Skip to main content

Maurice Van De Kerckhove (Lotenhulle, BE) is overleden

We vernamen het overlijden van de heer Maurice Van De Kerckhove, de gekende snelheids- en halvefondvirtuoos uit het Meetjesland.

Maurice overleed op 12 december 2013 op een leeftijd van 88 jaar. Hij vormde in de duivensport reeds jaren tandem met zoon Eric, zelf overbekend in duivensportmiddens. Samen groeiden ze uit tot echte toppers op de snelheid en halve fond in de streek. Het sportseizoen 2013 was opnieuw uiterst succesvol, waarbij de tandem Maurice & Eric Van De Kerckhove nog werd gekroond tot ‘Koning’ in de maatschappijen de Reisduif & De Zwaluw te Ruiselede. Verder werden ze ook nog 1e kampioen snelheid oude en 2e kampioen snelheid bij zowel jaarlingen als jonge duiven. Op de kleine halve fond werden ze 3e algemeen kampioen, naast 2e kampioen oude en 5e kampioen bij zowel jaarlingen als jonge duiven. Meteen de laatste wapenfeiten van Maurice als actief duivenliefhebber.

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 19 december om 10u30 in de H. Kruiskerk te Lotenhulle, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats te Lotenhulle.

We wensen langs deze weg ons blijken van medeleven te betuigen aan de familie en vrienden van Maurice, en hen sterkte te wensen in de donkere dagen die hen nu treffen.