La Colombe Joyeuse zette op zaterdag 8 november haar kampioenen in de bloemetjes - update

Op zaterdag 8 november vond in Affligem de prijsuitreiking van La Colombe Joyeuse plaats rond de internationale wedvlucht uit Pau en de Europacup 2014. Michèle Van Bael, voorzitster van La Colombe Joyeuse, is een waardige opvolger van haar vader Danny Van Bael, wiens plotse overlijden iets meer dan een jaar geleden nog steeds vele mensen beroert.

Michèle bedankte de 17e regio in Frankrijk voor de medeorganisatie van de tijdrit uit Blois ter ere van Danny Van Bael waar in totaal 50 Belgische en 50 Franse liefhebbers aan de start verschenen.

Daarna volgde de eigenlijke prijsuitreiking voor de winnaars van Pau. Eerste aan de beurt was de Duitse winnaar van de 1e Internationaal Lothar Lessmeister. Daarna ontvingen achtereenvolgens 1e Nationaal België Etienne Meirlaen, 1e Nationaal Frankrijk Jean Batiste Grislain, 1e Internationaal Duivinnen en 1e Nationaal Nederland M. Van Der Rhee en 1e Nationaal Verenigd Koninkrijk Mark Gilbert hun prijs uit handen van Stefaan Van Bockstale, voorzitter van de KBDB, en Carl Ginfray, vicevoorzitter van de FCF. Verschillende andere laureaten werden die dag in de bloemetjes gezet.

Nadien volgden de winnaars van de Europabeker. De Fransman Hervé Samier kaapte de gouden palm weg in het algemeen kampioenschap en het Europese asduivenkampioenschap. Een andere Fransman, Philippe Odent, won het kampioenschap met de eerste getekende. De Nederlanders Ko Van Dommelen en Reedijk-Jongekrijg behaalden de eerste plaats in de klassementen met respectievelijk de eerste twee en eerste vijf getekende. Jean Calonne vertegenwoordigde België dan weer met verve als 2e in het klassement met de eerste getekende en als 8e in het algemeen klassement. Voor het tweede jaar op rij weerklonk zo de Marseillaise na de winst van Géry Etuin in 2013. De nationale hymne horen afspelen is altijd een mooi moment voor het winnende land in kwestie. De asduif op Pau over vijf jaar is in handen van N&C Volkens (Nederland).

Het feest werd opgeleukt door een prachtig zangduo waarna het publiek gedurende een deel van de namiddag de beentjes kon losgooien.

Alle aanwezigen zijn met de glimlach huiswaarts getrokken met in het achterhoofd al de editie van volgend jaar. Proficiat aan het ganse team van La Colombe Joyeuse voor de vlekkeloze organisatie.