Suchen

Châteauroux (Guéret) 2016

Vollständige vorläufige National- und Zonalergebnisse online verfügbar
Vorläufiges Ergebnis: Belgien National, Jährige
Klicken Sie hier für.
Der Sieger ist Platteeuw Kurt & Raf.


Klicken Sie hier für das Ergebnis.
Vorläufiges Ergebnis: Belgien National, Alte
Klicken Sie hier für.
Der Sieger ist Dekervel Gilbert.


Klicken Sie hier für das Ergebnis.
Nationalsieger Belgien Jährige: Platteeuw Kurt & Raf (Rumbeke)
Der Nationalsieger Belgien von Châteauroux in der Kategorie "Jährige" ist Platteeuw Kurt & Raf (Rumbeke).
Die Taube wurde am Freitag um 13:10:26 Uhr nach einem Flug von 469.253 km konstatiert, mit einer durchschnittlichen Geschwindigkeit von 1266.77 Meterminuten.


Nationalsieger Belgien Alte: Dekervel Gilbert (Poperinge)
Der Nationalsieger Belgien von Châteauroux in der Kategorie "Alte" ist Dekervel Gilbert (Poperinge).
Die Taube wurde am Freitag um 12:54:46 Uhr nach einem Flug von 452.977 km konstatiert, mit einer durchschnittlichen Geschwindigkeit von 1276.83 Meterminuten.


Erste Taube gemeldet

Die erste Taube wurde auf PIPA gemeldet.

Klicken Sie auf “Radar”, wenn Sie sehen möchten, wo die Taube angemeldet wurde. Ein Überblick über alle Meldungen finden Sie unter "Anmeldungen".
Nieuwe coördinaten

De coördinaten voor de vlucht uit Châteauroux zijn gewijzigd: +46°49'18,0" / +01°41'46,0".

Auflass um 07:00 CEST
Wetterverhältnisse beim Auflass: hohe Bewölkung, Nordostwind, gute Sicht

Wenn Sie den Flug live verfolgen möchten, gehen Sie zu "Anmeldungen". Hier werden Sie eine Liste aller auf PIPA gemeldeten Ankünfte sehen. Unter "Anmeldungen" können Sie auf "Radar" klicken, wenn Sie die dazugehörigen Orte sehen möchten.
Weersvoorspelling

Na de vele afgelastingen en uitgestelde vluchten vorige week, zagen de voorspellingen voor komend weekend er ook niet zo goed uit. Daarom werd beslist om de nationale vluchten te verplaatsen naar vrijdag. Bekijk hier de weersverwachting van die dag.


Anzahl der Tauben - Update

Der belgische Taubenverband wird morgen in Châteauroux (vorher Guéret) 54.706 (!) Tauben auflassen, von denen 25.126 alte und 29.580 jährige).

Schauen Sie sich hier die Zahlen jeder Provinz und jedes Vereins an.

Einkorben und Auflass um einen Tag vorverlegt

Wegens der schlechten Wettervorhersage für Samstag den 11. Juni hat den belgischen Taubenverband beschlossen, das Einkorben und den Auflass von Châteauroux um einen Tag vorzuverlegen.

Nationalflug ab Guéret wird durch Châteauroux ersetzt

Der belgische Taubenverband KBDB möchte allen Züchtern informieren, dass der Nationalflug ab Guéret durch Châteauroux ersetzt wird.

General info

Kommentare

beter een dag later in manden, en zondag lossen ( wind mee )

nu zware dobbers voor de verste afstanden en oosten wind

De doodsteek van de duivensport. Complete willekeur met afschaffingen en vervroegingen/verlatingen lossingsdagen al naargelang weer en wind.
Alsof duiven klaarmaken voor een vlucht niet op een dagje steekt alsook een dagje meer of minder conge moeten nemen om duiven te letten...

comentaar geveven kan altijd hoor jongens nu kijken ze eens vooruit en ist weer nie goed
veuper en als ze blijven zitten tot maandag zoals valence vandaag dat is ook een werkdag
aan het weer kan niemand iets doen en de wind staat vrijdag het zelfde als zaterdag voorlopig!!!
grts verleije davy & amber
en voor iedereen die er mee heeft op valence pak ze goed e

michiel met noord of nooroost is het toch wel het eerlijks voor iedereen
kijk naar Limoges overal vroege duiven wel jammer van het weer en de verliezen maar ze haden het wel voorspeld e
gisteren nog 1 thuis gekomen van Limoges nog 3 achter van 53 valt nog mee e

Al eens gedacht aan een werkende mens????
Of tellen jonge werkende mensen niet meer mee?
Of moeten we prof zijn om met duiven te mogen spelen?
Of op pensioen?
Of invalide?

Is toch een goeie beslissing Wink
Inspelen op het weer en met 1 dag vervroegen of verlaten vind ik prima...we moeten toch denken in het belang van onze duiven.

Als men niet inspeelt op de actualiteit en het weer is het niet goed, doet men het wel, dan is het plots niet goed...sorry hoor, dit is echt wel een goeie beslissing : proficiat KBDB !

O ja, ik werk ook hoor, maar zal mijn duiven toch meegeven en we zien wel hoe we het oplossen...half dagje verlof of anders gewoon kijken op het bakje hoe ze thuisgekomen zijn.... Wink

Kan wel begrijpen dat dit voor werkende mensen niet zo goed is , als het zondag beter weer zou zijn zou zondag beter zijn natuurlijk maar lijkt dit toch beter dan donderdag inkorven en dan overzitten tot maandag want dan moeten er ook mensen gaan werken en zitten ze 4 dagen in de mand

Men zou beter wat moeite doen om de vergezellers te verplichten NIET te lossen in slechte weersomstandigheden.
Snelheid, HAFO en de laatste tijd zelfs nationale vluchten worden, zolang het geen oude wijven regent, eruit gekapt.
Vroeger kwamen de duiven nog terug en zaten ze regelmatig eens over, lang vervlogen tijden zijn dit...
Eruit en de kl* op... Vracht...

1. Als het niet goed is moeten ze zondag maar terugkomen, dan hoeft er maandag niet gelost te worden maar dan zijn de regels klaar en duidelijk voor iedereen.
2. Kijken op het bakske hoe laat ze waren? Men moet wel nog steeds controle doen of niet op de uitslag he... Daar een heel jaar voor draven, neen dank u.
3. Pure competitievervalsing is dit. De weersvoorspellers kunnen het weer 's avonds nog niet voorspeld krijgen voor 's anderendaags 's morgens, laat staan dat het vandaag zeker is dat het zaterdag slecht weer is.
En ja, dit gaat zeker om goed weer en WIND. Met een nationaal spel dat beheerst wordt door de wind zou dit niet mogen kunnen. GELIJKE en GEIJKTE regels voor iedereen, niet overhevig aan de willekeur van de KBDB en de inrichters!

@Veuper:

Je zegt dat ze het weer voor 's anderdaags nog niet voorspeld krijgen, de wind kan ook nog altijd veranderen hoor... lol...
Momenteel is er geen verbetering vanaf zaterdag, om maar niet te zeggen slechter en slechter.. Wat zijn we dan met duiven die dagen in een korf moeten zitten en dan eventueel worden terug gebracht?

Iedereen die mee wil in de 21é eeuw MOET FLEXIBEL ZIJN !!!!!!!!
En zagers en klagers hebben nog nooit iets positiefs gedaan.

Lossingen die verschuiven, inkorvingsdagen die veranderen, lossingen op werkdagen,... Neen de jonge liefhebber moet steeds meer passen. De vergrijzing gaat verder. Het is al moeilijk genoeg om je duiven te verzorgen en laten trainen door de week. Ben je niet op pensioen of leef je niet van de duivenverkoop moet je passen... We tellen enkel nog om het aantal deelnemende duiven de hoogte in te krijgen zodat de paar grote hun "kampioenen" duur kunnen verkopen. Slecht weer? Gewoon aflasten... Maar dan verdienen de inrichters en de duivenverkopers natuurlijk niets...

Flexibel zijn? Waar werkt u?

eric , dan zal de werkende mens maar stoppen met duiven spelen zeker
of denk je dat de bazen ook flexibel zijn

Je moet je toch maar kunnen aanpassen, Ikzelf sta in het onderwijs en ik hoor er vele zeggen, die mannen hebben een schoon leven met al dat verlof. En dat is ook zo maar verlof nemen naar keuze kunnen wij nog altijd niet, dus wie gaat er mijn duiven aanmelden als ze vrijdag thuis komen? En dan maar zagen dat er geen jonge liefhebbers bij komen, En mens zou van minder beginnen denken om te stoppen en een andere hobby te zoeken waar je zelf kan beslissen wanneer je zal spelen of niet !!!

Ha ja,nog iets vergeten.....bazenpoepers zullen ook wel thuis zijn!!!!

Super goede beslissing van de KBDB. Ik moet ook gaan werken maar daar vinden we wel een oplossing voor. We zijn maandag dus ook ruim op tijd om de verzorging aan te passen naar inkorven op woensdag. Als het goed is mag het ook gezegd worden. Liever dit dan een lossing die voor een paar dagen uitgesteld wordt, en dus ook in de week moet vallen of een rampvlucht zoals Châteauroux vorig jaar.

Francois,

Als ze pas op maandag of later kunnen lossen , wat dan ???????

Eric,

Een nationale vlucht met voorziene lossing op zaterdag, welke niet gelost wordt op zondag moet terugkomen naar belgie.

Vlucht annuleren, op naar de volgende.

PS' flexibele mensen zijn meestal mensen die niet willen werken...

Mvg, kevin

dat is nu van het ene uiterste in het andere? Als de zaterdag niet kan gelost worden is er toch nog zondag en zelfs maandag evt.
Nu halsoverkop en inderdaad : beschouwt de kbdb de duivensport als alleen voor gepensioneerden en/of beroepsspelers ??? Dat ze hetdan zeggen, trekken we onmiddellijk de stekker uit.
En dan zijn er die willendat ook de kleine hafo op vrijdag vliegt !!! Beunhazen!

En ter attentie van Eric Cornelis : ga petansue spelen, kan je altijd !!! Dat is pas flexibel!

pigeonfreak wat wil je zeggen dat wij luiaards zijn dat moet je dan maar eens aan mijn 9000 collegas komen zeggen die aan de haven s werken van antwerpen en zeebrugge tis flexibel of buiten en nu jij !!!!!!
bedankt voor de mooie uitspraken

Black with, is niet op u bedoeld en ook zo niet bedoeld.

Sommigen hier beweren: iedereen moet anno 2016 flexibel zijn...

Wel, iedereen is niet in de mogelijkheid.

Begrijp dat eens mensen aub...

Mvg, kevi

Beste eric Cornelis,

Ik heb al meermaals gezegd, maar niemand luistert:

Een nationale vlucht met voorziene lossing op zaterdag, welke zondag niet kan gelost worden, moet terug naar belgie komen. Vlucht geannuleerd, op naar de volgende.

Denk je nu echt dat valence 2016 zo een succes is geworden... Nogmaals voorbeeld.

Sportieve groeten, kevin

Een ware schande om de werkende mens alweer maar eens te kakken te zetten. Anders moeten we voor volgende week eens zondag inkorven om dinsdag te laten vliegen.
Men wil de duivensport verjongen, dan zijn we goed bezig. De gepensioneerden en de profs die hebben hierbij minder problemen.
Dat men eens op een maandag lost, omdat het in het weekend te slecht is kan is gebeuren. Maar als men op voorhand al gaat bepalen wanneer men in de week gaat inkorven om dan nadien te bepalen wanneer we gaan lossen, dan gaan er velen afhaken.
+ Al de lokalen die oplossingen dienen te zoeken voor het inkorven en aanmeldingen te beheren tijdens de lossing.
Om nog maar te zwijgen van al de mogelijkse misverstanden die er "kunnen" gebeuren (inkorven van Cahors en Chateauroux en Quievrain op dezelfde dag).
Goed bezig!!!

pigeonfraek, ik versta de frustratie wel bij veel werkende mensen
maar als ze afgelasten zoals vorige week kregen ze ook bakken kritiek
als ze Limoges vorige week niet gelost hadden zatten ze er ook tot vandaag
en als ze dan eens kort op de bal spelen ist weer niet ok
ze kunnen natuurlijk ook niet altijd voor iedereen goed doe e
all e laat ons hopen dat er veel werkende mensen een oplossing vinden en dat het eens goede vluchten worden
grts

Mijn oplossing is niet meedoen!
Ik hoop dat ik mijn lidgelden en inschrijvingsgelden voor criteriums terug krijg.....

en als mijn bedovergroottante wielekes had gehad dan noemde ze waarschijnlijk " tram".
Aan alle klagers en non believers: vrijdag nen eersten nationaal.....

Ik versta ieders reactie hierop.

We moeten vooral positief blijven.

Het moet wel een zeldzaamheid blijven het veranderen van de kalender.

Maar als de keuze echt is vrijdag lossen of niet of maandag lijkt vrijdag logischer.

Voor wie voor kampioenschappen speelt is dit een ramp.

Hier nog niet bepaald of het meegeven word of niet.
Of ik al dan niet thuis kan zijn word pas vrijdag namiddag duidelijk.
En anders vervallen inderdaad alle prijzen (als ze er vliegen)

Vreemd jaar.

Francis,

Het is geen ramp voor wie voor kampioenschappen speelt.

Alle kampioenschappen zouden moeten afgelast worden.

Zou dit rechtmatig zijn volgens de reglementen, wie weet raad...?

Mvg, Kevin

54.603 duiven is een heel mooi aantal, vermoedelijk door het wegvallen van de "echte" Chateauroux vorige week.

Zou men nu beseffen dat er eigenlijk teveel vluchten zijn? Om de twee weken een nationale Hafo-vlucht is met onze potientieel meer dan voldoende. Benieuwd hoeveel duiven er volgende week zullen zijn...

Hangt er van af hoe vlot ze morgen terug keren, hoe lastiger de vlucht, minder duiven volgende week?

ze zouden beter voor morgen een vlucht ingelast hebben voor de jonge duiven in plaats van aan de kalender te foefelen ,kleine halve fond en de snelheid nog maar eens aan hun lot over gelaten , triestig zoiets

Beste schrijvers,

Weetegulderwadatikzegge.....????

Nietszeggekikdazeggekik.
gr
Georgé

Wat moeten we nu weer doen jongen mee op arras gisteren en een deel vroege duiven en de rest zaten op hun tandvlees !!!!

Door beslissingen als deze, de vrijdag lossing is de trend gezet. Het is duidelijk dat in duivenland niemand rekening houdt met de werkende duivenliefhebber. Nu de feiten spreken ons tegen. 54.000 duiven is zeker en vast een sukses te noemen. Hiermee is de toekomst van de duivensport nu verzekerd, zeker voor de volgende 5 jaar!! (voor ziekenkassers, doppers, profs en gepensioneerden)

Diegene die nu nog werken, dus de gepensioneerden van morgen kunnen best een ander hobby zoeken in de duivensport zijn die toch van geen tel. In bepaalde delen van het land zijn er al meer stemmen om in het weekend nog slechts 1 snelheidsvlucht te spleen (en dan nog 1 in de week, opnieuw voorbehouden voor: doppers, ziekekassers, profs en gepensioneerden)

GOE BEZIG MANNEN en dan maar klagen dat er geen jonge liefhebbers beginnen met duiven te spelen.. ze zouden goe zot zijn en ik zal het hun zeker niet aanraden als je ziet hoe het er anno 2016 aan toe gaat.

ERIK Berkmoes heft een goed punt... aangezien de werkenden hun kansen niet kunne verdedigen op deze vlucht krijgen wij onze inleg voor criteriums, en klassementne nu terug? dit was overmacht!

Proficiat Jan Pappens !!! Klasse... Er zullen er niet veel meer sneller vliegen !!!!

TOP TOP TOP

Groetjes,

Chris

Proficiat aan de beide Nationale winnaars uit Poperinge en Rumbeke.

Nog maar eens een bewijs dat in West-Vlaanderen goede duiven zitten , en vooral echt veel windvoordeel zat er niet op , Noord-Oost 5 km per uur en pal op de vluchtlijn !

Als het goed is moet het ook gezegd worden !

mvg

stefaan

Ja Stefaan , ik had vanmorgen al geschreven waar de vroege gingen zitten , dus wij hier tussen midden en oost wisten het wel en jij spreekt van niet echt windvoordeel , eerlijk blijven hé man ! Maar het is jullie gegund . Mvg Theo

Dag Theo,

Als je nu een lijn trekt van pakweg Gent naar Chateauroux ...........en de wind Noord -Oost .....5 km per uur dan is dat toch heel anders dan West Zuid-West 30 a 40 km per uur ...........

Maar goed tis en blijft een beetje windsport heeeeeee

mvg
stef

Proficiat aan de overwinnaars, zekers aan die van Poperinge, is denk ik, al 100 jaar geleden, dat er daar een 1e nat werd gewonnen!