Suchen

Feest van de Brugse Kampioenschappen & Vierdaagse v/d Zwalmvallei groeit opnieuw uit tot een absolute voltreffer!

Zoals ieder jaar loopt het feest der Brugse Kampioenschappen in de Feestzaal “Wildenburg” te Wingene. Met 175 man aan tafel had het bestuur alle redenen om dik tevreden te zijn (50 meer dan in 2010), een feest waaraan ook de “Vierdaagse van de Zwalmvallei” aansloot.

Het geheel groeide juist zoals in de voorbije seizoenen uit tot één der mooiste in duivenland ….. de Brugse Kampioenschappen lijken daar bij manier van spreken een patent op te hebben.  Na de receptie schoven de aanwezigen rond 13 uur aan tafel en met  de vele huldigingen  die op het programma stonden – wat gebeurde tussen de “gangen” van het feestbanket in  - was het bestuur al met deze plichtplegingen rond om 16u30, hetgeen dus getuigt van  een uitstekende organisatie. Omtrent het feestbanket , de “All-in formule” en de organisatie  trouwens heel veel  lof van iedereen, dat mag ook wel eens gezegd en geschreven .  De top-3 in iedere kategorie kregen een mooie en welverdiende hulde .  Het was een défilé van  grote kampioenen uit de wereld der vitesse- en halve fondspelers alsook uit de nationale fond en grote fond discipline.  Heel veel gerenommeerde liefhebbers hadden er dus aan gehouden om op deze jaarlijkse happening present te tekenen.

Bij aanvang was er door het bestuur een kleine attentie aan Voorzitter Dirk Schreel en zijn dame voor de aanstelling als Voorzitter van het Nationaal Sportcomité. Vervolgens was er de hulde aan de aanwezige ( 1e ) nationale winnaars en ( 1e) kampioenen plus de traditionele uitreiking van de medailles van de stad Brugge aan de laureaten ( dit jaar 12) in de Brugse Kampioenschappen.

Dit waren :

Maurice Mattheeuws : 1e asduif oude  en 1e Algemeen kampioen Super Cup Midfond 
Liliane Demely : 1e asduif jaarlingen
Willy Cuvelier :  1e asduif jongen
Stijn Van Laere :  1e algemeen asduifkampioen
Marnick De Neve :  1e Super Cup Midfond oude en jaarlingen
Gevaert – Lannoo :  1e Super Cup Midfond jongen
Marc De Cock ( vertegenw. dr A. Moonens) : 1e Belgian Nat. Fond Trophy oude 
en 1e Algemeen kampioen Belgian Nat. Fond Trophy
Norbert Sierens : 1e Belgian National Fond Trophy jaarlingen
Lannoo- Ballegeer : 1e Belgian Nat. Fond Trophy jongen
R & X Verstraete : 1e asduif Belgian Nat. Fond Trophy oude
en  1e asduif Belg. Nat. Fond Trophy jongen
Luc Van Hoecke : 1e asduif Belgian Nat. Fond Trophy jaarlingen 
en 1e asduif Jan Breydel Marathon Trophy
Etienne Meirlaen :  1e Jan Breydel Marathon Trophy

In de asduifcompetitie van de Brugse Kampioenschappen zien we  M. Mattheeuws  uit Brugge de titel  wegkapen met een duifje dat  4 x 1e wint ( Clermont, Ablis, Orléans en Blois), zien we bvb een Stijn Van Laere  zo maar drie duiven klasseren in de top-10 . Bij de asduif jaarlingen weet L. Demely  uit Moorsele de titel te winnen met een duif die  een  1e Orléans, een  1e Argenton en een  2e Poitiers wint, zien we dat N & F Norman, Stijn Van Laere en Gevaert-Van Schoorisse elk 2 duiven in de top -10 plaatsen.  Bij de jonge duiven in de asduifcompetitie gaat de titel naar het duifje ( ook 1e prov KBDB W-Vl snelheid) dat 3 x 1e en 1 x 2e wint uit Clermont van Willy Cuvelier uit Gullegem  , de tandem Gevaert-Lannoo plaatst drie jongen in de top-10 en voor Deschacht-Denduyver zijn er dat twee .  Stijn Van Laere uit Kruishoutem  is de 1e algemene kampioen in die aartsmoeilijke asduifcompetitie met inschrijving forfaitair of per ringnummer waaraan telkens een mooi contingent deelnemende duiven zijn ingeschreven uit West- en Oost-Vlaanderen. In de Super Cup Midfond waarin wordt gestreden met  1e + 2e + 3e ingegevene op een aantal halve fondvluchten ging de titel naar Marnick De Neve uit Aalter  bij de oude en jaarlingen, Gevaert-Lannoo wonnen dit bij de jongen , terwijl  Maurice Mattheeuws  zijn schitterend seizoen 2011  wist af te ronden  met de titel van 1e Algemeen Kampioen Super Cup Midfond.

In de competities met nationale omtrek won Marc De Cock  uit Temse de titel in de Belgian Nat Fond Trophy oude met 11 prijzen op de mogelijke 12 . Hierin liet hij heel wat grote tenoren achter zich . Hij is trouwens ook als  1e Algemeen Kampioen afgevlagd in de B.N.F.T.- competitie . Norbert  Sierens uit Zwevegem die een prachtig seizoen met zijn jaarse achter de rug heeft wint de Belgian Nat Fond Trophy bij de jaarlingen . De nationale kampioenen bij de jonge duiven, de tandem Lannoo-Ballegeer uit Moerkerke scoren een fraaie 8 op 8 op de nationale vluchten en zijn primus in de Belgian Nat. Fond Trophy jongen.  Raoul en Xavier Verstraete uit Oostakker , de 1e algemene nationale kampioen anno 2011 die deze winter al zoveel malen op het podium moesten , hebben in de Belgian Nat. Fond Trophy asduifcompetitie  liefst  2 x de 1e asduif, dit bij de oude en bij de jongen en in de kategorie jaarlingen gaat dit naar de “312/10” van Luc Van Hoecke uit Oedelem die de titel wint met 4 prijzen nationaal.  Etienne Meirlaen uit S-M-Latem, andermaal een grote klasbak die deze winter van het ene podium naar het andere moest  is voor de tweede maal in de geschiedenis van de Jan Breydel Marathon Trophy de glansrijke winnaar en dit na een nochtans felle strijd met zijn naaste tegenstrevers met 13 prijzen op het maximale 16 met 1e = 2e afgegevene op de marathonvluchten . In deze competitie wint de “789/08” van Luc Van Hoecke de titel van 1e asduif met een nationale topprijs op Pau / Tarbes (Agen) en Perpignan. Dit voor wat de Brugse Kampioenschappen betreft .

In de “Vierdaagse van de Zwalmvallei” ( een mooi kampioenschap tussen haakjes) zijn er 4 kategoriën. In de lichte fond met 1e + 2e afgeg. op Bourges / Argenton/Brive oude en Limoges jaarlingen ging de overwinning naar Marc De Cock …. In deze categorie waren er 28 liefhebbers die een geldprijs wonnen. In de categorie fond oude met 1e + 2e afgeg. op Limoges oude / Cahors/Montauban en Souillac is Et. Meirlaen de primus ( 29 geldprijzen) en diezelfde Etienne Meirlaen ( één der meest gelauwerden wellicht op fondgebied in 2011) wint ookde  Grote fond met 1e + 2e afgegevene op Barcelona, Narbonne, Tarbes en Perpignan. Slechts 2 liefhebbers behalen een 7 op 8, het zijn E. Meirlaen en J. Vaneenoo ( hier 22 geldprijzen). Tenslotte in de categorie jonge duiven wint de overbekende Gaston Van De Wouwer uit Berlaar het pleit met 7 prijzen van de 8 op de nationale vluchten voor jonge duiven ( hier 29 geldprijzen). Een dikke pluim trouwens voor de heer Luc Willem om deze toch respectabele kampioenschappen verder te organiseren.

Nadat alle huldigingen waren beëindigd , hield Voorzitter Schreel eraan om de dames van de sponsors en van de medewerkers nog eens extra in de bloemen te zetten en was er voor hen een orchidee voorzien.  Tot slot kreeg het voltallige bestuur  onder leiding van Voorzitter Dirk Schreel , secretaris  en noeste werker achter de schermen Maurictje Baele, Paul De Buck , nieuwe bestuurslid Nicholas Dobbelaere en  moderator  Jacques Mestdagh , samen met hun dames nog een deugddoend applaus van de vele aanwezigen …… een bewijs dat ze” goe bezig zijn”  zeker !! …… Ook nog een speciaal woordje van dank aan de heer D. Engelrelst die zorgde voor een reeks prachtige foto’s van deze fijne namiddag .