Poging tot diefstal bij G. & H. Calis uit Bussum

Helaas werden we afgelopen weekend weer geconfronteerd met een poging tot diefstal van duiven. Dit keer waren de beoogde slachtoffers de kampioenen van Afdeling 7 Midden Nederland de vader-zoon combinatie G. & H. Calis uit Bussum.

In de late vrijdagavond (rond 23.00 u.) sloeg huize Calis de hond aan en liep naar de duivenhokken achter het huis. Vader Calis kon echter niets vreemds ontdekken. Toen hij de volgende ochtend op de hokken kwam trof hij in de vlieghokken een half gevulde duivenmand aan en waren er 33 duiven vermist. Hierna werd direct de politie ingeschakeld die verder onderzoek deed.  Tijdens dit onderzoek werden bij de achterburen op het erf een tweetal gevulde duivenmanden aangetroffen waarin deze 33 duiven zaten. Dit waren nieuwe manden die door het dievengilde waren meegenomen om de duiven in mee te vervoeren. (zie foto hieronder  voor de gebruikte duivenmanden …… wellicht herkent u deze nieuwe manden).

Waarschijnlijk zijn de dieven gestoord en hebben ze de klus niet kunnen klaren. Een geluk bij een ongeluk voor vader en zoon Calis maar de schrik zit er goed in! Er is direct gestart met het aanleggen van een alarminstallatie.

Wees op uw hoede!


In deze manden en op deze wijze werden de duiven teruggevonden op het erf van de buren