Zuid-Limburgse Unie (Nederland) neemt het voortouw in het Euregio-spel op de internationale vluchten

“Tijdens de kampioenenviering van de Limburgse Fondmarathon in Zonhoven werd duidelijk dat er te weinig promotie wordt gevoerd voor de internationale vluchten.” Tot die vaststelling kwam Hub Wetzelaer. de pr-verantwoordelijke van de ZLU-vluchten.

“Vele liefhebbers uit deze Euregio weten vaak niet wat het Euregio-spel inhoudt en vooral het gebrek aan info is hier debet aan,” aldus Wetzelaer. Hij kondigde aan dat de ZLU volgend jaar het voortouw neemt in het Euregio-spel.

De Limburgse Fondmarathon organiseert samen de Zuid-Limburgse Unie (Nederland) en ARGE Euskirchen (Duitsland) het Euregio-spel op de internationale vluchten. Na de duivenlossing op de Olympiade van Munchen in 1972 werden er banden gesmeed om een competitie op te zetten tussen de drie boven vermelde organisaties. Later kreeg deze de naam van "EUREGIO Maas-Rijn". Afgelopen zaterdag was een afvaardiging van bestuur van de ZLU te gast op de jaarlijkse prijsuitreiking van de Limburgse Fondmarathon in Zonhoven. PR-verantwoordelijke Hub Wetzelaer van de ZLU: “Bij ons aan tafel, “ voorbehouden “ aan gasten of genodigden werd al snel het gebrek aan promotie voor deze vluchten aan de kaak gesteld. Vele liefhebbers uit deze regio weten vaak niet wat het Euregiospel inhoudt en vooral het gebrek aan info is hier debet aan. Terwijl de winnaars ieder jaar op een groot ZLU-podium in de Roda gehuldigd worden. Dit alles kan en moet beter worden. Ook het feit dat de spelmogelijkheden binnen de 3 genoemde organisaties steeds kleiner worden door de verminderde deelname. De deelnemende duiven kennen geen grenzen , waarom dan wel grenzen voor de deelnemers uit de 3 regio's?”

Wetzelaer: “Samen kunnen we zeker meer voor elkaar betekenen, afspraak gemaakt dat ZLU in 2020 het voortouw zal nemen om bij elkaar gaan zitten om de mogelijkheden eens achter elkaar te zetten. Het moet toch mogelijk zijn dat alle liefhebbers uit voornoemde regio in één concours kunnen vliegen. Wordt dus zeer zeker vervolgd!! De ZLU ereprijs, bestemd voor de 1e prijswinnaar Barcelona werd gewonnen door Geurts Gerry.


ZLU-secretaris Jo Bijsmans overhandigde de prijs aan Barcelona-winnaar  Gerry Geurts uit Zutendaal.

Winnaars van de speciale prijzen Barcelona: Rigo Lenaers uit Vliermaal, Gerrry Geurts Zutendaal, Harinck–Poelmans Genk, en Albert en Koen Claesen uit Wellen.


De Speciale Prijzen op het  Barcelona-podium, samen met ZLU-secretaris Jo Bijsmans en LFM-voorzitter Roger Bos.


De andere winnaars van de speciale prijzen: X+M Thoné uit As (Perpignan), Omer Wauters uit Tongeren (St.-Vincent), Willy Moermans uit Kortessem (Narbonne), Katleen Donders uit Nieuwerken (Marseille en Montelimar).

Provinciale winnaars: Nouwen-Paesen uit Peer (Valence), X+M Thoné uit As (Perpignan en Aurillac), Eric Tollenaers uit Lanaken (Montelimar), Gerry Geurts uit Zutendaal (Barcelona), Omer Wauters uit Tongeren (St.-Vincent), Roosen-Machiels uit Bocholt (Marseille) en Rudy Morren uit Schulen (Narbonne).


De winnaars van de speciale prijzen van de Limburgse Fondmarathon.