Het bestuur van de Brugse Barcelonaclub bracht hulde aan Gouden Vleugel-winnaar Luc Wiels

Naar goede traditie brengt het bestuur van de Brugse Barcelonaclub een bezoek aan huis bij de kersverse winnaar van hun Gouden Vleugel-competitie. Een eer die in 2013 was weggelegd voor Luc Wiels.

Luc Wiels won niet alleen de 1e prijs internationaal op Barcelona. De winnende duif Diego Barça, ondertussen door de nieuwe eigenaars omgedoopt tot New Laureaat, was ook Lucs eerste getekende, waarmee hij dus ook de fiere winnaar van de Gouden Vleugel-competitie 2013 wordt. Daarvoor zal hij straks op zaterdag 12 oktober uitgebreid gehuldigd en gelauwerd worden in Domein Vossenberg te Hooglede, waar het jaarlijks feestgebeuren van de Brugse Barcelonaclub doorgaat. Dat gebeuren wordt dit jaar omkaderd met een spetterend optreden van Swoop. Ambiance verzekerd! Maar dit even ter zijde.


De aanwezige bestuursleden van de BBC, KBDB en Cureghem Centre met de winnaar op de foto

Tekenden present die avond bij Luc Wiels thuis: het voltallige bestuur van de Brugse Barcelonaclub (onder aanvoering van voorzitter ad interim Frans Denoo), nationaal voorzitter Stefaan Van Bockstaele, de afvaardiging van Cureghem Centre (inrichter van Barcelona) met Alex Rans en Luc De Gheest, de plaatselijke burgemeester van Roosdaal (die zich moest verontschuldigen voor de rest van avond wegens een belangrijke vergadering) met de eerste schepen, en tal van vrienden, buren en sympathisanten.
Het was Dirk De Roose die namens de Brugse Barcelonaclub een woordje sprak tot de winnaar, waarna er kon geklonken worden op deze prachtige overwinning. Nadien mocht ook de winnende duif zelf nog even poseren voor de lens en zijn prachtige bouw en spiermassa aan de omstaanders laten bewonderen. Het gaat om een topduif die alles heeft om uit te groeien tot een superkweker, daar was iedereen het over eens! Prosit!


Nationaal voorzitter KBDB Stefaan Van Bockstaele tekende present


De echte Gouden Vleugel van de winnaar


Winnaar Luc Wiels, vol bewondering voor...