Belgische Verstandhouding – Entente Belge viert zijn kampioenen 2019!

Op zondag 8 december zaten de kampioenen uit 2019 van de Belgische Verstandhouding-Entente Belge rond de feestdis. Grote laureaat werd de familie Willy, Jo en Hans De Keyzer als Algemeen Kampioen 2019.


Voorzitter Filip Norman tijdens zijn openingsspeech

Hotel-restaurant Cortina te Wevelgem liep op zondag 8 december opnieuw afgeladen vol voor het jaarlijkse ‘feest der duivenfeesten’ van de Belgische Verstandhouding – Entente Belge (BV-EB), nog altijd de grootste nationale inrichter in België. Waarmee de BV-EB toont dat onze duivensport nog leeft, en zowel de Belgische als de talrijk aanwezige buitenlandse fondliefhebbers grote sympathie betuigen voor de organisatie, het bestuur, en de (inter)nationale wedvluchten die ze inrichten. Het was een fiere voorzitter Filip Norman die alle aanwezigen welkom heette – waaronder nationaal voorzitter Pascal Bodengien, voorzitter van het nationaal sportcomité Denis Sapin en juridisch raadgever Dominique Charlier -  voor hij van wal stak met zijn openingsspeech.

Daarin uitte voorzitter Norman zijn appreciatie voor het prachtige werk dat het nieuwe bestuur van de KBDB levert. Er beweegt wat in goede zin, het schip is weer drijvend… aldus Filip Norman. Onze excuses voor de vlucht uit Montauban. Wij van de BV-EB hebben als inrichter hier een inschattingsfout gemaakt bij de lossing. Het werd een moeilijke vlucht, wellicht door de vele nevel in de valleien. Er zijn vele goeie oude duiven verloren gegaan. Nobel van de voorzitter om gemaakte fouten openlijk te durven toegeven, en zich niet te verschuilen achter allerlei excuses. De taak van de inrichters wordt er niet makkelijker op, het vliegseizoen 2019 was hard door de toenemende warmte en een groter aantal zeer warme dagen… iets wat mogelijks in de toekomst nog zal toenemen. De nationale Bourges werd in eer en geweten later gelost, omdat men op de middenlijn niet kon lossen, er werd gewacht tot 10-11 uur om te lossen op kortere afstanden. Het is dan ook jammer dat op social media zoals Facebook al schaamteloze kritiek wordt geuit, nog voor de lossing van de duiven. Op de nationale Limoges II werd de lossing vervroegd naar vrijdag. Bij dergelijke maatregelen is het nooit de bedoeling om bepaalde streken te bevoordelen… nooit met de Entente Belge… wel om het welzijn van de duiven te bevorderen en goede vluchten met vlot verloop te hebben.
Tot slot wenste de voorzitter iedereen nog fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2020.

Waarna het feestmaal, onder de geslaagde succesformule van de buffetvorm, kon van start gaan. Tussen de gangen van het feestmenu door werden de kampioenen door voorzitter Filip Norman en secretaris Yvan Eeckhout op passende wijze in de bloemen gezet, waarvan onderstaande fotoreportage.
Voorzitter Norman opende naar traditie de kampioenenhulde met het hoogtepunt van de namiddag, het subliem eerbetoon aan de Algemene Kampioen 2019 van de Belgische Verstandhouding-Entente Belge. Een eer die dit jaar te beurt viel aan de familie van vader Willy en zonen Jo en Hans De Keyzer uit het West-Vlaamse Koekelare.


Willy, Jo en Hans De Keyzer: Algemeen kampioen 2019 Belgische Verstandhouding-Entente Belge

Hierna was het de beurt aan de laureaten van de andere kampioenschappen, winnaars van de ereprijzen, om af te sluiten met de aanwezige nationale winnaars uit 2019.

Dit was alweer een feestnamiddag die voor ieder deelnemer een belevenis was, waar met plezier wordt naar uitgekeken en met nog meer plezier wordt aan teruggedacht. De succesformule van de BV-EB. Het bewijs dat deze organisatie leeft onder de fondliefhebbers. Proficiat aan voorzitter Filip Norman, secretaris Yvan Eeckhout en hun volledige bestuursploeg, evenals aan alle kampioenen 2019 van de BV-EB die deze namiddag in de bloemetjes werden gezet!


Top-3 van het Algemeen kampioenschap: 1. Willy, Jo & Hans De Keyzer, 2. Hubert Debaene, 3. Desbuquois Gebr.


All-round champion 2019: Joël Verschoot (vertegenwoordigd door echtgenote Annie en zoon Dieter)


Top-3 All-round champion: 1. Joël Verschoot, 2. Jan Schepens, 3. Hubert Debaene


winnaar Prijs Norman-Vercauteren-Vd Broucke: Alfons en Rik Bral


Top-3 Prijs Norman-Vercauteren-Vd Broucke: 1. Alfons & Rik Bral, 2. Frans & Kris Velghe, 3. Jan Schepens


Asduif 2019: 1. Willy, Jo & Hans De Keyzer, 2. Van Overschelde-Colaert, 3. Van Ouwerkerk-Dekkers (afwezig)


winnaars Zesdagen: Alfons & Rik Bral en Jos & Jan Loobuyck


Top-3 van de Zesdagen: 1. Alfons & Rik Bral - Jos & Jan Loobuyck, 2. Mevr Lucien De Cock-Willy, Jo & Hans De Keyzer,
3. Jan Schepens - Yvan Eeckhout


Speciale prijzen Bricon: Bart Geerinckx, Willy-Jo-Hans De Keyzer en Gebroeders Desbuquois


laureaten van Quarté: Alfons & Rik Bral, Frans & Kris Velghe, André Vermote


winnaar Internationaal St.Vincent oude, alsook bij de duivinnen: Ad Fortuin (NL)


St.Vincent Internationaal: 1. Ad Fortuin (NL), 2. Jos Habets (NL)


winnaar Internationaal Perpignan oude, alsook bij de duivinnen: John Debaene uit Knesselare


Perpignan Internationaal: 1. John Debaene (BE), 2. Patrick & J. Cholet (Fr), 3. Jacques Vandermeersch (Fr)


winnaar 1. Nationaal Perpignan UK: Preece & Son uit Dover


De (aanwezige) 1. Nationaal winnaars uit 2019 op de vluchten van de BV-EB