Goossens-Druart, "Nationale winnaars uit Irun in 2007 slaan opnieuw toe"


Goossens-Druart, Hyon
Winnaar 1° Interprovinciaal Vierzon 5.080 jaarse!

Vorig seizoen 2007, toen door de perikelen rond de vogelgriep, de vlucht vanuit Tarbes diende vervangen te worden door het Spaanse 'Irun', vloog de tandem Goossens-Druart zich reeds in de internationale kijker door het winnen van de 1 Prijs Nationaal Irun tegen 5.253 oude duiven met hun 'rode parel' de "Federer 168/05" genaamd. Het was toen reeds de bekroning op een succesvol seizoen met andere hoogtepunten als 25° Nationaal Barcelona, 45° Nationaal Montauban enz…

De tandem Goossens-Druart bestaat uit vader Jean-Pierre Druart, echtgenote Ingrid Goossens en zoon Kevin. Ze hebben te Hyon dus niet lang hoeven te wachten op een vervolgverhaal op hun nationale Irunzege, want op de eerste interprovinciale klassieker van het nieuwe seizoen 2008 vanuit Vierzon, wisten ze meteen de hoofdvogel mee te graaien bij de jaarlingen waar ze 1° Interprovinciaal winnen tegen 5.080 jaarse concurrenten, met hun duivin "Doudou"! Deze duif verkeerde de jongste weken duidelijk in 'bloedvorm', want een weekje eerder ging ze lokaal ook reeds met de bloemen lopen uit Orleans.

Zie hier een greep uit haar palmares 2008 tot op Vierzon:
"Doudou" ring 9096445/07, won dit jaar reeds volgende erelijst

03/5 Orleans Lok 276 d. 10 Reg 655 d. 15 Intreg 942 d. 20
10/5 Orleans Lok 312 d. 1 Reg 605 d. 2 Intreg 1.009 d. 3
18/5 Vierzon Lok 55 YL 1 Intprov 5.080 YL 1Pedigree : Click here


Ten huize Goossens-Druart trokken ze in 2008 van leer met een 65-tal weduwnaars, een 20-tal vliegduivinnen (op weduwschap), naast een 80-tal jonge duiven. De weduwnaars werden eind maart gekoppeld, en na enkele dagen broeden op weduwschap geplaatst. Voor de duivinnen wordt een niet alledaags systeem gehanteerd, want deze ploeg jaarling duivinnen kwam voor het seizoen helemaal niet met een nestje. Ze werden gewoon enkele dagen aan hun mannelijke wederhelft gekoppeld om hun woonbak te leren kennen, en daarna zo op weduwschap geplaatst en gespeeld.
Toen vader Jean-Pierre van start ging met de duiven kwamen die in hoofdzaak van Jean-Claude Debiève, die destijds furore maakte op de halve fond en nog 1° Nat Bourges won. Momenteel ligt te Hyon het accent echter meer op de fond, en daarvoor schaften ze zich duiven aan bij streekgenoten Y.Samain uit Hyon en P&F.Vandeputte uit Cuemes, en bij fondgrootmeesters als Georges Carteus uit Ronse, M&G.Casaert uit Néchin , H.Van Neste uit Feluy en Gaby Vandenabeele uit Dentergem, terwijl er ook nog een vleugje 'Didi-lijn' van Jozef Vandenbroecke in hun stam verwerkt zit.
Toen we vroegen om een tipje van de sluier op te lichten omtrent hun verzorgingsmethode, vertrouwde men ons toe dat enkele weken voor ze starten met opleren de duiven 'zuiver' worden gezet, en er een kuur volgt tegen trichomonas en ornithose-complex, gevolgd door een zuiveringskuur met thee. Tijdens het seizoen krijgen de duiven overigens veel thee in hun bord, soms zelfs tot 3 dagen per week. Dit om de duiven gezond en bloedzuiver te houden.
Ze maken zich te Hyon alvast reeds op voor het nakende fondseizoen, dat binnen 2 weken van start gaat uit Brive. De liefhebber en de duiven lijken er in ieder geval klaar voor… daarvan is hun 1° Prijs Interprov Vierzon tegen 5.080 jaarse, het beste bewijs!