Henk met zijn vriendin Corrie
De 69-jarige Henk zat met zijn vriendin Corrie en enkele duivenvrienden te wachten op de duiven van Limoges. Toen er plots een duif viel, gaf het systeem aan dat het geen duif van Limoges was, maar een jaarling van Agen. Na het melden van de duif met ringnummer NL13-1546385 werd al snel duidelijk dat het een vroege duif was. Toen het tot Henk, Corrie en de aanwezigen doordrong dat de Wringer, zoals de duif wordt genoemd, voor de nationale overwinning zou gaan, was de spanning te snijden. Henk had 4 jaarlingen en 4 oude duiven mee en klokte de jaarlingen als volgt: 17.04, 19.25 en 20.42 uur. De oude duiven werden om 19.22, 19.38 en 19.54 uur geconstateerd. De nationale winnaar werd geconstateerd om 17.04.45 uur op een afstand van 838 km, met een snelheid van 1353,20 m/min.
NL13-1546385, 1e Nationaal Agen Jaarlingen ZLU
Henk kwam in aanraking met de duivensport via zijn vader met wie hij jaren samenspeelde. In 1976 ging hij zelfstandig verder op het ouderlijk huis. Via zijn vader, die jarenlang hokverzorger was bij Sjef Starmans (Valkenburg, NL), kwamen er voor de totale verkoop van Starmans een ronde jongen en enkel kwekers naar Henk. Dat waren Desmet-Matthijs- en Janssen-duiven. Met deze duiven was Henk meteen goed vertrokken. Enkele wapenfeiten uit die tijd waren o.a. het 2e Generaal Kampioenschap in de toenmalige CLBvP en de 1e Nationaal Hof. In 1983 werden de eerste stappen op de grote fond gezet. In 1995 werden er duiven gehaald bij Philipsen (Oirlo, NL) en in 1997 bij Gebr. van Dooren (Someren, NL). Dat waren allen Kuijpers- en Theelen-duiven. Deze werden onderling gekruist en vormen de basis van zijn huidige kolonie. Later werden nog diverse duiven bijgehaald bij liefhebbers uit de regio zoals Alex Souren en Bert Smeets (beiden uit Valkenburg, NL) en Cris Brasse-Dauw (Landgraaf, NL). Verder kwamen er nog duiven van Harry en Roger Wijnands (Maastricht, NL), Kurvers de Weerd (Hulsberg, NL) en Patrick en Sebastiaan Verbeek (Naaldwijk, NL). Als laatste werd er een duif aangekocht bij Dirk van Dijck (Zandhoven, BE) om er wat snelheid in te kweken.
Door deze duiven onderling te kruisen, kwamen de eerste successen al snel. In 2008 werd hij o.a. winnaar van de "Golden Double" Bordeaux ZLU met 2 nestbroers. Zij vlogen dat jaar de 27e en 35e Nat. Bordeaux (4424 duiven) en de 35e en 44e Int. (7358 duiven). Ook de start van dit seizoen was al veel belovend. Op Limoges werden 12 duiven gezet en deze wonnen tegen 3468 duiven 6 prijzen, te beginnen met de 37e en 39e. En dan nu het succes van Agen met een 1e Nationaal en 4e Internationaal bij de jaarlingen. Dat de Wringer het niet van een vreemde heeft, moge blijken uit zijn stamboom. De vader is de "Blauwe Witpen" van '08. Deze is afkomstig van Peter en Sebastiaan Verbeek en is een zoon van "Delgado". "Delgado" was 1e Nationale Asduif Perpignan 4-jarig klassement 2004-2007 met o.a. 25e, 31e en 63e Nat. Perpignan. Moeder is "Het Geschelpt 854" van '07 en is een dochter van de "Limoges" van '06, die als jaarling de 45e Prov. Limoges vloog. Daarin zit nog de soort van Desmet-Matthijs, Gebr. Kuijpers en Theelen.
Het totale hokbestand van Henk bestaat uit 30 weduwnaars en 16 nestduivinnen. Verder heeft hij de beschikking over 15 kweekkoppels. De nestduivinnen worden op 2 fondvluchten gespeeld op jongen van 4 dagen. De jaarling-weduwnaars krijgen twee fondvluchten met morgenlossing. De oudere weduwnaars doen ook de morgenlossingen en eventueel Narbonne. Henk speelt op dit moment nog niet mee op alle fondvluchten.
Henk bij zijn totale accommodatie
Door omstandigheden stond de duivensport enige tijd op een laag pitje. Met de hulp van zijn vriendin Corrie is Henk echter weer helemaal terug. Ook op bestuurlijk vlak is Henk actief, met name als bestuurslid (comm. van vervoer) bij de ZLU. Op Agen was er voor Henk weer het eerste grote succes: een 1e nationaal. Een overwinning die terechtkwam op een goede plaats.