Jelle & Ultsje Jellema (NL): topreferenties

De Jellema duif heeft de laatste jaren een lange lijst aan topreferenties opgeleverd. Zowel duiven gehaald bij vader Ultsje als zoon Jelle hebben de prestaties van heel wat liefhebbers naar een hoger niveau gebracht. De voornaamste referenties vindt u hieronder opgelijst. De veiling van de beste vliegduiven van Ultsje Jellema eindigt zaterdag vanaf 15u.Comb. Huls & Zuidema, Sellingerbeetse

Deze combinatie wint de 1e NPO Cahors afd. 10 tegen 987 duiven. De winnende duif is een zuivere Jellema uit de lijnen van Hellas, Dide en Zwart Goud.

Thijs Visser, Steenbergen
Thijs wint de 10e Nat. Marseille met een 100% Jellema duif. Deze duif stamt af van de lijnen  Saffier, Brive Doffer en het Fondkoppel.

Gebr. Holleman, Tienhoven
Zij winnen de 4e Nat. St. Vincent met een 50% Jellema duif. De vader komt uit de lijn Fondkoppel x Zwart Goud. Een volle zus won de 45e Nat. op deze vlucht. Een andere zus (jaarling) was hun eerste duif op Perigeuex.

Aart Hup, Oene
Aart vliegt de 6e NPO Perigieuex met een jaarling. De moeder is een zuivere Jellema gekweekt door Carl Haas uit Heerde. Ze komt uit een zoon van het Fondkoppel x dochter Saffier.

Gebr. Spekking, Ter Borg
Zij winnen de 9e nationaal St. Vincent sector 3. De moeder is een zuivere Jellema, ze is een kleinkind van Dide.

Van Gelderen, Ameide
Bram vam Gelderen uit Ameide wint de 1e NPO Brive in afdeling 7. Hij deed dit met een opvanger die gekweekt is door Wim Weerink uit Wierden. Wim bezit een geweldig kweekhok met duiven van veel tophokken. Ook heeft hij een dochter van Orion x Mirna. Laat dit nu de moeder zijn van deze 1e prijswinnar.

J. Aretz en zn., Steggerda
Johnny en zn staan op Brive weer op teletekst met een halve Jellema. Ze winnen de 5e NPO.

Jan Grootoonk, Bant
Jan Grootoonk uit Bant wint met voorsprong de 1e prijs Limoges in sector 4. De moeder komt van ons hok en is een dochter van Mighty Mo x Kiara. Zowel Mighty Mo als Kiara zijn kinderen van Zwart Goud.
Jan wint ook nog de 14e NPO, dit is ook een halve Jellema. De vader is een zoon van Kiara.

Benno Kastelein, Hengelo
Benno wint de 8e NPO Brive met een halve Jellema. De moeder is "Witkopje Jelle", deze duivin is ingeteeld naar Zwart Goud en het Fondkoppel.


2013

Gerben van Loon, Boelenslaan
Gerben wint de 10e NPO Limoges met een halve Jellema. De vader is een zuivere Jellema uit de lijn van Orion. Ook in de moeder zit nog 25% Jellema bloed.

Anne Lenis, Joure
Anne wint dit jaar de 9e Nat. St. Vincent in sevtor 4. De vader is een zuivere Jellema en kleinkind van Zwart Goud en Saffier.

Henk Verweij, Rotterdam
Henk wint de 9e NPO afdeling 5 op Tarbes met een 50% Jellema duif. Deze duif won vorig jaar ook al een 4e Nat. Bergerac sector 2. 
De vader komt uit de Ice Man x Linde. Dit is inteelt naar Zwart Goud. Linde won ooit een 59e Nat. Barcelona op een loodzware editie.

A.P. Overwater, Strijen
Deze bekende en sympatieke melker wint de 26e Nat. Narbonne met een 50% Jellema duif.
De vader is door ons gekweekt is Steggerda en komt uit een zoon van de Saffier x een dochter van Zwart Goud. De moeder is een dochter van de As 115 van A.P.

Calum Edmiston, Horley Engeland
Calum  wint de 7e Nat. Agen jaarlingen met een halve Jellema. De moeder komt hier vandaan en is een dochter van de inteelt Saffier (998).

Combinatie Troelstra / Beeksma, Heeg
De combinatie Troelstra / Beeksma uit Heeg winnen de 6e Nat Bergerac in sector 4. Dit is een 100% Jellema duif. De vader komt uit Hellas x Iris en de moeder komt uit de lijnen van Orion en Saffier.

Aike-Jan Veninga, Ter Apel
Aike Jan wint de 7e Nat Bergerac in sector 4, ook een 100% Jellema. De vader is een zoon van Zwart Goud en de moeder een kleindochter Zwart Gouden. Hij is gekregen van Combinatie Huls-Zuidema uit Sellingerbeetse. Deze duif wint de 1e in zone 4 van de NU.

Jan Willems, Nijverdal
Op Bergerac wint Jan een 4e nationaal in sector 3. De moeder van deze duivin komt uit onze 339. Zij is ook de moeder van onze eerste van Perpignan om 04.45u.

Arjan Beens, Genemuiden
Op Brive breekt Arjan Beens ieder record door Rood Meisje om 6.13u en Marianne om 8.53u te draaien. Hij wint hiermee de 1e en 4e nationaal. Deze 2 duivinnen zijn zusjes van Olympic Miss Gijsje. Hun moeder is topkweekster Rika, welke Arjan gekweekt heeft uit 2 Jellema duiven. 

Harold Zwiers, Den Ham
Harold wint de 10e nationaal op Brive tegen 6935 duiven. Harold kweekt deze duivin uit zijn topduivin "Limoosje" gekoppeld tegen een ingeteelde zoon van Zwart Goud

J. Aretz en zn., Steggerda
Aretz heeft ze de dit seizoen in superforme. Hij wint de 6e Nat. Cahors sector 4 en de 6e Nat. St. Vincent. Hij heeft in 2009 eitjes uit de Barcelona ploeg bij ons gehaald en zijn winnaars stammen hier uit.

De Comb. Ten Caat/Kap uit Klazienaveen
Wint een 5e Nat. Limoges sector 4 met een 75% Jellema duif. Gekweekt door Simon IJnsen van Ameland

Bram Wassenaar uit Minnertsga
Bram wint de 9e Nat. Cahors sector 4. De moeder is hier gehaald en is ingeteeld naar de Saffier.

Gerrit van Vilsteren, Peperga
Gerrit wint een 7e NPO Orange afdeling 11 met een Jellema duif.

Sjaak Buwalda, Nijemirdum
Sjaak wint de 1e NPO Orange in afdeling 11. De vader komt bij ons vandaan en is een zoon van Witstaart. Deze komt weer uit het topkoppel Orion x Mirna.
De moeder van de winnaar is een dochter van Sjaaks topduivin Doutzen.

S.J. Kuipers, Oudega
Wint 4e NPO Limoges met een halve Jellema. Lijn Saffier/Zwart Goud

2012

Arjan Beens, Genemuiden
Op Perpignan maakte Arjan Beens het onmogelijke waar door 's nachts om kwart over 2 de Snelle Jelle te klokken. Hij wint hiermee de 2e nationaal. Arjan heeft deze duif zelf gekweekt uit zijn superkweekster Rika. Snelle Jelle stamt voor 75% af van onze duiven wat voor ons natuurlijk ook heel mooi was.

Lindenberg, Yerseke
12e nationaal Narbonne. John Lindenberg maakt een geweldige uitslag op Narbonne met 's avonds 7 duiven door. Zijn eerste duif is voor 50% van het Jellema soort. Hij komt uit een dochter van Snip x Saffier.

Jan Grootoonk, Bant
Jan maakte een geweldige uitslag op Cahors, zijn eerste duif vloog een 2e Nat sector 4 tegen 3163 duiven. Jan haalde in 2008 een dochter uit Mighty Mo x Kiara, beide kinderen uit Zwart Goud. Deze ingeteelde dochter van Zwart Goud is de moeder van deze 2e Nat. Een broer van deze duif vloog dit jaar al een 34e Nationaal Limoges sector 4 tegen 2976 duiven.

Henri Hoeks, Bovensmilde
Henri speelde dit jaar een 11e Nat Orange sector 4. Deze duif komt uit een dochter van Zwart Goud gekoppeld aan zijn topkweker Samoerai. Dus een 50% Jellema.

Gebr. Keekstra uit Bornwird
Zij winnen de 1e Nat Orange sector 4 tegen 1809 duiven met Red Simon. Deze geweldige 2 jarige doffer is gekweekt door Simon Ijnsen van Ameland. De vader is een zuivere Jellema uit de lijnen van de Grote Kweker en Zwart Goud.

Herman Sabel uit Hengelo
Herman is niet te stuiten dit jaar! Hij pakt de 7e Nat. Orange tegen 4799 duiven. Dit was een ochtendlossing en Herman klokt de duif om 21.36 uur. Het is een 50% Jellema duif uit de lijnen van het Fondkoppel, Saffier & Stamdoffer.

Dik vd Berg uit Tuk
Deze bekende speler uit het noorden van het land won de 1e Barcelona in NIC Urk op 1300 km, dit was goed voor een 72e Nat. Tegen 6392 duiven. De moeder is een zuivere Jellema uit de lijn van de Saffier en de Bergerac doffer.

Wiebren van Stralen uit Bantega
Deze Jonge melker uit Friesland wint de 6e Nat. Albi sector 4 tegen 1966 duiven.Deze duif is gekweekt door Benno Kastelein uit Hengelo. Benno bezit een klein kweekhokje met super kwaliteit waar al heel wat toppers het levenslicht zagen. De vader van de teletekst duif van Wiebren komt uit Orion x Mirna.

Combinatie Vierhout uit Nunspeet
Deze combinatie wint de 3e nationaal St. Vincent van sector 3. De vader is hier gehaald en komt uit de Grote Kweker x dochter Stamdoffer.

Herman Sabel uit Hengelo
Herman wint de 11e nat. St. Vincent sector 3 met een rechtstreeks duif van ons. Deze komt uit de Dirke x een dochter van Orion.

Hans Bos uit De Hoeve
Hans staat 10e op teletekst met St. Vincent afdeling Friesland. Hij heeft deze duif als jong gekregen.  Zijn vader is ingeteeld naar de Saffier.

De Comb. Ten Caat/Kap uit Klazienaveen
Deze combinatie wint de 5 Nat. Limoges sector 4 met een 50% Jellema duif.
Frappant is dat dit doffertje een paar weken eerder een eerste wint op de vitesse vlucht St. Truiden tegen 7295 duiven. De vader van dit doffertje komt van Simon IJnsen van Ameland en is gekweekt uit 2 Jellema duiven , uit de lijnen van Zwart Goud en Grote Kweker.

Henk Verheij uit Rotterdam
Henk wint de 4e Nat. Bergerac sector 2 met een 50% Jellema duif.
De vader komt uit de Iceman x Linde. Dit is inteelt naar Zwart Goud. Linde won ooit de 59e Nat Barcelona in friesland op een loodzware editie.

Herman Sabel uit Hengelo
Herman wint de 5e Aurillac in afd 9 tegen 2448 duiven. Deze duif is een 50% Jellema duif. De vader is een zoon van de Stamdoffer. Ook op korte vluchten is deze duif een geweldige vlieger. Zo won ze dit jaar al een 1e van Laon 366 km tegen 355 duiven en vorig jaar een 1e van Pommeroeul tegen 7702 duiven. Op de overnacht won ze vorig jaar een 21e van Limoges tegen 2307 duiven. 
De 2e duif die Herman klokt op Aurillac is een 100% Jellema duif. Deze duif komt uit een zoon van Zwart Goud.

Bert Berends uit Nieuw-Weerdinge
Bert wint de 1e NPO afd. 10 Noord op de zware dagfondvlucht Troyes tegen 4482 duiven met een 50% Jellema duif. De vader van de winaar komt van de combinatie Huls-Zuidema en is gekweekt uit twee Jellema duiven.