Feest Barcelona Masters 2014 opnieuw een absolute hoogvlieger

De jaarlijkse huldiging der Barcelona Masters is één der eerste van het seizoen. In de tweede helft van september worden de voeten onder de tafel geschoven in restaurant 't Biezemhof in Aalter voor een uiterst verzorgd en uitgebreid banket en dit ter gelegenheid van de hulde aan de diverse laureaten in een competitie die enkel en alleen op Barcelona wordt gespeeld.

Voor 2014 lag het aantal deelnemers in feite boven het maximum aantal deelnemers, gezien men ernaar streeft om dit getal te beperken tot 95 à 100. Na een vroegtijdige en noodzakelijke afsluiting van de inschrijvingsperiode waren het er uiteindelijk 105 geworden. Het feest is nog maar één dag oud en er zijn nu al 76 inschrijvingen voor het seizoen 2015. De kampioenschappen worden verspeeld volgens de nationale uitslag. Alle deelnemers ontvangen er traditioneel een boekje met de geschiedenis, de kampioenen sinds de stichting, en de uitslag en kampioenen van het voorbije seizoen. Dat alles op kundige wijze verzorgd door Beduco (Beyers), hoofdsponsor van de Barcelona Masters.

Voorzitter Emiel Denys nam de honneurs waar om de meer dan 200 aanwezigen te verwelkomen tijdens een korte inleiding waarbij onder meer 4 nationale winnaars onder de leden even in de bloemetjes werden gezet. Het ging hem om Etienne Meirlaen (Pau), Schoors-Dewaele (Montluçon oude), Francis Franssen (St.-Vincent jaarse) en Familie Schreel (Brive oude). Achteraf nam ondergetekende tussen de diverse gangen door de leiding voor de proclamatie van de vele genommeerden. Iedereen die er trouwens in slaagt om zijn eerste ingetekende op de nationale uitslag te klasseren, krijgt een prijs in de vorm van duivenvoeders (Beyers). In 2014 waren dit er 41. In principe zijn er 25 hoofdwinnaars, maar er kwamen dus nog 16 leden bij die hun 1e getekende wisten te klasseren. In het kampioenschap met 1e en 2e getekende zijn er ieder jaar 20 prijzen voorzien. In 2014 waren er 16 leden die dat konden waarmaken. In het tandemkampioenschap, waarbij gespeeld wordt via lottrekking met 1e ingegevene, waren er slechts 7 tandems die in de prijzen vielen hoewel er daar ook 20 voorzien zijn. Je merkt dus dat het allemaal niet zo evident is om in de prijzen te vallen. Het is en blijft trouwens Barcelona! Er is dan ook nog een kampioenschap voor de dames/partners van de leden, eveneens via lottrekking gelinkt aan een 1e ingeg. van een ander medespelend lid.

In het kampioenschap met 1e afgegevene hebben we volgende top 3:

1 Schoors-Dewaele
2 Etienne Drieghe
3 Emiel Denys


Schoors-Dewaele

In het kampioenschap met 1 & 2:

1 Roger Schauwers
2 Henri Vanneste
3 Frans Labeeuw


Roger Schauwers

In het tandemkampioenschap:

1 Henri Vanneste + Frans Labeeuw
2 Schauwers Roger + Theo Weytens
3 Familie Schreel + Daniël De Jaeger


Tandem Vanneste-Labeeuw

In het dameskampioenschap:

1 Mevr. Firmin Willocx met de 1e ingeg. van Schoors-Dewaele
2 Mevr Hendrik Mortier met de 1e afgeg. van Etienne Drieghe
3 Mevr. H.M. Calon met de 1e ingeg. van Emiel Denys


Mevr. Firmin Willocx

Zoals de voorbije jaren kreeg het bestuur ook nu weer een berg felicitaties voor het fijne banket en het verzorgde feest. Nog dit: het is de gewoonte dat de inschrijvingen worden afgerond na Fugare, maar gelet op het aantal inschrijvingen dat nu al werd genoteerd zal het kwestie zijn van er vlug bij te zijn. Nogmaals felicitaties aan alle geklasseerden!