REUSEL
Ja, en dan komt altijd weer de klasse bovendrijven.
Jan en Peer Heesters zijn van die mannen die door de jaren heen altijd de goei onder de pannen hadden. Duiven die kunnen winnen bij echt duivenweer. Duiven bovendien die al jaren bekend staan als ideaal kruisingsmateriaal. Diverse kampioenen hebben er mooi successen aan te danken.
Nu op zaterdag 23 mei hadden de mannen een kleine ploeg in de strijd, 6 stuks slechts. Omdat ze vorig jaar een hele beste dagfonddoffer verspeelden werd nu besloten om een van de toppers op de midfond zijn vuurdoop op de dagfond te geven. Het was al woensdag, daags voor inkorven dus, dat werd besloten dat dit de NL 05-3029405 zou worden. Een doffer die zijn klasse al duidelijk had bewezen en al eens als winnaar werd afgevlagd van Chantilly en Pithiviers. De doffer werd als 2e getekende ingekorfd. Het vertrouwen van Jan en Peer was er dus. Resultaat: 1e prijs Fondclub Zuiderkempen tegen 11535 duiven.
De winnaar werd gekweekt uit NL04-1005712 een doffer van good old J. van Gisbergen (Smedje) uit Hooge Mierde. Deze  87-jarige kampioen blaast nog altijd zijn partij goed mee. Moeder van de 405 is een achtjarige duivin 01-871
Klak x gebr. Heesters. Zij gaf o.a. De 706 die de 1e won van La Souterraine.

De mannen van Heesters kregen de duivensport van huis uit mee.
Al 41 jaar vormen Jan en Peer een combinatie en spelen al die tijd op het adres van Jan, Repelstraat 1 in Reusel. Voor velen een bekend adres.
Jan is een echte promotor van de duivensport en als het aan de enthousiaste verhalen van Jan over zijn gevleugelde vrienden had gelegen dan had de duivensport nooit teruggang gekend. Jan zou bij wijze van spreken iedereen wel duivenmelker willen maken.
Dat de vorm er goed op zat dit weekend laten de uitslagen duidelijk zien.
Bourges 6 van de 6 en een dag later Peronne 15 v.d. 18.

Fondclub Zuiderkempen, 11535 duiven
1. gebr. Heesters (Reusel); 2. H. van Doorn (Den Dungen); 3. J. Korsten (Nuland); 4. van de Wiel-Schreuder (Luijksgestel); 5. H. Oetelaar (Vught); 6-7 C. Leytens (Oostelbeers); 8-23 Comb. van Wanrooij (Geffen); 9. A. de Groot  Zn (Den Bosch); 10-16 C. Hanegraaf (Nuland); 11-17 H. Ulijn ^Zn (Oss); 12. Van Schijndel/van Lokven (Rosmalen); 13. H. Broeders (Haghorst); 14-18 G. Timmermans (Geffen). 15. S.&N Kok (Bergeijk); 19.G. van Schayk (Berghem); 20. Fam. H. van Zuijlen (Rosmalen); 21.Mevr. Snellen & Zn (Den Bosch); 23. A. van Nistelrooij (Rosmalen); 24. M. van der Donk (Den Dungen); 25. C. & K. Janssen (Helvoirt).