Suchen

Toffe sfeer en veel ambiance op de 34e Editie van het feest van de ‘Riddersclub’ van België

De ‘Salons Ambassade’ te Waregem zat opnieuw afgeladen vol voor de 34e editie van het feest van de ‘Riddersclub’ van België, niet alleen één der meest prominente privéclubs binnen de duivensport van ons land, maar ook een echte ‘vriendenclub’… met ‘standing’ en ‘stijl’!

 


De overhandiging van de cheque van 1.500 euro aan de delegatie van de Ambssade uit Kameroen

Talrijke prominenten tekenden op zondag 26 februari 2012 op dit sfeervol feestgebeuren present waaronder Mr. & Mevr. De Sousa (voorzitter van de Franse duivenliefhebbersfederatie), Mr. & Mevr. Dirk Schreel (voorzitter Nationaal Sportcomité KBDB, en tevens bestuurslid als ondervoorzitter van de ‘Riddersclub), en de delegatie van de ambassade van Kameroen in België. Reeds van bij de stichting in 1978 nam de ‘Riddersclub’ immers het peterschap overde stichting van ‘Soeur Martine Nyo Bayond’…  en ieder jaar opnieuw gaat een cheque van 1.500 € naar deze stichting in Kameroen, welke door de delegatie van de ‘excellentie’ van de Ambassadeur van Kameroen op deze feestnamiddag in ontvangst werd genomen, uit handen van het voltallige bestuur.

Het was naar goede traditie moderator Ro Burms die dit prachtig feestgebeurtenis aan elkaar praatte, en hij bracht in passende stijl hulde aan de talrijke prominente kampioenen! Het bestuur van de ‘Riddersclub’ met voorzitter Lucien Delchambre, ondervoorzitter Dirk Schreel, secretaris en P.R.-man Lionel Debusschere en zijn vrouwtje Nicole als ‘Riddersclub ambassadrice’ hadden opnieuw voor een trofeeën- en prijzentafel gezorgd  om ‘u’ tegen te zeggen, en bijna nergens zijn gelijke kent. Dirk Schreel en vrouwtje Francine zorgden samen met Nicole voor een vlotte uitreiking van de vele trofeeën en ereprijzen aan de fiere kampioenen… wat uiteraard een eerste hoogtepunt van deze prachtige feestnamiddag werd. Algemeen Kampioen 2011 van de ‘Riddersclub’ waren Raoul & Xavier Verstraete uit Oostakker die het haalden voor Lionel Debusschere (op plaats 2), Marc Pollin (op 3), Gebr Van de Walle (op 4), en Norbert Sierens (op 5). In hun voetsporen passeerde een hele trits kampioenen uit de verschillende onderliggende kampioenschappen de revue, waarvan onderstaande foto reportage!


De 'Top-5' van het Algemeen Kampioenschap 2011 van de Riddersclub

Het ‘showbizz’-moment van de namiddag… waarvoor de mensen van de ‘Riddersclub’ steevast een Vlaams topartiest weten te strikken om het feestgebeuren te Waregem naar zijn hoogtepunt te laten toegroeien… lag ditmaal in handen van Danny Fabry vergezeld van zijn 2 bloedmooie danseressen! De man met 40 jaar podiumervaring kreeg binnen de kortste keren de zaal aan het dansen en swingen op de tonen van zijn grootste hits waaronder ‘Blijf je bij mij’, ‘De telefoon huilt mee’, ‘Ca c’est la vie’, ‘Bij jou voel ik me nooit alleen’ enz…! Toen de ambiance ten top steeg, achtte Danny Fabry het moment gekomen om de ‘polonaise’ te laten inzetten in de zaal… en hij  nodigde de man links vooraan uit om de ‘polonaise’ in te zetten, en dat was onze olijke Marc Pollin.  Maar dat was zonder de waard gerekend… ‘Moa nie mee mien, weh moat’ stamelde Marc hem toe in zijn sappig West-Vlaams, en hij ging een wandelingetje maken! Hilariteit alom… waarvoor ganse de zaal plat op de buik ging van het lachen, zelfs Danny Fabry himself! Enfin, de ‘polonaise’ werd dan maar zonder Marc ingezet en zorgde voor één van de hoogtepunten van dit super geslaagd optreden.


Danny Fabry en danseressen in volle zwier

De ‘Ridderclub van België’ kan opnieuw terugblikken op een in alle opzichten zeer geslaagd feest… een prachtige presentatie, overheerlijk banket, en sfeer en ambiance tot op het einde! Waarvoor onze felicitaties aan het ganse bestuur en zijn medewerkers! Net als alle andere aanwezigen… blij dat we erbij mochten zijn!