De kampioenen en laureaten 2014 van de WVOU werden op prachtige wijze gehuldigd

Op zondag 22 maart werden de kampioenen in de WVOU voor de zevende keer gehuldigd. Voor de zesde maal ging deze viering door in sport- en cultuurcentrum Het Swok. De ruime zaal was met de meer dan 300 aanwezigen dan ook volledig ingenomen.

Zij waren er met z’n allen getuige van een huldiging met heel veel bloemen, trofeeën, foto’s van winnende duiven en duivenvoeders en een karrenvracht aan fraaie naturaprijzen. Dat alles voor een totaalbedrag van om en bij de 10.000 euro. Dat mooie initiatief werd destijds in het leven geroepen door Chris De Schacht, Kurt De Keyser (voorzitter) en Frank Verkinderen (huidig provinciaal voorzitter KBDB West-Vlaanderen). In 2014 namen er opnieuw meer dan 2.000 West-Vlaamse liefhebbers deel. WVOU staat voor West-Vlaamse Overkoepelende Uitslag en omvat het gros van alle verenigingen uit de kustprovincie. De bedoeling bij de 'geboorte' was om vitesse-en halvefondspelers beter in de schijnwerpers te plaatsen en een spel te creëren met heel veel deelnemende duiven. Er is dus telkens een provinciale ranking op de vooraf aangeduide wedstrijden op vitesse en halve fond en voor de liefhebbers is dat ook een goedkope manier om de prestatie van hun duiven in het kader van de ganse provincie te catalogeren.


Het bestuur van de WVOU met burgemeester en schepenen

Uit zijn toespraak bij aanvang van de feestzitting vernamen we via Chris De Schacht, die de ganse namiddag instond voor de proclamatie van de kampioenen en winnaars, dat er in totaal zo'n 266.000 duiven deelnamen aan de vluchten van de WVOU. "Daarmee zijn we wellicht de grootste inrichter van het land. Wij hebben hier trouwens liefhebbers uit alle hoeken van de provincie", klonk het uit de mond van een gelukkige Chris De Schacht.
Ook present waren de Stadense burgemeester Vanderjeugd en twee van zijn schepenen. Zij hielden eraan om alle laureaten op het podium op een waardige wijze te huldigen.

Wat verder hieronder kan je de vele provinciale winnaars, hetzij bij de oude, jaarlingen of jonge duiven, nakijken. Soms gaat het hem over zeges tegen duizenden duiven.

Daniël Ingelbrecht (Oudenburg) 2x en Patrick Degraeve (Kortemark) 1x 1e kampioen

Bij de oude en de jaarlingen trekt Daniël Ingelbrecht de beide eerste plaatsen naar zich toe. Patrick Degraeve was de absolute primus bij de jonge duiven. Zie hier de top 3 in iedere categorie:

Oude duiven:

1. Daniel INGELBRECHT, Oudenburg
2. DESCHACHT-DENDUYVER, Westkerke
3. Suzanne VANDEWALLE, Ichtegem

Jaarlingen:

1. Daniel INGELBRECHT, Oudenburg
2. Georges VANCRAEYNEST, Klerken
3. Ronny en Stijn DECOSTER, Roksem

Jonge duiven:

1. Patrick DEGRAEVE, Kortemark
2. DESCHACHT-DENDUYVER, Westkerke
3. Christiaan MAERTENS, Kortemark


Zicht op de grote opkomst

Deschacht-Denduyver (Westkerke) en Daniël Werbrouck ( Kortemark) zijn de respectievelijke toppers op Clermont en Fontenay

De bekende en sterk spelende tandem Deschacht-Denduyver won de titel op de Clermontvluchten na een felle strijd tegen sterke concurrenten als Roose-Pyra (Bekegem) en F&K Denduyver (Ichtegem).

Op Fontenay (halve fond) ging de titel naar Daniël Werbrouck en ook hij versloeg twee beresterke opponenten in deze discipline, met name Deschacht-Denduyver (Westkerke) en Norbert Vanneste (Houthulst).

Het Superkampioenschap WVOU op Compiègne, Pontoise en Brionne werd gewonnen door Lucien Balcaen (Waregem)

Zie hier de top 15 aan deze competitie op de vluchten uit Compiègne, Pontoise en Brionne met telkens een deelname van een massa duiven, vooral in de categorie jonge duiven:

1. Lucien BALCAEN, Waregem
2. Jacques DURIEU, Meulebeke
3. Willy SANDER, Aarsele
4. Noel VANBIERVLIET, Oekene
5. Martine MORTIER, Gullegem
6. Marcel Mestdagh, Roksem
7. DURIEU-DELBAERE, Meulebeke
8. Placide BUYSSE, Damme
9. SECEMBER-CALLENS, Waregem
10. Dirk DE LOOF, Meulebeke
11. Luc GHEYSENS, Harelbeke
12. Leon HOORNAERT, Zwevezele
13. DEMEULEMEESTER-DEPOORTER, Zarren
14. Johnny CORBANIE, Lendelede
15. Karel TUYTENS, Hulste


Top 3 in het Superkampioenschap Brionne, Pontoise, Compiègne

In iedere categorie oude, jaarlingen en jonge duiven werd eveneens een asduif aangeduid. De drie asduifwinnaars:

Oude: Marc BLOMME, Gistel
Jaarse: Johan DEVOS, Oostrozebeke
Jongen: Norbert VANDEVERRE, Roeselare

De provinciale winnaars ontvingen een foto van hun winnende duif en een naturaprijs:

Walter COUSSENS Oostrozebeke (2), Gillain PINKET Tielt, Cyriel DENDUYVER Westkerke, Frank POPPE Bredene, Gaby VANDENABEELE Dentergem, Romain DEVOLDER Kortrijk, Lucien BALCAEN Waregem, Omer VERBEKE Kuurne, Willy CLAEYS Handzame, Kurt en Raf PLATTEEUW Rumbeke, Alain VANNIN Warneton, Etienne DEMUYNCK Moorslede, Anouschka KIMPE Gistel, Michel VANDEMAELE Moorsele, André BOLLAERT Houthem, BATAILLE-DEVOLDERE-DEPREZ Vichte, Stephan VANHAUWAERT Heule, Georges VERMEERSCH Koolskamp, Bernard CORTEEL Koksijde, Roger en Jurgen VERVAECKE Deerlijk, Juliette LEROY Bas-Warneton (2), Ronny RONSE Sint-Eloois-Winkel, Marc en Mauroo SANNEN Zillebeke, Eric CALLEWAERT Lichtervelde, Luc DEFOOR Anzegem, Dirk LERNOUT Geluwe, Jackie BREEMEERSCH Wevelgem, Danny DE MUELENAERE Oekene, DELBAERE-SAMPERS Menen, Willy DESMEDT Moorsele, Cyriel en Remi FOURNEAU Moen, Antoon VERHAEST Roeselare, Christiaan BUFFEL Hooglede.

Tot slot waren er nog heel veel naturaprijzen voor de arrondissementele winnaars op de vluchten van de WVOU.

Op het grote scherm kregen we ook zicht op een aantal sponsors van deze organisatie. We noteerden volgende namen die de revue passeerden: Algemene Bouwwerken Dirk Lamote, duivenfotografie Dom. Velghe, Q-pigeons, Rijwielen K. Galle, duivenvoerders Teurlings, de Firma Intec en juwelier “’t Gouden Schip”. Wellicht zijn er ook nog anderen, stuk voor stuk personen (firma’s) die dit initiatief steunen.
Chris had ook een speciaal woordje van dank voor zijn collega’s van het bestuur, namelijk Kurt Dekeyser en Frank Verkinderen, en de respectievelijke vrouwtjes voor het fraaie etentje dat zij bereidden: warme beenhesp met groenten en frietjes, koffie en gebak. De bediening verliep bijzonder vlot, zowel voor de maaltijd als voor de drank. Een team van maar liefst 25 personen verzorgde dat op een schitterende manier.


De ploeg staat klaar voor de bediening

Aan Kurt, Frank en Chris zeggen we: Chapeau met jullie puike organisatie en met het feest. Het grootste deel van de aanwezigen trok met een trofee, bloemen, foto’s, duivenvoeders of een naturaprijs naar huis. Sommigen onder hen stonden zelfs meerdere malen aan de winnende kant en hadden de handen vol met hun prijzen. Proficiat aan alle genommeerden!