Kampioenen bij de Vlaamse Fondvrienden gehuldigd

Op zondag 24 november werden in “Brasserie Nobelstede” te Aalter, tijdens de jaarlijkse grote réunie, de kampioenen gehuldigd bij de Vlaamse Fondvrienden, een organisatie die werd opgericht op 6 oktober 1986.


Voorzitter Luc Willem

Voorzitter Luc Willem mocht op een paar na (afwezig wegens verblijf in buitenland of ziekte) alle leden met hun partner verwelkomen. Martin D’Hooge ontving een geschenk t.g.v. zijn nationale overwinning op Pau.

In de loop van een verzorgd banket werden alle kampioenen en  ereprijswinnaars gehuldigd.

** Kampioenen 2019 bij de “Vlaamse Fondvrienden”

Grote fond oude:

1 Luc Van Coppenolle – 2 M & G Pollin – 3 Ivan Delrue - 4 R. Desmet-Matthys – 5 Chr. Hebberecht


Kampioenen grote fond oude

Fond oude en jaarlingen:

1e Verschoot Pigeons Loft – 2e M & G Pollin- 3e F & K Velghe – 4e Chr. Hebberecht -5e Seys Guido


Kampioenen fond oude & jaarse

Fond jongen:

1e Chris Hebberecht- 2e F & K Velghe – 3e Verschoot Pigeons Loft


Kampioenen fond jongen

Algemeen kampioenschap:

1e Verschoot Pigeons Loft- 2e M & G Pollin-3e F & K Velghe- 4e Chr. Hebberecht- 5e Ivan Delrue


Top-5 algemeen kampioenschap

** Bijkomende ereprijzen waren er met 1e afgegeven duif, dit in de Ereprijs voorzitter L. Willem, in de Ereprijs schatbewaarder D. Bauwens en in de Ereprijs secretaresse Olga Van Den Abeele . Deze drie ereprijzen gingen naar Frans & Kris Velghe die trouwens mochten terugblikken op een prachtig seizoen, vooral met hun oude duiven.

** Ploegenkampioenschap: Het aantal leden wordt jaarlijks verdeeld in drie groepen. Met 89 prijzen ging de overwinning naar de groep samengesteld uit Freddy Vanacker , Branteghem-Denooze, Ivan Delrue, Verschoot Joël, Frans Denoo(afwezig), D’Hooge Martin, Cardon-Paque, Christian Vanlanduyt , Herlinde Bundervoet , M & G Pollin. Alle leden, ook deze van de andere twee ploegen ontvingen een fles champagne.


De winnende ploeg


De ploeg die 2e werd


De ploeg die als 3e eindigde

** Ereprijzen 2019

Er waren evenzo flessen champagne voor de ereprijswinnaars op 17  (inter)nationale vluchten , een competitie die loopt per vlucht met 1e getekende en 1e + 2e getekende.

Felicitaties aan alle laureaten alsook aan het bestuur van de Vlaamse Fondvrienden bestaande uit L. Willem, O. Van Den Abeele en D. Bauwens. De leden konden andermaal genieten van een prachtige bijeenkomst.