Declerck-Blancke, "2é en 11e nationaal Gueret, 10670 jonge duiven (2006)"


Laatste nationale vlucht 2006 : 'GUERET' :
10670 jonge duiven los om 08u00 bij mooi, helder weer en een matige kopwind ( ONO-wind ).
Het werd een harde wedstrijd daar slechts 3 duiven de 1200m/min haalden.

De eerste liefhebbers die 2 duiven klokten was de tandem
Declerck - Blancke uit Tielt ( West-Vlaanderen) : nl. 15u29 en 15u35 voor 541.197 km. Via de meldingen on-line op PIPA werd nogal vlug duidelijk dat dit voor beide nationale top zou worden : finaal goed voor 2° en 11° prijs nationaal !!! Verder nog 82°, ....enz.


Pedigree : Klik hier


Pedigree : Klik hier


Toch een merkwaardig resultaat voor de gloednieuwe combinatie uit Tielt
.

Piet Blancke is dierenarts te Kanegem ( Tielt ) en niet aan zijn proefstuk toe in de duivensport. Samen met zijn vroegere compagnon Rik Cools ( ex - Cools-Blancke, Ruiselede) werden in de periode 2000-2004 fenomenale uitslagen geboekt op de provinciale en nationale 1/2 Fond vluchten.
Eind 2004 werd in overleg beslist de samenwerking te stoppen en werden de duiven verdeeld. Piet, werkzaam in een drukke dierenartsenpraktijk, was verplicht een nieuwe partner te zoeken, wilde hij deze succeslijn doortrekken. Via collega Dr.Declerck L. kwam hij in contact met diens zoon Bart, een jonge gedreven melker met prima resultaten te Tielt. Bart twijfelde niet en mits een paar goeie afspraken werd begin 2006 gestart op de ( deels nieuwe) hokken te Tielt met gemeenschappelijke jongen uit een prima origine.
De dagelijkse verzorging is in handen van de familie Declerck, het kweken en de (medische) begeleiding neemt Piet voor zijn rekening.


Week na week stak deze jonge garde de neus aan het venster tegen de bikkelharde concurrentie op de provinciale 1/2 Fond West-Vlaanderen.( ref. provinciale uitslagen PIPA ). Nationaal werd enkel ingemand op Gueret : 21 jongen deels op weduwschap, deels op nest met een klein jong (5d) : 2 nestduiven werden op de meet geklopt door de combinatie Laevens - Vervaeke uit Deerlijk. Alvast een opsteker voor 2007 waarin met de jaarlingen,naar Nederlands voorbeeld, zal geopteerd worden voor het '' totaal weduwschap " - systeem. Aan ambitie duidelijk geen gebrek !
De hokken