Suchen

Hulde aan de laureaten binnen de W.V.O.U.

Zondag was Zaal 'Het Swok' in Staden voor de vierde maal "the place to be" voor de verantwoordelijken van de deelnemende maatschappijen, de sponsors, de vrienden en sympathisanten van de W.V.O.U. om de kampioenen, asduifwinnaars en eersteprijswinnaars in een mooie hulde te betrekken.

Met zo’n 350 waren ze aanwezig (50 meer dan het jaar ervoor) om te genieten van een democratisch etentje van warme beenhesp met frietjes en groenten. Dit alles klaargemaakt en opgediend door een schare vrijwilligers. Hierbij al meteen onze felicitaties aan dit volledige team voor de fijne maaltijd die werd aangeboden.

Vijftig West-Vlaamse maatschappijen hadden ingetekend om deel te nemen aan het seizoen 2011 aan de overkoepelende uitslag op hetzij Clermont, hetzij Ablis of Orléans. Zeg maar vitesse en halve fond tot ongeveer 400 km. De organisatoren Chris Deschacht, Kurt De Keyser en Frank Verkinderen (inmiddels ook voorzitter van de KBDB West-Vlaanderen) verdienen dan ook een dikke proficiat voor hetgeen de laureaten hier helemaal gratis kregen aangeboden. Dat ging van trofeeën en foto’s van hun asduif of winnende duif (aangeboden door D. Velghe) tot een uitgebreid gamma aan naturaprijzen (in het bijzonder voor de arrondissementwinnaars) voor om en bij de 10.000 euro. Niet niks dus!

Ook de nationale voorzitter Stefan Van Bockstaele en voorzitter van het Nationaal Sportcomité tekenden present. De heer Van Bockstaele loofde in een kort woordje het initiatief van de W.V.O.U. en getuigde daarbij ondermeer dat ook hij aan de wieg stond van zo’n samenspel in Brabant. "Het is belangrijk," aldus de nationale voorzitter, "dat maatschappijen het initiatief nemen om zo veel mogelijk samen te spelen met als gevolg dat je dan een concours krijgt waaraan een groot getal duiven deelnemen."

De kampioenen en asduifwinnaars uit het seizoen 2011:

Oude duiven:

1. Marcel Ameel uit Moorslede
2. Daniël Vanfleteren uit Dadizele
3. Willy Cokelaere uit Moorslede

Jaarlingen:

1. Heggermont-Velghe uit Ingelmunster
2. André  & Jenny  Dierick uit Rumbeke
3. Kurt De Keyser uit Staden

Jongen:

1. Ronny Ronse  uit St –Eloois- Winkel
2. Marc & Luc Lesage uit Rumbele
3. André Vermeire uit Tielt

Kampioenen op de 13 Clermontvluchten

1. M & L Lesage uit Rumbeke
2. André Vermeire uit Tielt
3. Martine Mortier uit Gullegem

Kampioenen op de 15 vluchten uit Ablis/Orléans

1. Heggermont-Velghe uit Ingelmunster
2. Norbert Vanneste uit Houthulst
3. André en Jenny Dierick uit Rumbeke

Asduiven :

Oude: M. Ameel uit Moorslede
Jaarlingen: K. De Keyser uit Staden
Jongen: W. Cuvelier uit Gullegem

Alle winnaars in de diverse concoursen uit Clermont/Ablis/Orléans ontvingen een grote foto van hun duif, de winnaars per arrondissement kregen elk een naturaprijs en de verantwoordelijken der verenigingen ontvingen tot slot nog een attentie voor hun deelname.

Wonnen vier keer in hun arrondissement :  A. De Ketelaere en E & V Vandepoele ,  wonnen 3 x in hun arrondissement :   W. Cokelaere, F & K Denduyver, D. Allemeersch . Zij ontvingen alle een mooie ereprijs …. Ook de twee fietsen gingen naar arrondissementele winnaars.

Onze felicitaties aan alle laureaten van de eerste tot de laatste en eveneens een dikke pluim voor de drie organisatoren met hun bijzonder geslaagd feest van de W.V.O.U. Het was fijn om van de partij te zijn!