KBDB vervangt de loodjes voor de verzendingsmanden door plastieken strips

Op vraag van verschillende lokalen gaat de KBDB over tot de vervanging van de bekende loodjes door plastieken verzegelingstrips. Die hebben grotere nummers en zijn duidelijker zichtbaar op het terrein.

Verenigingen die nog een voorraad hebben aan aluminiumloodjes kunnen deze nog steeds gebruiken voor de snelheids- en kleine hafovluchten tijdens het seizoen 2020.

De nieuwe strips (minimum 1.000 stuks/bestelling) zullen per strook van 10 stuks (numeriek en afscheurbaar op één band) en verpakt per 50 stroken uitsluitend kunnen worden bekomen bij de KBDB. De verdeling begint vanaf medio maart 2020 tegen de prijs van 35 euro per duizend (exclusief verzendingskosten).

De eerste reeks van bestelde strips zullen worden genummerd vanaf 0000001 tot 1.000.000 en zullen beschikbaar zijn in twee verschillende kleuren (rood en wit) m.n. 1 kleur per ingekorfde wedvlucht zodat een snelle herkenning wordt mogelijk gemaakt en het aantal vergissingen wordt beperkt.


De nieuwe verzegelingstrips voor alle verzendingsmanden, behalve voor aluminium manden.


Voor de aluminium manden worden deze dundradige strips verplicht.

KBDB-voorzitter Pascal Bodengien: “Het gebruik van de nieuwe verzegelingstrips is vooral voor de verenigingen praktischer: de nummers zijn groter en daardoor makkelijker leesbaar, en dat maakt het ook makkelijker om de verplichte formulieren in te vullen. Ik neem aan dat er heel wat verenigingen zijn die nog beschikken over de ‘oude’ aluminium loodjes. Die mogen dit jaar nog gebruikt worden voor de snelheidswedstrijden en ook voor de kleine halve fond, maar vanaf 2021 zijn die loodjes voor alle wedvluchten verboden.”