Heet van de naald: LIMOGES los op vrijdag!

Gezien de zeer ongunstige vooruitzichten voor zaterdag en zondag in Limoges hebben de organisatoren van de Belgische Verstandhouding in overleg met de KBDB, beslist om de lossing van de nationale LIMOGES te vervroegen naar vrijdag 5 juli.

Het zit niet meteen mee op weervlak voor onze duiven dit jaar. Vorig weekend kregen we af te rekenen met tropische temperaturen op zaterdag, die een vlot verloop van de vluchten op de grote halve fond tot grote fond in de weg stonden. Dit weekend ziet het er opnieuw niet al te best uit voor de vlucht uit Limoges.
Intussen houden de hoge temperaturen van 30° en meer boven Frankrijk aan. Voor komende vrijdagnacht en zaterdagvoormiddag wordt boven midden Frankrijk, een gordel van onweersbuien voorspeld. Wat de kans op lossen op zaterdag te Limoges sterk hypothekeerd. Zondagmorgen wordt boven deze streken hardnekkige mist verwacht gevolgd door (onweerachtige) buien, wat opnieuw een (vroege) lossing in de weg kan staan. De kans dat de duiven dan in de mand zouden zitten tot minstens maandag is vrij reëel.

Om het welzijn van de duiven te garanderen, en met het oog op de nationale fondvluchten die nog op de kalender staan, hebben de inrichters van de Belgische Verstandhouding-Entente Belge in samenspraak met de voorzitter van het Nationaal Sportcomité - de heer Sapin - besloten om alles in het werk te stellen om de duiven tijdig in LIMOGES te krijgen, en de lossing op VRIJDAG 5 juli te laten doorgaan.


Het voorspellingen voor zaterdagmorgen en een eind in de voormiddag: onweer in de streek rond Limoges


De zeer gunstige vooruitzichten voor vrijdag 5 juli voor zowel Limoges als Barcelona

Zondagmorgen en in de voormiddag: mistig in Limoges