Suchen

Remy Vantorre (Virelles, BE) winnaar “Gouden Euro Diamond Pigeon 2011"!

Voor de West-Vlaming uit Heule bij Kortrijk en nu wonende in de laars van Henegouwen nabij het stadje Chimay komt naast zijn nationale overwinning op Tarbes (Agen) nu nog een tweede mooie triomf zijn palmares opsmukken.

Hij is eveneens de winnaar van de “Gouden Euro Diamond” 2011 met  een coëfficiënt van 0,1017 % of m.a.w. de 2e plaats op de internationale uitslag van Tarbes (Agen).  Nog even herinneren dat hij in 2010 ook de 1e asduif Rhône-Valley had over de seizoenen 2009 en 2010.

Het bestuur van de “Euro Diamond Pigeon Trophy “ had voor het seizoen 2011 de eer om 550 deelnemers te mogen begroeten . Voor de winnaar van hun 12e editie moesten zij de verplaatsing maken naar Virelles, alwaar Remy en Rosa Vantorre er in een fraaie villa wonen op een goeie kilometer afstand van het centrum van Chimay……. Voor de fondvluchten gaat Remy doorgaans inkorven  in het fondlokaal van Froidchapelle.

Wij waren meegereisd met het bestuur en maakten er enkele foto’s over wat zou uitgroeien tot een heuse gezellige  namiddag, zowel inzake sfeer als inzake het mooie weer ( met meer dan 25°C) op maandag 3 oktober…. het werd bij deze ook een verbroedering tussen enkele Vlaamse en Waalse duivenliefhebbers, want naast het bestuur van de “Euro Diamond Pigeon” waren er ook Piet en Mevr. Vanderhaeghen uit het westvlaamse Wakken van wie Remy zijn topkweker “Pieter de Koning” kreeg. Deze duif is inmiddels vader / grootvader van meerdere knappresterende fondvliegers bij Remy en won zelf in de Vlaanders nog de Beker van de Koning op Limoges in de laatste jaren dat Remy en Rosa nog te Heule woonden.) Verder waren er nog de heer en mevrouw Jacques Pluche uit Havré alsook de heer en mevr. J. Claude Nordier , voorzitter van de maatschappij “L’eau Blanche” te Virelles .
Voor wat de verdere prognose-uitslag van de Euro Diamond Pigeon Ranking 2011 betreft:

Andere laureaten zijn:
Op Perpignan met 5e plaats internat. en 0,2046% : Germain D’Hondt uit Anzegem
Op Barcelona met 16e plaats internat. en 0,3444% : Willy Verbruggen uit Londerzeel
Op Marseille met 37e plaats internat. en 1,7034% : H. Roger Wijnands uit Maastricht (Nl)
Op Pau met 67e plaats internat. en 2,9777% : Fr. Rohan uit Bivange (G.H.Lux)
In het voorlopig tweejaarsklassement zien we als winnaar : Jules Hardy : 5e en 10e = 15 ptn
In het voorlopig driejaarsklassement winnen Raf en Lars Luyckx : 78 ptn
In het voorlopig vijfjaarsklassement wint Marc Pollin : 5 pr. en 255 ptn

“Man v/h jaar” is Gerard Ledoux met 3 pr. plus 173 ptn

De prijsuitreiking is voorzien op zondag 18 maart 2012 in Hotel-Restaurant Lodewijk Van Male te Brugge.

Kommentare

ja remy een eenvoudige man groot hart enfijne melker tekend veel eerste aanmeldingen dat wil zeggen heb goeie diuven diuvesport is simpel als ge goeie heb en dat remy sukses man geniet ervan is weiningen gegeven
PROFICIAT

Félicitations Mr Vantorre

Félicitation Mr Vantorre pour votre résultat

Felicitations mr vantore !