Van Hove - Uytterhoeven, " Schitterend winnaar" "1e La Souterraine nationaal Jonge Duiven"


VAN HOVE-UYTTERHOEVEN (BE)


De voorlaatste vlucht, tellend voor het Nationaal Kampioenschap jonge duiven, ingericht door de K.B.D.B., met 14.021 jonge duiven en 3234 oude duiven, kende zijn verloop, verleden zaterdag 23 Augustus 2003.

Gelost om 08:05 u., met meer dan 560 kilometers voor de boeg, was dat op het eerste zicht een niet zo gemakkelijke opdracht, rekening houdende met de voorgaande Nationale vluchten, allemaal gevlogen bij heet weer en kopwind met snelheden tussen de 1100 en de 1200 m/m;.

Toch is de vlucht uit La Souterraine 2003 voor jonge duiven gelukkiglijk geen herhaling geworden van deze in 2002 toen de duiven tot 6 nachten korf te verteren kregen.

In Putte was het echter feest…toen er aan de Lierbaan 257 , bij Van Hove-Uytterhoeven, een duif arriveerde: geklokt om 16:03u., goed voor een snelheid van 1222,39m./m., wat meteen ook de 1ste Nationaal betekende en het was ook de snelste van alle La Souterraine vliegers.

Miet de gastvrouw,duivel doet het al, en de baas op de hokken van de piepers, had haar lievelingen nog eens klaar gestoomd. Weliswaar namen ze geen deel aan de Nationale vlucht uit Argenton (gezien de tropische temperaturen op dat ogenblik).
Wordt ze hiervoor nu beloond? Wie zal het zeggen? Maar de resem jonge duiven (27 geklokt van de 39) die in Putte, op zo’n korte tijdspanne naar beneden doken laat dit toch sterk vermoeden.


De winnende duif
, een blauw genopt duivinnetje : 6042101/03, nu omgedoopt tot “Queen Souterraine” heeft een glansende bruingeeloog, een fijne pluim en een iets onder de middelmaat liggend model.
Ze vloog Noyon, Sens, Pithiviers, Orleans, Sens en Bourges en nadien dus nog de zege op La Souterraine.

In haar afstamming vinden we de lijn van de “Late Flippe” en deze van de “Jonge Bange 1-2-3-4-5” van een sterke familie gesproken!

En men zegt toch steeds, de goeie komen uit de goeie…wel hier bij Van Hove-Uytterhoeven kan je dat nogmaals vaststellen met de proef op de som.

De vader van “Queen Souterraine”, nl. de6098001/00 de “Copacabana”
En de moeder dan van de winnares uit La Souterraine, “ Miss Trinity”
En haar grootvader : dan :”Lambada” :6081622/94…
En haar grootmoeder : ”Miss Magic”, haar naam zegt het zelf…

Zoals je nu wel zelf ziet is de “Queen Souterraine” een nazaat van een goeie familie. Ook haar eigen nestbroer, de 6042100/03 miste geen enkele keer en was steeds aan de kop terug te vinden…
Daar de jonge duivers in Putte gespaard worden met het oog op de toekomst is ook de ---100/03 niet verder doorgestoken.

Meer uitslagen van dit welbekend hok onthouden we U.

In 2003 echter wel reeds 3 x 1ste Provinciaal, eenmaal op Bourges met de 6042086/03, dan op Limoges Jaarduiven(was ook de eerste in de Nationale Zone) en dan nu natuurlijk, zowel de 1ste Provinciaal als de 1ste Nationaal vanuit La Souterraine.

Hun geheim? Veel hokken, echter dun bevolkt… Jonge duivinnen, op weduwschap gespeeld en gekoppeld aan oude duivers. En verduistering tot een week voor de eerste van belangzijnde halve fondvlucht (omstreeks 15 juni ieder jaar).

De Oude “Havenith” soort, oordeelkundig gekoppeld en gekruist met Karel Schellens soort, doet het ook hier nogsteeds.
Bij Karel kochten zij in 1983 - 10 duiven. Eentje bleef over, nl “De Hofkens” en die bleek achteraf ook nog een goeie vererver te zijn.

Besluit :
Van Hove-Uytterhoeven(Putte), een familie van het echte winners-type. Die hiervoor ook alles veil hebben met een gedreven wil om de beste te zijn en te winnen.
" Ondanks de perikelen met de Pest, bij de aanvang van het seizoen 2003, mogen we niet klagen" , zegt Gust : "met de twee eerste prijzen op Bourges Provinciaal, de 1ste Nationaal in de Zone op Limoges jaarlingen en nu de 1ste Nationaal jonge duiven op La Souterraine, zijn we dik tevreden…" Er zijn heel wat hokken, met klinkende namen die het dit jaar met veel minder zullen moeten stellen! En Gust heeft nog gelijk ook als hij dat zegt.

User :