De Asduif van Lionel Debusschere (Hulste, BE) wint de Euro Diamond Pigeon Award op Marseille

Alweer speelde Lionel Debusschere in 2013 een klassevol seizoen. Met drie toppers behaalde hij prachtige resultaten met als kers op de taart de Euro Diamond Pigeon Award op Marseille. Het blijkt duidelijk dat deze West-Vlaamse liefhebber heel wat in zijn mars heeft.

Lionel Debusschere is al vele jaren de drijvende kracht achter de ‘Riddersclub van België’. Daarnaast weet hij zich ook al meerdere jaren als duivenliefhebber in de picture te spelen.  Voor de Hulstenaar werd 2013 opnieuw een seizoen met een aantal spraakmakende resultaten, hetgeen zich uiteraard uitte in heel wat schitterende klasseringen in belangrijke klassementen.  Eén daarvan is de onderscheiding als winnaar van de Euro Diamond Pigeon Award op de internationale vlucht uit Marseille. Hieronder vindt u nog een aantal andere topprestaties:

2e Asduif in de Jan Breydel Marathon
4e Asduif Grote Fond KBDB West-Vlaanderen
Winnaar Zesdaagse in de Belgische Verstandhouding (samen met familie Schreel)
1e Provinciaal Marseille West-Vlaanderen
2e in de Jan Breydel Marathon Brugse Kampioenschappen Nationaal
3e All-Round Kampioen in de Belgische Verstandhouding
4e Kampioen Oude Duiven I.W.V.
6e Algemeen Kampioen Inter West-Vlaamse Vereniging
13e Algemeen Kampioen in de Belgische Verstandhouding

BE09-3179418 De supercrack sleepte de E.D.P. Award op Marseille in de wacht

Met de Euro Diamond Pigeon Award op Marseille zette deze fenomenale fondduif zijn eerste grote onderscheiding van 2013 neer. Verder is deze crack al drie jaar op rij de 1e Asduif Franco-Belge en klasseerde hij zich negen maal op de negen internationale vluchten waarop hij werd ingezet. Bovendien is hij de 1e asduif grote fond in de competitie van Horizon Express,  de 2e asduif in de Jan Breydel Marathon van de Brugse Kampioenschappen en de 4e asduif grote fond KBDB West-Vlaanderen.

Via deze link kunt u de voornaamste wapenfeiten van de “Asduif” BE09-3179418 in 2013 terugvinden.

De Asduif is een zoon van de Kleine Perpignan (BE06-3060551), die afstamt van de lijn van de Perpignan, die zelf komt uit het befaamde Nachtluchtje) met de Geschelpte 42 (BE02-3056642, een dochter uit de Super Crack x Dochter Barcelona). De klasse en aanleg voor de grote fond zit de Asduif dus duidelijk in het bloed.

BE10-3151675, de Nachtvlieger

Dit is een andere formidabele fondduif die mee zorgde voor een aantal schitterende prestaties in 2013. Deze topper miste namelijk op geen enkele wedstrijd waarvoor hij werd ingetekend. Door hier te klikken, komt u bij de erelijst van de Nachtvlieger anno 2013.

BE12-3141847, Den 847/12

De derde knappe fondvlieger in de rij is Den 847/12. Deze legde als jaarling een bijzonder knap parcours af en illustreerde met volgende resultaten zijn aanleg voor de fond en de grote fond. De resultaten van den 847/12 vindt u terug door hier te klikken. Met deze uitslagen is Den 847/12 onder andere asduif fond in de competitie van Horizon Express en asduif jaarlingen grote fond in de Internationale Fondvereniging. Voor meer fondresultaten in 2013 ten huize Lionel Debusschere kunt u hier klikken.

Tot zover een kort relaas over de fraaie fondcampagne bij Lionel, Herwig en Nicole. Deze campagne werd afgesloten met een aantal schitterende klasseringen. In maart 2014 wacht hen in de Salons Lodewijk van Male te Brugge een mooie huldiging, maar wij wensen hen nu al te feliciteren.